UA
RU UA
17 Березня 2024, 15:55
1596
Микола Ханатов: досьє начальника Попаснянської міської військової адміністрації
Досье

Микола Ханатов: досьє начальника Попаснянської міської військової адміністрації

Ханатов Микола Миколайович — державний службовець, двічі обіймав посаду заступника голови Попаснянської райдержадміністрації до її реорганізації. Згодом став заступником голови новоствореної Сєвєродонецької райдержадміністрації. Нині начальник Попаснянської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Журналісти Східного Варіанту зібрали основну інформацію про життя та діяльність Миколи Ханатова у форматі досьє.

Освіта

Народився 24 січня 1981 року у Москві (росія) — громадянин України. Після його народження родина переїхала у Попасну Луганської області.

Микола Ханатов

Потім ще певний час бувши школярем жив у Москві, а згодом остаточно повернувся до Попасної.

«У мене батько з Попасної, а мати з Москви. Батько засумував за Україною, за Попасною. Слухав пісні, «Червону руту», і завжди йому хотілося додому. І в 1981 році, через кілька місяців після мого народження, ми повернулися в Попасну, — розповідає Микола Ханатов, — У старших класах, після смерті батька, я свідомо вирішив повернутися до Москви. Але закінчивши школу, зрозумів, що хочу повернутися в Попасну. Так з 1996 року я живу тут».

У 2004 у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля отримав диплом спеціаліста за спеціальністю «Метрологія та вимірювальна техніка», а у 2006 — диплом магістра, «Державна служба».

У 2012 закінчив Луганський національний аграрний університет за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво», інженер-будівельник.

Трудова діяльність

Трудову діяльність Микола Ханатов розпочав у 2002 році на посаді завідувача комунального відділу Попаснянської міської ради, м. Попасна Луганської області, де пропрацював близько 6 років. 

У грудні 2008 року прийняв присягу державного службовця, за інформацією Сєвєродонецької районної державної адміністрації.

Згодом до 2015 року обіймав посаду начальника відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Попаснянського району Луганської області. Працював головним архітектором. 

З 2015 близько двох років був першим заступником голови Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області та в.о. керівника районної військово-цивільної адміністрації.

Микола Ханатов
Микола Ханатов. Фото із соціальних мереж

У 2017 протягом двох місяців перебував на обліку у Попаснянському районному центрі зайнятості. Згодом займався підприємницькою діяльністю до 2020. У червні того ж року повернувся до Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області та згідно з розпорядженням голови Попаснянської РДА Романа Власенка був призначений його заступником.

Микола Ханатов своєю чергою зазначив, що розуміє всю відповідальність за доручену йому роботу і докладе максимум зусиль для розв'язання першочергових проблем життєдіяльності району. 

Згодом відбулася реорганізація Попаснянськоїї РДА шляхом приєднання до Сєвєродонецької РДА. Керівний склад не змінився і за розпорядженням Володимира Зеленського головою новоствореної Сєвєродонецької РДА став Роман Власенко, а його заступником продовжив працювати Микола Ханатов.

На посаді керівника Попаснянської МВА 

8 квітня 2021 року Микола Ханатов був призначений керівником Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району, за розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації. 

Вже за кілька днів після призначення керівник Попаснянської міської ВЦА провів робочу нараду стосовно подальшої роботи. 

«Кожного з вас знаю як фахівця. Всі ви люди досвідчені, і я потребую підтримки кожного з вас і, своєю чергою, готовий ділитися своїм досвідом. Ми будемо працювати конструктивно та плідно», — відмітив Микола Ханатов.

Микола Ханатов
Микола Ханатов. Фото із соціальних мереж

Також бувши на новій посаді Микола Ханатов проводив особисті прийоми громадян та зустрічався з учнівською молоддю, займався поточними питаннями Попаснянської громади. 

Перед початком повномасштабного вторгнення росії на територію України керівництво Попаснянської громади мало завдання готувати евакуацію на випадок, якщо повномасштабна війна дійсно станеться. Микола Ханатов пригадує

«Майже все населення не вірило, що це може статися. Навіть 24 і 25 лютого, коли все почалося, але Попасну ще не бомбардували, на організовані нами евакуаційні потяги приходили по 5—10 людей. Ніхто не хотів виїжджати».

За словами керівника громади для Попасної війна почалася 2 березня 2022 року, «коли з Первомайська прилетіли перші снаряди». Тоді загинув чоловік, були перші руйнування. Микола Ханатов та голова області оголосили про евакуацію, але місцеві мешканці не поспішали їхати.

Коли почалися щільні обстріли Попасної з боку ворога і вже не вдавалося відновлювати інфраструктуру міста, а попасняни перебували переважно у бомбосховищах, робота Миколи Ханатова була зосереджена на доставці гуманітарної допомоги у місто.

У жовтні 2022 керівник Попаснянської міської ВЦА прозвітував про ситуацію в місті на той момент та повідомив, що «в Попасній перебуває 400 людей з 20 тисяч населення, тобто 2%».

Згодом Микола Ханатов розпочав роботу по відкриттю Гуманітарних ХАБів Попаснянської громади в інших містах, зокрема у Новомосковську Дніпропетровської області, Черкасах, Харкові.

Микола Ханатов
Микола Ханатов. Фото із соціальних мереж

Навесні 2023 року, за розпорядженням Президента України, Микола Ханатов був призначений керівником Попаснянської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області та продовжує виконувати свої посадові обовязки, зокрема проводить відеонаради та вирішує нагальні питання громади щодо забезпечення ВПО з Попасної гуманітарною допомогою та тимчасовим житлом.

Сім'я

За офіційними даними Микола Ханатов одружений з Ханатовою Риммою Віталіївною, у шлюбі мають дочку Римму.

Соціальні мережі

Про діяльність Миколи Ханатова можна дізнатись з офіційних сторінок Попаснянської міської військової адміністрації у соціальних мережах Facebook, Instagram, Telegram та на офіційному сайті.

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Історія

Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни

Історія

Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн

Історія

Вишиванка — код нації: як донеччанка відроджує вишивані сорочки видатних українців

Що відбувається

"Кінотеатри на гастролях" та актори у фейкових сюжетах. Як окупанти посилюють пропаганду на ТОТ сходу України

Що відбувається

Космічні ціни на продукти та зростання безробіття. Як росіяни руйнують економіку на окупованих територіях сходу України

Актуально

Кераміка Донеччини та війна: з якими проблемами зіткнулися керамісти та яке майбутнє галузі в області

Історія

"Октава мого життя": у Києві переселенка з Маріуполя представить перформанс про війну, загибель чоловіка і боротьбу з хворобою

Антифейк

Фейкові заяви та маніпуляції: як пропагандисти рф брешуть про евакуацію з Донеччини

28 Квітня Неділя
07:45

Історія Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни

Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни
27 Квітня Субота
23:13

Українцям нагадали, коли та як знятися з обліку ВПО 

22:25

Кубинські найманці вбили російського командира на Донеччині, — "Атеш"

22:20

Історія Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн

Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн
22:02

На ТОТ Донеччини за добу сталося 22 пожежі

21:45

Російські окупанти перевезли снаряди й системи ППО в історичну частину Маріуполя, — Андрющенко

21:18

Російські війська захопили Бердичі на Донеччині, — DeepState

20:56

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження російських військ

20:39

Україна потребує щонайменше сімох батарей Patriot, — Зеленський

20:12

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, — ОСУВ "Хортиця"

19:52

Через російський обстріл Красногорівки поранено жінку

19:11

У Генштабі ЗСУ повідомили про 71 бойове зіткнення з російськими окупантами

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: