UA
RU UA
30 Січня 2024, 14:56
"Спільнота Відновлення": як працює медичний центр "MedActiv" у Добропіллі
Історія

"Спільнота Відновлення": як працює медичний центр "MedActiv" у Добропіллі

У 2016 році Анна Колеснік разом із чоловіком вирішили відкрити власний медичний центр в Добропіллі. Все почалось із масажного кабінету, поступово справа розвивалась, кількість спеціалістів в клініці росла. Та повномасштабне вторгнення внесло свої корективи в роботу. “MedActiv” став амбасадором “Спільноти Відновлення” та лауреатом відзнаки “Незламні зі сходу”. Історію роботи медичного центру дізнавався Східний Варіант.

“Спільнота Відновлення” — засноване Східним Варіантом ком'юніті незламних жителів сходу, які заново поставили на рейки свою діяльність у сфері бізнесу чи в громадському секторі. Люди, якими ми захоплюємось та про яких хочемо розповісти якнайбільшій кількості людей. Бо такі історії варті вашої уваги та підтримки. Підтримайте створення таких історій — долучайтесь до Спільноти відновлення та підтримайте Східний Варіант донейтом.

***

Від масажного кабінету до медичного центру

Анна Колеснік та її чоловік мають медичну освіту. І у 2016 році вирішили спробувати створити свою справу. Спершу це був масажний кабінет. Поступово діяльність розширювалась і згодом все виросло в медичний центр “MedActiv”, де до повномасштабного вторгнення працювало багато спеціалістів. Там була хірургія, терапія, реабілітація. В клініці працював ендокринолог, гастроентеролог, косметолог, дерматолог, невролог. Анна розповідає, що в центрі працювали також спеціалісти з Краматорська та Лимана.

медичний центр у Добропіллі
Анна Колеснік. Фото з соцмереж героїні

Клініка розвивалась та брала на роботу нових спеціалістів. Але на заваді втілення планів стало повномасштабне вторгнення.

Перерва в роботі

Після початку повномасштабного вторгнення медичний центр “MedActiv” припинив свою діяльність. Багато лікарів виїхали з міста, а важливе та дороговартісне обладнання перевезли на захід України. На початку повномасштабного вторгнення поруч з будівлею лікарні прилетів російський снаряд. Тоді в медичному центрі ударною хвилею вибило декілька вікон та дверей. Деякі з них були заблоковані й потрібно було зривати замки, щоб їх зняти.

З часом до клініки почали звертатись люди. Був запит на медичну допомогу і керівництво медичного центру замислилось над відновленням своєї роботи в Добропіллі. Анна розповідає, що тоді колектив почали формувати практично з нуля, бо в місті залишилось декілька лікарів. Далі почали шукати спеціалістів, які б працювали в медичному центрі.

медичний центр у Добропіллі
Анна Колеснік. Фото з соцмереж медичного центру

У кінці серпня 2022 року медичний центр  “MedActiv” знову відкрив свої двері. Анна розповідає, що вони з чоловіком відновлювали діяльність медичного центру власними силами, без грантів. Пояснює це тим, що отримати грант, перебуваючи в Донецькій області, дуже важко, бо це прифронтова територія. У той час медичний центр почав працювати з декількома лікарями та медсестрою. 

Донецька область
Фото: István Huszti, Telex

Сьогодні в медичному центрі працюють різні спеціалісти. Це ревматолог, косметолог, нейрохірург, реабілітолог, невролог, дерматовенеролог, уролог, хірург, мамолог, кардіолог, онколог з видалення новоутворень, гінеколог-онколог. Також працює майстер з перманентного макіяжу, фахівець лазерної епіляції. 

 

медичний центр у Добропіллі

Деякі спеціалісти працюють декілька разів на тиждень, тому запис до них вже розписаний до кінця березня. Лікарі приїжджають в Добропілля з інших міст. Наприклад, є лікар-нейрохірург, який приїжджає з Кропивницького в Добропілля раз в три місяці та приймає пацієнтів.

Анна розповідає, що до нього на консультацію за день може прийти 70 людей. Більшість лікарів приїжджають на роботу в медичний центр з Краматорська, Мирнограда та Покровська.

 

Після відновлення роботи в медичному центрі почали проводити УЗД-діагностику. Анна розповідає, що діагностику УЗД проводять вузьконаправлені спеціалісти. Як приклад каже, що якщо пацієнт звернувся до уролога, то цей же спеціаліст і проведе діагностування та проведе консультацію.

медичний центр у Добропіллі
Фото: інстаграм-сторінка медичного центру

“Наразі це один з найбільших медичних центрів у Добропіллі, в якому доступні більшість видів послуг”, — каже Анна Колеснік.

Керівниця медичного центру розповідає, що до клініки звертається багато місцевих жителів і потік людей досить великий. Також клініка розташована на першому поверсі колишнього санаторія-профілакторія, там є облаштоване укриття.

Добропілля
Добропілля. Фото: Павло Пашко, Ukraїner

Про роботу медичного центру Анна розповідає: “Для людей важливо те, що вони можуть звернутись до спеціаліста у своєму місті, а не їхати кудись. Люди за це дуже вдячні”.

Слідкувати за роботою медичного центру “MedActiv” можна через інстаграм-сторінку.

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
Що відбувається

"Кінотеатри на гастролях" та актори у фейкових сюжетах. Як окупанти посилюють пропаганду на ТОТ сходу України

Що відбувається

Космічні ціни на продукти та зростання безробіття. Як росіяни руйнують економіку на окупованих територіях сходу України

Актуально

Кераміка Донеччини та війна: з якими проблемами зіткнулися керамісти та яке майбутнє галузі в області

Історія

"Октава мого життя": у Києві переселенка з Маріуполя представить перформанс про війну, загибель чоловіка і боротьбу з хворобою

Антифейк

Фейкові заяви та маніпуляції: як пропагандисти рф брешуть про евакуацію з Донеччини

Вікно Відновлення

Громадські центри в Слов’янську та Покровську: як вони підтримують жителів Донеччини під час війни

Розбір

Зміни у виплатах ВПО: що про це важливо знати?

Вікно Відновлення

Зараз чи після війни: що мешканці Донеччини думають про відновлення регіону

27 Квітня Субота
10:59

Жителі в окупації скаржаться на завищені ціни на оренду житла в Луганську

10:35

Евакуація З Донеччини евакуювали ще 39 дітей

10:17

Окупанти атакували 12 населених пунктів Донеччини за добу

09:59

Евакуація З початку травня евакуаційний потяг із Донецької області прибуватиме на Волинь

09:21

На виїзді з Сєвєродонецька окупанти проводять ретельні обшуки

09:01

Атаки противника відбиті від Стельмахівки, Греківки, у Білогорівці та Серебрянському лісництві

08:42

За 26 квітня росіяни поранили 3 жителів Донеччини

08:27

ЗСУ ліквідували ще 1124 окупантів

08:00

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 29 атак ворога

26 Квітня П’ятниця
22:50

Бойовики "днр" поскаржилися путіну на низькі зарплати та відсутність пільг

22:29

Два жителі окупованого Луганська перевели понад мільйон рублів шахраям

22:17

Що відбувається "Кінотеатри на гастролях" та актори у фейкових сюжетах. Як окупанти посилюють пропаганду на ТОТ сходу України

"Кінотеатри на гастролях" та актори у фейкових сюжетах. Як окупанти посилюють пропаганду на ТОТ сходу України

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: