Зруйноване житло та поранені. Як окупанти обстрілюють Слов'янськ

Сьогодні вночі окупанти знову обстріляли кілька районів прифронтового Слов'янська. Одна людина поранена, десятки будівель зруйновано. Подробиці дізнавався “Східний варіант”.

Фото: v-variant.com.ua

Російські окупанти обстріляли Слов'янськ 29 липня, вдруге за останні дні. За словами голови військової адміністрації Вадима Ляха, ймовірно, це була ракета.

Фото: v-variant.com.ua

Удар стався у центральному кварталі. До війни це було одне з найбільш людних місць міста. Поруч два ринки, магазини, зупинки громадського транспорту. Недалеко від парку.

Фото: v-variant.com.ua

Наслідки обстрілу: сильне пошкодження одного житлового будинку, у кількох будинках вибуховою хвилею вибиті шибки та віконні рами. На ринку зруйновано прилавки, у магазинах вибито вітрини, у деяких зруйновано дахи.

Фото: v-variant.com.ua

Найбільші пошкодження отримав один із будинків поряд із ринком на вулиці Лозановича. Очевидно, тут і розірвалася ракета. Тут не вціліло жодного вікна, розбито балкони, деякі практично повністю. Зруйновано паркан по периметру будинку. 

Фото: v-variant.com.ua

Усередині картина не краща. Вибиті двері, підлога квартир вистелена битим склом. У розмові з одним із мешканців стало відомо, що в будинку залишалося лише дві жінки.

Одна з них потрапила до лікарні. Решта виїхали або в інше місто, або в інші райони Слов'янська, переважно до приватних будинків, де простіше жити без газу та центрального водопроводу.

Фото: v-variant.com.ua

Вибух був такої сили, що його чули мешканці будинків на іншому краю кварталу.

“Я прокинувся від того, що вікна були відкриті й грюкнули, розбилися шибки, на одному вікні. А живу я з протилежного боку кварталу”, — розповідає один з очевидців.

Я у сусідньому будинку живу на п'ятому поверсі. Але у нас квартира із торця. Тріснуло, слава богу, одне вікно. Рами пластикові, тож витримали. І те добре”, — додає жителька міста.

Фото: v-variant.com.ua

Обстріл центру Слов'янська стався вночі, водночас російські окупанти обстріляли околицю міста з північного боку.

За офіційною інформацією від Донецької обласної адміністрації, росіяни випустили по Слов'янську ракети з РСЗВ “Смерч”. Внаслідок обстрілу у Слов'янську постраждало 8 багатоповерхівок, 13 приватних будинків та 3 розважальні центри. Одна людина поранена.

Фото: v-variant.com.ua

Крім того, кілька ракетних ударів було завдано по одному із районів сусіднього Краматорська, там теж є поранені та руйнування приватної житлової забудови.

Коментуючи сьогоднішній обстріл, голова Слов'янської військової адміністрації Вадим Лях в черговий раз закликав жителів, які залишилися в місті, евакуюватися якнайшвидше.

Фото: v-variant.com.ua

Зі Слов'янська регулярно ходять евакуаційні автобуси на залізничний вокзал Покровська. А звідти поїздами людей відвозять у безпечніші місця.

Наприклад, сьогодні безплатний евакуаційний потяг рушив до Львова. Також з Донецької області людей евакуювали на Волинь та до Житомирської області.

Телефони Слов'янської військової адміністрації, за якими можна дізнатися подробиці евакуації:

Последние новости

  • Освіта
  • Суспільство

Алчевськ. Історія українського міста

Одне з найменш знаних міст на Луганщині – це промисловий Алчевськ. За часів незалежності місто… Read More

2 години назад
  • Освіта
  • Суспільство

Бахмут. Справжня історія українського міста

Фортеця Бахмут – це словосполучення, яке не може лишити байдужим жодного українця. Місто, яке стало… Read More

3 години назад
  • Війна з РФ

Кривава провокація росії: що сталося 9 травня 2014 року в Маріуполі

10 років тому, 9 травня 2014 року, проросійські силовики намагалися захопити будівлю міського управління внутрішніх… Read More

10 години назад
  • Війна з РФ

Маніпуляція історією, або як росіяни присвоюють собі "велику перемогу"

8 травня в Україні відзначається День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні… Read More

1 день назад
  • Суспільство

Вступ із ТОТ у 2024 році: що треба знати

Якою буде вступна кампанія для абітурієнтів із тимчасово окупованих територій? У які українські заклади вищої… Read More

3 дні назад
  • Суспільство

Володимир Рибалкін: досьє начальника Святогірської міської військової адміністрації

Рибалкін Володимир Миколайович родом з Донеччини. Учасник АТО, активіст та волонтер. Відомий як журналіст-антикорупціонер та… Read More

3 дні назад

This website uses cookies.