UA
RU UA
16 Квітня 2024, 16:58
3910
Бондаренко Андрій: досьє начальника Добропільської міської військової адміністрації
Досьє

Бондаренко Андрій: досьє начальника Добропільської міської військової адміністрації

Бондаренко Андрій Олександрович — родом з Донеччини, юрист за освітою. Має досвід роботи у правоохоронних органах, зокрема був начальником карного розшуку, працював у податковій поліції. У 2014 брав участь в антитерористичній операції. Згодом вирішив йти у політику. Спочатку був головою Покровської РДА, потім — керівником Добропільської міської військової адміністрації, де працює дотепер.

Східний Варіант дослідив основні факти про життя та діяльність керівника Добропільської МВА та підготував досьє.

Освіта та початок трудової діяльності

Андрій Бондаренко народився 20 березня 1985 року. Сам родом з Донеччини. Після закінчення середньої школи вступив до Донецького юридичного університету та здобув освіту юриста.

Трудову діяльність розпочав у 2006 році — влаштувався працювати в Авдіївський міський відділ поліції. Там був оперуповноваженим у карному розшуку до 2011 року. Згодом протягом трьох років був начальником карного розшуку.

З початком війни на сході України у 2014 Андрій Бондаренко був учасником АТО. Згодом пішов працювати у податкову поліцію. Там зрозумів, що податкова система не досконала, і мав на меті щось змінити.

Розкриваючи на службі у податковій «гучні справи» та відшкодовуючи мільйони до бюджету, я розумів, що це не настільки глобально, щоб це було помітно на рівні держави. Тоді в мене з'явилися думки спробувати себе держслужбовцем і вступити в політичні процеси, — розповів Андрій Бондаренко, — Люди з мого близького кола спілкування, ідею не підтримали, мовляв, у політику можна потрапити лише «у спадок». Однак коли прийшов до влади Володимир Олександрович Зеленський, вся країна переконалася, що людина не з династії політиків може стати президентом. Це реально перевернуло свідомість багатьох людей, у тому числі моє”. 

Бондаренко Андрій

Того часу команда президента Володимира Зеленського запустила beta-версію проєкту LIFT, про яку почув Андрій Бондаренко, і вирішив взяти участь. У рамках цього проєкту мали об'єднатися кваліфіковані фахівці та інновації, щоб «забезпечити позитивні зміни в країні та її комплексний соціально-економічний та культурний розвиток».

Після реєстрації у цьому проєкті Андрій Бондаренко пройшов онлайн співбесіди та необхідні етапи перевірки, зокрема на знання законодавства, питань корупції. Згодом певний час була невизначеність і потім надійшов дзвінок із запрошенням приїхати на співбесіду особисто. 

Так, Андрій Бондареко потрапив у політику й у 2020 був призначений головою Покровська, а згодом — головою Покровської районної державної адміністрації за розпорядженням Президента України №69/2021-рп від 16 лютого 2021 року.

Бондаренко Андрій
Андрій Бондаренко. Фото: Донецька ОДА

Тоді голова Донецької ОДА представив громаді новопризначеного керівника Покровської РДА. Андрій Бондаренко виступив перед присутніми та зазначив, що «рік тому було лише бажання працювати. Сьогодні є досвід роботи навіть в складних умовах пандемії і колектив, який працює заради людей і розвитку громад».

Одним з критеріїв успішності керівництва для Андрія Бондаренка стала чітка система контролю над керівниками щодо дотримання законодавства. Тоді, на час його головування, припав період пандемії, що ускладнювало процес роботи, оскільки багато підприємств не працювали на повну потужність. 

«Це вплинуло на надходження податків та зборів, результат роботи моєї команди за основними показниками вищий у порівнянні з 2019 роком. 10% — це невеликий показник, я самокритичний, але все-таки це результат, — сказав Андрій Бондаренко. — І при цьому від колективу залежить багато чого. Обов'язково має бути система контролю над чиновниками, яка не дозволить йому закуповувати товари чи послуги за «завищеними цінами», а тим більше «розкрадати» бюджетні кошти».

Бондаренко Андрій
Андрій Бондаренко. Фото: Донецька ОДА

Також Андрій Бондаренко у 2021 намагався стати народним депутатом. Тоді партія «Слуга Народу» висунула його кандидатом на довибори до ВРУ в 50 окрузі. Посадовець до Верховної Ради не пройшов.

На посаді керівника Добропільської МВА

У вересні 2022 року Президент України призначив голів військових адміністрацій Покровського району, зокрема Андрія Бондаренка — головою Добропільської МВА. Новий очільник тоді розповів про першочергові завдання та ситуацію у громаді:

«Перше — це допомога нашим збройним силам, правоохоронцям і всім тим, хто може наблизити нашу перемогу. Друге — це життя і здоров'я наших мешканців. Виходячи з цих двох першочергових завдань і буде будуватись наша стратегія роботи військової адміністрації».

Також одним з важливих завдань перед керівником постало забезпечення сталої роботи об'єктів критичної інфраструктури в умовах війни. Він додав:

«Лікарні, поліція, служба надзвичайних ситуацій. Ми сюди відносимо і шахти, бо вугілля дуже потрібне державі. І ми будемо перш за все забезпечувати роботу цих підприємств. Ознайомившись з фінансовою складовою, я бачу, що на даний час велике непостачання податків, які планувались. Тому поки не вдасться стабілізувати ситуацію, ми будемо надавати кошти туди, де вони потрібні першочергово».

Бондаренко Андрій
Фото: офіційний сайт Добропільської МВА

За рік від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, Андрій Бондаренко розповів як Добропільська громада справляється з викликами війни. За його словами в умовах воєнного стану важко говорити про розвиток громади, але всеодно намагаються працювати над покращенням життєдіяльності. Та додає, що «спільна біда лише об’єднала добропільчан і зробила сильніше. Весь світ побачив, що наші люди, захисники дійсно героїчні».

Нині Андрій Бондаренко продовжує керувати Добропільською міською військовою адміністрацією. Зокрема, займається питаннями налагодження співпраці з благодійними організаціями для забезпечення гуманітарною допомогою постраждалих від війни, бере участь у робочих зустрічах.

Крім цього очільник ВА займається питаннями доброустрою громади, питаннями спортивної інфраструктури, соціального захисту населення та розв'язує нагальні питання у межах своїх посадових повноважень.

Сім'я

Відомо, що начальник Добропільської ВА одружений з Бондаренко Мариною Олександрівною. З дружиною виховують сина Мирослава.

Соціальні мережі

Про діяльність Андрія Бондаренка та роботу Добропільскої військової адміністрації детальніше на особистій сторінці очільника у Facebook та на офіційному сайті громади.

***

Ця публікація здійснена за підтримки Фонду “Партнерство задля стійкості України”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю медіа і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Репортаж

Суперлюди України. Як на Львівщині протезують та реабілітують українських ветеранів

Антифейк

Перша масова громадська організація Донеччини: історія Донецького Товариства української мови ім. Т. Шевченка

Історія

Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни

Історія

Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн

Історія

Вишиванка — код нації: як донеччанка відроджує вишивані сорочки видатних українців

Що відбувається

"Кінотеатри на гастролях" та актори у фейкових сюжетах. Як окупанти посилюють пропаганду на ТОТ сходу України

Що відбувається

Космічні ціни на продукти та зростання безробіття. Як росіяни руйнують економіку на окупованих територіях сходу України

Актуально

Кераміка Донеччини та війна: з якими проблемами зіткнулися керамісти та яке майбутнє галузі в області

30 Квітня Вівторок
10:59

У квітні майже 300 тисяч гривень матеріальної допомоги одержали 16 військових з Гірської громади та членів їхніх сімей

10:58

Червоний хрест не закриватиме російське відділення попри його зв’язок з окупантами, — The Guardian

10:55

Евакуація На Донеччині рятувальники евакуаційної групи "Фенікс" вивезли двох жителів села Архангельське (відео)

10:45

Окупанти готують до закриття вугледобувні підприємства у так званій "лнр"

10:18

СБУ у Словʼянську затримала агентку ФСБ, яка мала виявляти переправи українських військ через місцеві річки

09:57

У так званій "лнр" відсутність паспорта рф вже не є перепоною для мобілізації в окупаційні війська

09:55

У Часів Ярі залишається 682 цивільних, — начальник МВА

09:46

Протягом доби на Донеччині з лінії фронту евакуювали 129 людей, у тому числі 31 дитину

09:22

По Куземівці, Стельмахівці, Макіївці та Греківці армія рф здійснила 78 артилерійських і мінометних обстрілів

09:00

Через порт Маріуполя окупанти направили у рф 7600 тонн вкраденого українського зерна

08:59

На Донеччині одна людина загинула, а ще дві дістали поранення внаслідок російських обстрілів

08:46

Сили оборони знешкодили ще 1 250 окупантів і 22 їхніх танки

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: