Олександр Гончаренко: досьє начальника Краматорської міської військової адміністрації

Гончаренко Олександр Васильович — український політик, голова Краматорської міської ради, а згодом керівник Краматорської міської військової адміністрації. Керує місцевою громадою з 2020 року. До цього був депутатом міської ради.

Східний Варіант зібрав основні факти про освіту, трудову та політичну діяльність Олександра Гончаренка. Більше деталей у матеріалі.

Освіта

Народився 11 серпня 1974 року у Краматорську Донецької області. У 1991 році закінчив краматорську загальноосвітню школу I-III ступенів № 22. Згодом навчався у Бернському університет за спеціальністю «Економіка підприємства».

2021 рік. Фото з особистої сторінки Олександра Гончаренка у Facebook

Вищу освіту отримав у Донецькому Національному університеті за спеціальністю «Економіка» на факультеті «Фінанси та кредит».

Досконало володіє англійською та німецькою мовами.

Трудова та політична діяльність

З 1991 по 1996 рік працював оператором ЕОМ у спільному підприємстві «Фистаг Вікторія». Згодом був директором у ТОВ «Всі споживчі товари» та комерційним директором у ТОВ «Краматорська багатогалузева компанія».

З 1998 по 2000 рік був генеральним директором у ТОВ «Satellite Net Service». З 2000 ріку працював на керівних посадах у ВАТ «Енергомашспецсталь» (згодом ПАТ).

У 2010 році Олександр Гончаренко став депутатом Краматорської міської ради від «Партії регіонів» і був призначений головою постійної планово-бюджетної комісії. Під час дострокових парламентських виборів 2014 року був довіреною особою кандидата Максима Єфімова.

Олександр Гончаренко, фото з відкритих джерел

На місцевих виборах 2015 року був обраний депутатом VII скликання Краматорської міської ради від партії «Наш край». Очолив постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету, фінансів, зовнішньоекономічної діяльності.

17 листопада 2020 року звільнився з посади директора з маркетингу та збуту ВАТ «Енергомашспецсталь». Того ж року взяв участь у виборах мера Краматорська як безпартійний самовисуванець.

Олександр Гончаренко запропонував тоді програму під назвою «Краматорська стратегія». Під час виборчих перегонів його кандидатуру підтримували партії: «ОПЗЖ», «Партія Максима Єфімова» «Наш Краматорськ» та «Слуга народу». Зокрема, про підтримку заявила на той час народна депутатка України від партії ОПЗЖ Наталія Королевська.

Фото: depo.ua
Фото: hromadske

У першому турі Олександр Гончаренко набрав 48,61% голосів виборців. У другому турі переміг на той час чинного міського голову Андрія Панкова, набравши 57% голосів виборців. У другому турі взяли участь понад 32 тисячі виборців. Середня явка на другий тур виборів в Краматорську склала 23,14%, ставши однією з найнижчих в Україні цього дня.

Фото з особистої сторінки Олександра Гончаренка у Facebook

У березні 2021 року Олександр Гончаренко розпочав проєкт по демонтажу рекламних конструкцій з центральних вулиць під гаслом: «У Краматорську є на що подивитися і без реклами!». Про початок цієї роботи він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Реклама двигун торгівлі, безумовно, але міру треба знати. Хочеться гуляти центральними вуличками та милуватися містом, а не рекламним каталогом. Центр Краматорська має ставати культурним центром, а не телемагазином», — написав мер міста.

Фото: Краматорська міська рада

Станом на квітень 2021 року, як повідомляла Краматорська міська рада, у місті було демонтовано 189 рекламних конструкцій (з них 22 – борди).

У вересні 2021 року Краматорський міський голова провів особисту інформаційну зустріч з місцевими мешканцями та взяв на розгляд питання та звернення тих, хто прийшов на зустріч.

На посаді керівника Краматорської військової адміністрації

4 липня 2022 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом створив Краматорську міську військову адміністрацію. Її начальником став очільник міста Олександр Гончаренко.

Фото з особистої сторінки Олександра Гончаренка у Facebook

6 липня 2022 року Павло Кириленко провів нараду з очільниками новостворених місцевих військових адміністрацій Донеччини. Він зазначив:

«Призначення на ці посади у цей час — передусім відповідальність перед українським народом та українською державою. Чинне законодавство дозволяє військовим адміністраціям діяти швидко та ефективно».

Олександр Гончаренко прокоментував свою нову посаду і зазначив, що для міста та містян нічого не зміниться, відбудуться лише деякі зміни в структурі та організації роботи міської ради.

«Зростає особлива моя відповідальність у підпорядкуванні керівнику ОВА та виконанні його наказів, та відповідно може виникати навіть кримінальна відповідальність у разі невиконання його наказів. Також мають відбутися певні структурні та організаційні зміни у Краматорській міській раді, пов‘язані зі створенням військової адміністрації», — сказав Гончаренко.

Початок повномасштабного вторгнення рф на територію України Олександр Гончаренко зустрів на робочому місці. 24 лютого на своїй сторінці у Facebook він повідомив про результати проведеної оперативної наради щодо стану справ у сфері ЖКГ в умовах оголошення воєнного положення.

Оперативна нарада Краматорської міської ради 24.02.2022

«Друзі, не піддавайтесь паніці. Інформація, що подається у соціальних мережах містить багато дезінформації, майте це на увазі та довіряйте лише офіційним джерелам. Не панікуємо, але тримаємо холодний розум!», — закликав Олександр Гончаренко.

У березні 2022 керівник Краматорської міської військової адміністрації провів нараду з керівниками медичних закладів міста.

«Обговорили з медиками питання забезпечення лікарень паливом та аварійними генераторами. написав Олександр Гончаренко, — Також акцентували увагу на процесі захисту лікарень від можливих вражень».

Згодом, у березні наступного року відбулася аналогічна зустріч, де Гончаренко зазначив, що кількість відвідувачів лікарні зменшилась через евакуацію населення. Та додав: «При цьому Краматорськ зараз приймає пацієнтів з інших, сусідніх міст. Ми стали своєрідним медичним транзитним хабом».

У червні 2022 року Олександр Гончаренко розповів Східному Варіанту про ситуацію в місті на той час. Зокрема пояснив, що виконує звичайні завдання, які були й у мирний час та додатково відповідає за безпекові питання. Він сказав:

«Ми допомагали охороною, оскільки працівники боялися виходити на роботу. Ми допомагали пошті роздавати гроші, пенсії, охороняти її. У мирний час цього робити не треба було, оскільки місто не втручається у бізнесові справи. Але зараз часи інші».

Нині начальник Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко займається поточними питаннями громади за умов воєнного стану. Повідомляє про ворожі обстріли з боку рф, про відновлювальні роботи комунальних служб та інформує місцевих мешканців про стан справ у місті.

Особисте життя

Одружений з Гончаренко Христиною Вікторівною (15.06.1981 р.н). У шлюбі має нині 20 річну доньку Євгенію.

2018 рік. Олександр Гончаренко з дочкою. Фото з особистої сторінки у Facebook

У 2021 році до Дня захисту дітей Олександр Гончаренко показав світлину зі своєю вже дорослішою дочкою.

«Захист дітей це повага до їх прав та увага до їх бажань. Безтурботні, веселі й радісні – вони наша мотивація, наша надія, наше життя. День захисту дітей нагадує, що саме ми, дорослі, відповідаємо за їх захист, щасливе та безпечне дитинство», — написав Гончаренко.

Фото з особистої сторінки Олександра Гончаренка у Facebook

Соціальні мережі

Деталі та важливі новини про Краматорську громаду Олександр Гончаренко висвітлює на своїй сторінці у Facebook та Instagram.

***

Последние новости

  • Суспільство

Відновлення громади без думки громадян? Або як людям вплинути на відбудову Донеччини

Планувати відновлення постраждалих регіонів потрібно вже зараз. Але пробуючи долучитися до цього, ініціативні громадяни зіштовхнулися… Read More

2 години назад
  • Суспільство

Прифронтові історії. Як команда з Краматорська організувала волонтерський хаб

20 небайдужих жителів Краматорська організували волонтерський штаб у напівзруйнованій квартирі волонтера Миколи. У 2022 поряд… Read More

3 години назад
  • Війна з РФ

Картинка, створена росією, або розвінчання міфу про "референдум республік"

11 травня 2014 року проросійські сепаратисти провели так звані «референдуми» в тимчасово захоплених містах Донеччини… Read More

9 години назад
  • Суспільство

304 собаки та 60 котів: як у прифронтовому Мирнограді працює великий притулок для тварин

У місті Мирноград Покровського району працює великий притулок для тварин. Його утримує місцева жителька, голова… Read More

23 години назад
  • Суспільство

Анастасія Прокопенко: досьє громадської діячки, активістки з Донеччини

Анастасія Прокопенко — громадська діячка, родом з Донеччини. З юності була активною та долучалась до… Read More

1 день назад
  • Війна з РФ

Хмарне майбутнє сорокинських шахт: що відбувається з вугільними підприємствами окупованої Луганщини

Перші 100 днів минули з того моменту, як на окупованій Луганщині чергові ділки, які звуть… Read More

2 дні назад

This website uses cookies.