UA
RU UA
19 Лютого 2024, 16:36
8303
Олександр Гончаренко: досьє начальника Краматорської міської військової адміністрації
Досьє

Олександр Гончаренко: досьє начальника Краматорської міської військової адміністрації

Гончаренко Олександр Васильович — український політик, голова Краматорської міської ради, а згодом керівник Краматорської міської військової адміністрації. Керує місцевою громадою з 2020 року. До цього був депутатом міської ради.

Східний Варіант зібрав основні факти про освіту, трудову та політичну діяльність Олександра Гончаренка. Більше деталей у матеріалі.

Освіта 

Народився 11 серпня 1974 року у Краматорську Донецької області. У 1991 році закінчив краматорську загальноосвітню школу I-III ступенів № 22. Згодом навчався у Бернському університет за спеціальністю «Економіка підприємства».

Олександр Гончаренко
2021 рік. Фото з особистої сторінки Олександра Гончаренка у Facebook

Вищу освіту отримав у Донецькому Національному університеті за спеціальністю «Економіка» на факультеті «Фінанси та кредит».

Досконало володіє англійською та німецькою мовами.

Трудова та політична діяльність

З 1991 по 1996 рік працював оператором ЕОМ у спільному підприємстві «Фистаг Вікторія». Згодом був директором у ТОВ «Всі споживчі товари» та комерційним директором у ТОВ «Краматорська багатогалузева компанія».

З 1998 по 2000 рік був генеральним директором у ТОВ «Satellite Net Service». З 2000 ріку працював на керівних посадах у ВАТ «Енергомашспецсталь» (згодом ПАТ).

У 2010 році Олександр Гончаренко став депутатом Краматорської міської ради від «Партії регіонів» і був призначений головою постійної планово-бюджетної комісії. Під час дострокових парламентських виборів 2014 року був довіреною особою кандидата Максима Єфімова.

Олександр Гончаренко
Олександр Гончаренко, фото з відкритих джерел

На місцевих виборах 2015 року був обраний депутатом VII скликання Краматорської міської ради від партії «Наш край». Очолив постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету, фінансів, зовнішньоекономічної діяльності.

17 листопада 2020 року звільнився з посади директора з маркетингу та збуту ВАТ «Енергомашспецсталь». Того ж року взяв участь у виборах мера Краматорська як безпартійний самовисуванець.

Олександр Гончаренко запропонував тоді програму під назвою «Краматорська стратегія». Під час виборчих перегонів його кандидатуру підтримували партії: «ОПЗЖ», «Партія Максима Єфімова» «Наш Краматорськ» та «Слуга народу». Зокрема, про підтримку заявила на той час народна депутатка України від партії ОПЗЖ Наталія Королевська.

Олександр Гончаренко
Фото: depo.ua
Олександр Гончаренко
Фото: hromadske

У першому турі Олександр Гончаренко набрав 48,61% голосів виборців. У другому турі переміг на той час чинного міського голову Андрія Панкова, набравши 57% голосів виборців. У другому турі взяли участь понад 32 тисячі виборців. Середня явка на другий тур виборів в Краматорську склала 23,14%, ставши однією з найнижчих в Україні цього дня.

Олександр Гончаренко
Фото з особистої сторінки Олександра Гончаренка у Facebook

У березні 2021 року Олександр Гончаренко розпочав проєкт по демонтажу рекламних конструкцій з центральних вулиць під гаслом: «У Краматорську є на що подивитися і без реклами!». Про початок цієї роботи він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Реклама двигун торгівлі, безумовно, але міру треба знати. Хочеться гуляти центральними вуличками та милуватися містом, а не рекламним каталогом. Центр Краматорська має ставати культурним центром, а не телемагазином», — написав мер міста.

Краматорськ демонтаж
Фото: Краматорська міська рада

Станом на квітень 2021 року, як повідомляла Краматорська міська рада, у місті було демонтовано 189 рекламних конструкцій (з них 22 – борди).

У вересні 2021 року Краматорський міський голова провів особисту інформаційну зустріч з місцевими мешканцями та взяв на розгляд питання та звернення тих, хто прийшов на зустріч.

На посаді керівника Краматорської військової адміністрації

4 липня 2022 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом створив Краматорську міську військову адміністрацію. Її начальником став очільник міста Олександр Гончаренко.

Олександр Гончаренко
Фото з особистої сторінки Олександра Гончаренка у Facebook

6 липня 2022 року Павло Кириленко провів нараду з очільниками новостворених місцевих військових адміністрацій Донеччини. Він зазначив:

«Призначення на ці посади у цей час — передусім відповідальність перед українським народом та українською державою. Чинне законодавство дозволяє військовим адміністраціям діяти швидко та ефективно».

Олександр Гончаренко прокоментував свою нову посаду і зазначив, що для міста та містян нічого не зміниться, відбудуться лише деякі зміни в структурі та організації роботи міської ради.

«Зростає особлива моя відповідальність у підпорядкуванні керівнику ОВА та виконанні його наказів, та відповідно може виникати навіть кримінальна відповідальність у разі невиконання його наказів. Також мають відбутися певні структурні та організаційні зміни у Краматорській міській раді, пов‘язані зі створенням військової адміністрації», — сказав Гончаренко.

Початок повномасштабного вторгнення рф на територію України Олександр Гончаренко зустрів на робочому місці. 24 лютого на своїй сторінці у Facebook він повідомив про результати проведеної оперативної наради щодо стану справ у сфері ЖКГ в умовах оголошення воєнного положення.

Олександр Гончаренко
Оперативна нарада Краматорської міської ради 24.02.2022

«Друзі, не піддавайтесь паніці. Інформація, що подається у соціальних мережах містить багато дезінформації, майте це на увазі та довіряйте лише офіційним джерелам. Не панікуємо, але тримаємо холодний розум!», — закликав Олександр Гончаренко.

У березні 2022 керівник Краматорської міської військової адміністрації провів нараду з керівниками медичних закладів міста.

«Обговорили з медиками питання забезпечення лікарень паливом та аварійними генераторами. написав Олександр Гончаренко, — Також акцентували увагу на процесі захисту лікарень від можливих вражень».

Згодом, у березні наступного року відбулася аналогічна зустріч, де Гончаренко зазначив, що кількість відвідувачів лікарні зменшилась через евакуацію населення. Та додав: «При цьому Краматорськ зараз приймає пацієнтів з інших, сусідніх міст. Ми стали своєрідним медичним транзитним хабом».

У червні 2022 року Олександр Гончаренко розповів Східному Варіанту про ситуацію в місті на той час. Зокрема пояснив, що виконує звичайні завдання, які були й у мирний час та додатково відповідає за безпекові питання. Він сказав:

«Ми допомагали охороною, оскільки працівники боялися виходити на роботу. Ми допомагали пошті роздавати гроші, пенсії, охороняти її. У мирний час цього робити не треба було, оскільки місто не втручається у бізнесові справи. Але зараз часи інші».

Нині начальник Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко займається поточними питаннями громади за умов воєнного стану. Повідомляє про ворожі обстріли з боку рф, про відновлювальні роботи комунальних служб та інформує місцевих мешканців про стан справ у місті.

Особисте життя

Одружений з Гончаренко Христиною Вікторівною (15.06.1981 р.н). У шлюбі має нині 20 річну доньку Євгенію.

Олександр Гончаренко
2018 рік. Олександр Гончаренко з дочкою. Фото з особистої сторінки у Facebook

У 2021 році до Дня захисту дітей Олександр Гончаренко показав світлину зі своєю вже дорослішою дочкою.

«Захист дітей це повага до їх прав та увага до їх бажань. Безтурботні, веселі й радісні – вони наша мотивація, наша надія, наше життя. День захисту дітей нагадує, що саме ми, дорослі, відповідаємо за їх захист, щасливе та безпечне дитинство», — написав Гончаренко.

Олександр Гончаренко
Фото з особистої сторінки Олександра Гончаренка у Facebook

Соціальні мережі

Деталі та важливі новини про Краматорську громаду Олександр Гончаренко висвітлює на своїй сторінці у Facebook та Instagram.

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Історія

Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни

Історія

Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн

Історія

Вишиванка — код нації: як донеччанка відроджує вишивані сорочки видатних українців

Що відбувається

"Кінотеатри на гастролях" та актори у фейкових сюжетах. Як окупанти посилюють пропаганду на ТОТ сходу України

Що відбувається

Космічні ціни на продукти та зростання безробіття. Як росіяни руйнують економіку на окупованих територіях сходу України

Актуально

Кераміка Донеччини та війна: з якими проблемами зіткнулися керамісти та яке майбутнє галузі в області

Історія

"Октава мого життя": у Києві переселенка з Маріуполя представить перформанс про війну, загибель чоловіка і боротьбу з хворобою

Антифейк

Фейкові заяви та маніпуляції: як пропагандисти рф брешуть про евакуацію з Донеччини

28 Квітня Неділя
07:45

Історія Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни

Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни
27 Квітня Субота
23:13

Українцям нагадали, коли та як знятися з обліку ВПО 

22:25

Кубинські найманці вбили російського командира на Донеччині, — "Атеш"

22:20

Історія Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн

Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн
22:02

На ТОТ Донеччини за добу сталося 22 пожежі

21:45

Російські окупанти перевезли снаряди й системи ППО в історичну частину Маріуполя, — Андрющенко

21:18

Російські війська захопили Бердичі на Донеччині, — DeepState

20:56

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження російських військ

20:39

Україна потребує щонайменше сімох батарей Patriot, — Зеленський

20:12

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, — ОСУВ "Хортиця"

19:52

Через російський обстріл Красногорівки поранено жінку

19:11

У Генштабі ЗСУ повідомили про 71 бойове зіткнення з російськими окупантами

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: