На Донеччині знизилося виробництво молока
Виробництво молока в Донецькій області знизилося на 10%.
Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин ДонОДА Артем Чаган на засіданні, про це повідомляє "ОстроВ".
"Незважаючи на значне підвищення продуктивності корів - більш ніж на 11%, валове виробництво молока в Донецькій області зменшилося на 10% у зв'язку зі скороченням кількості поголів'я", - поінформував Артем Чаган.
За його словами, річне виробництво молока в Донецькій області в середньому становить 5,7 тисячі тонни.
При цьому в регіоні відзначається досить високий рівень розвитку свинарства. В обсязі реалізації худоби та птиці на забій у живій вазі свині становлять 76%.
Наразі на Донеччині виробляють усі види продовольства, крім цукру, спирту та дитячого харчування.
"Продукція харчової промисловості стала конкурентоспроможною і задовольняє потреби різних споживачів. Все більше споживачів віддають перевагу вітчизняному м'ясу, молочній продукції, фруктам, овочам, воді, сокам, солодощам та іншим харчовим продуктам", - резюмував Чаган.
Читайте: На Донеччині побудують ряд підприємств переробної промисловості вартістю 170 мільйонів