UA
RU UA
07 Вересня 2023, 19:51
1296
"Спільнота Відновлення": як бренд одягу з Донецька "Забой" відкриває свою кав'ярню в Дніпрі
Історія

"Спільнота Відновлення": як бренд одягу з Донецька "Забой" відкриває свою кав'ярню в Дніпрі

“Донецьк. Сонце України встає на Донбасі” — ці слова були надруковані на першій футболці, яку створив “Забой” у 2014 році. Тоді бренд одягу ще мав назву “Moles Shop”, але пізніше, у 2019 році, змінить її на теперішню. Після 24 лютого 2022 року цікавість до “Забою” стрімко зросла, адже бренд створює футболки з назвами міст сходу України та патріотичними гаслами. Сьогодні виробництво футболок переїхало в Дніпро. У цьому ж місті команда готується до відкриття своєї кав’ярні. Про підготовку до запуску роботи закладу, його концепцію та вибір міста поговорили із засновником бренду Максимом Лисенком.

“Спільнота Відновлення” — засноване Східним Варіантом ком'юніті незламних жителів сходу, які заново поставили на рейки свою діяльність у сфері бізнесу чи в громадському секторі. Люди, якими ми захоплюємось та про яких хочемо розповісти якнайбільшій кількості людей. Бо такі історії варті вашої уваги та підтримки. Підтримайте створення таких історій — долучайтесь до Спільноти відновлення та підтримайте Східний Варіант донейтом.

***

Що буде всередині кав’ярні?

Максим розповідає, що до кінця окресленої концепції закладу немає. Каже, що поки покроково її вибудовують і відштовхуються з командою від власних ідей та думок.

Забой кав'ярня в Дніпрі_13
Фото: Facebook “Забою”

“У нас у дизайні є речі, зроблені під такий антикваріат або ретро. Це картини, оздоблені ажурними рамками, торшери й дзеркала. Тому буде такий ретро стиль із якимось сучасним дизайном. Як багато людей бачили у нашому Instagram, у нас на стіні є фотокартки наших клієнтів у стилі polaroid. Ця стіна буде поповнюватися з кожною новою фотокарткою і з новим відгуком від наших клієнтів”, — Максим розкриває більше деталей щодо дизайну нової кав’ярні.

Забой кав'ярня в Дніпрі_02
Фото: Facebook “Забою”

Однією з фішок майбутнього закладу є червоний килим на підлозі. Максим розповідає, що перед відкриттям його ще завезуть в хімчистку.  

“До нас заходять багато друзів, бачать килим і кажуть що це фішка кав’ярні. Я не знаю, я вже до нього звик. Але коли нова людина приходить до закладу, то відмічає цей килим. Тому сподіваємось що він стане нашою фішкою, але не єдиною”, — ділиться засновник кав’ярні.

Забой кав'ярня в Дніпрі_09
Фото: надав Максим Лисенко

Максим додає, що поки концепцію закладу допрацьовують і остаточно її можна буде побачити, коли все буде готово. 

У кав’ярні також можна буде придбати речі від “Забою”. Тут вже зробили точку самовивозу. Максим розповідає, що приміщення для закладу підбирали так, щоб тут ще можна було організувати офіс команди “Забою” та реалізовувати продаж футболок та інших речей цього бренду. Тому офіс будуть використовувати ще і як склад для речей бренду.

Забой кав'ярня в Дніпрі_10
Фото: надав Максим Лисенко

Щодо меню закладу, то команда планує зробити асортимент цікавим та не банальним. Максим каже, що кав’ярня відкривається в спальному районі. Тому вони хочуть запропонувати своїм клієнтам продукти, які вони не зможуть купити в найближчому АТБ, але які й не будуть коштувати захмарних цін.

Забой кав'ярня в Дніпрі_04
Фото: інстаграм Максима Лисенка. Засновник “Забою” у центрі

Тусовочне та затишне місце

Максим розповідає, що перш за все заклад розрахований на клієнтів “Забою”, тобто людей, які носять речі цього бренду і живуть в Дніпрі або бувають у цьому місті проїздом. За словами Максима, заклад розташований між центром та спальним районом, “тому ми зараз не знаємо, яких людей притягне це місце”.

Забой кав'ярня в Дніпрі_14
Фото: надав Максим Лисенко

“Будемо працювати, щоб воно стало тусовочним місцем для донеччан і затишним місцем для місцевих. Тому, що все ж таки ми відкриваємось у Дніпрі. Ми хочемо поєднати креативну і круту тусовку донеччан та місцевих мешканців”, — пояснює Максим.

Забой кав'ярня в Дніпрі_11
Фото: Facebook “Забою”

Засновник “Забою” розповідає, що під час ремонту в кав’ярню вже заходять місцеві й цікавляться, що тут буде. Вони кажуть, що їм не вистачає місця, де можна було б випити кави й посидіти з друзями. Тому місцеві жителі вже чекають відкриття нової кав’ярні. Вона розташована за адресою Проспект Богдана Хмельницького, 7 у Дніпрі. Заклад працюватиме з 7:30 до 21:00.

Забой кав'ярня в Дніпрі_06
Фото: надав Максим Лисенко

З одного забою два бізнеси

З відкриттям кав’ярні “Забой” допомогла грантова програма від “Дії” та центру зайнятості. На відкриття власної справи грант надає 250 тисяч гривень. Максим каже, що обов’язковою умовою отримання грантових коштів було створення нових робочих місць.

“Ми подавали цей проєкт на базі нашого бренду одягу. Бо в нас вже є фундамент і велика історія. Аргументували подання заявки тим, що в нас вже є певна впізнаваність та є клієнти. Тому розвиток кав’ярні піде швидше, ніж у наших можливих конкурентів. І ми отримали грант на заснування нової справи — це кав’ярня від однойменного бренду “Забой”. На ці кошти ми придбали обладнання для закладу”, — каже засновник бренду.

Забой кав'ярня в Дніпрі
Фото: Facebook “Забою”

Максим розповідає, що труднощі із відкриттям є, але команда спільно їх вирішує. Каже, що якби вони відкривали кав’ярню в рідній Донецькій області, то було б набагато простіше, адже там в нього вже є великий соціальний капітал.

Забой кав'ярня в Дніпрі_07
Фото: Facebook “Забою”

“Згідно з умовами програми від "Дії", місцем запуску з огляду на безпеку має бути не Донецька область. Тому ми вирішили розмістити її у місті Дніпро, зважаючи на найбільшу кількість ВПО із Донецької області”, — пояснив Максим вибір міста для початку нової справи. 

Соціальна відповідальність та допомога ЗСУ

Поки кав’ярню готують до відкриття, паралельно “Забой” проводить благодійні аукціони, на які виставляє “унікальні речі, які є в одному-двох екземплярах”. Одним з таких лотів є картина з Тарасом Шевченком та териконами. Кошти з аукціону планують передати на потреби військових підрозділів представників ультрас “Шахтаря”. Розіграш закінчився 2 вересня, але команда планує робити ще такі аукціони. Загалом вдалось зібрати 11 тисяч гривень.

Забой кав'ярня в Дніпрі_05
Фото: Instagram “Забою”

“Наша команда і я розробляли її. Вона зараз є в одиничному екземпляр, але для аукціону ми зробимо ще одну. Таких картин буде дві: тільки у нашому закладі та у переможця аукціону”, — розповідає Максим.

Іншим лотом є нічник із логотипом бренду. Він також буде лише в закладі та в переможця аукціону.

Забой кав'ярня в Дніпрі_15
Фото: надав Максим Лисенко

Максим каже, що планують надалі більше розвивати благодійну складову бренду і залучати до цього більше людей. Наразі це є в пріоритеті команди “Забою”. І кав’ярня стане додатковим місцем та можливістю для розвитку напрямку благодійності. 

Максим Лисенко
Фото: Instagram Максима Лисенка

Більше по історію заснування бренду “Забой” читайте у матеріалі Східного Варіанту.

Слідкувати за діяльністю “Забою” можна в Instagram та Facebook.

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
13 Травня Понеділок
15:35

Після С-300: у Покровську тривають роботи з відновлення пошкоджених будівель (фото)

14:59

На Донеччині судитимуть чоловіка, який неодноразово ґвалтував 8-річну та 12-річну доньок співмешканки

14:45

Сьогодні вночі російська армія знову атакувала Покровськ (фото)

13:59

Протягом доби на східному напрямку росіяни втратили 528 БпЛА

13:30

Жителям 5 населених пунктів Донеччини підвезли технічну та питну воду

12:59

Завтра у Вінниці переселенців консультуватиме Пенсійний фонд Луганщини

12:51

У так званій "лнр" немає законодавства щодо опіки та піклування про дітей

12:11

В окупованому Сорокиному на Луганщині прилетіло по складах БК загарбників (доповнено)

11:43

19 разів російська армія обстріляла Донеччину: постраждали три райони (фото)

10:59

Протягом доби на Донеччині 10 з 18 пожеж виникли через російські обстріли (фото)

10:44

За останні дні росіяни зруйнували та пошкодили щонайменше дев'ять домоволодінь у Невському

10:16

Знай наших Рекорд України та "золото": паверліфтери з Мирнограда взяли участь у чемпіонаті Європи

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: