UA
RU UA
19 Березня 2024, 20:03
2599
Володимир Череватий: досьє голови Старобільської районної державної адміністрації
Досьє

Володимир Череватий: досьє голови Старобільської районної державної адміністрації

Череватий Володимир Олександрович — державний службовець, за освітою юрист. Має досвід роботи за фахом, займався підприємницькою діяльністю. Був заступником голови Старобільської районної державної адміністрації Луганської області, а згодом сам очолив Старобільську громаду і керує дотепер.

Східний Варіант дослідив біографію Володимира Череватого в рамках проєкту «Досьє» та зібрав основні факти з його життя. 

Освіта

Народився 13 липня 1988 року у селі Новосвітлівка Краснодонського району Луганської області. Має вищу освіту: закінчив Національний університет «Одеська юридична академія» за спеціальністю «Правознавство» — магістр права.

Трудова діяльність до 2022 року

Трудову діяльність розпочав у 2012 році на посаді юрисконсульта юридичного управління ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат». За кілька років зайнявся підприємницькою діяльністю.

У березні 2020 пішов на державну службу та став заступником голови Старобільської районної державної адміністрації Луганської області. Вже за рік був призначений першим заступником Старобільської РДА. На цій посаді займався поточними питаннями громади, відповідно до його обов'язків, брав участь у засіданнях, нарадах щодо розвитку громади.

«Нам є що розказати. Ми розробили інвестиційний паспорт району та займалися залученням грантів та фінансових можливостей для наших підприємців, провели вивчення корисних копалин, налагодили хорошу комунікацію між жителями району та РДА, розпочали повну ревізію всіх структур, підпорядкованих адміністрації, — поділився досягненнями в роботі Володимир Череватий, — Два роки поспіль Старобільський район займав перше місце в загальному рейтингу районів Луганської області».

Володимир Череватий
Володимир Череватий. Фото: Східний Варіант

Після повномасштабного вторгнення

24 лютого для Володимира Череватого почалося о 4-й ранку, коли йому подзвонив керівник райдержадміністрації. Протягом кількох годин у Старобільській РДА зібрались всі керівники району на засідання евакуаційної комісії.

«Йдучи до будівлі адміністрації я побачив у небі літаки. Мабуть, саме тоді я зрозумів, що почалося найстрашніше», — розповів посадовець Східному Варіанту.

Згодом розпочалась евакуація місцевих мешканців. За Словами Володимира Череватого були організовані автобуси для перевезення людей до Сватового, а звідти була можливість виїхати на захід України.

«Але охочих були одиниці, — пригадує посадовець. Я чітко пам’ятаю про Шульгинку, що 24-го лютого охочих виїхати було лише дві людини».

Володимир також зайнявся евакуацією і своєї родини та вивіз рідних до Полтавської області. Сам поїхав на захід України звідки й розпочав шлях волонтерства разом з громадською організацією «Дієва громада», яка була створена у Старобільську ще у 2015. Вони разом доставляли гуманітарні вантажі на Луганщину, допомагали військовим та займались евакуацією людей.

«Тих, хто хотів виїхати, ми брали з собою і довозили, як правило, до Дніпра. Охочих евакуйовуватися спочатку було небагато, але чим ближче була лінія фронту, тим частіше мешканці Луганщини збирали свої речі та виїжджали разом з нами» — розповів Володимир Череватий Східному Варіанту.

Володимир Череватий
Під час поїздки на схід. Фото: Володимир Череватий

На момент тимчасової окупації Старобільська тодішній голова райдержадміністрації залишився у місті, як і більша частина колективу. За словами Володимира не всі з цих людей пішли на співпрацю з окупантами, але «більшість — зробили свій вибір».

За таких обставин Володимиру Череватому не надходило розпоряджень про подальші дії від його безпосереднього керівника і першому заступнику Старобільської РДА фактично довелося взяти на себе функції голови громади.

Наприкінці літа 2022 року посадовець за дорученням керівника обласної адміністрації посприяв створенню гуманітарного хабу у Сваляві Закарпатської області. Цей хаб був організований на базі громадської організації «Дієва громада».

«Оскільки ми маємо хороший контакт з нашою Старобільською адміністрацією, ми скоординувалися і разом створили цей гуманітарний хаб», — розповіла Східному Варіанту керівниця громадської організації Оксана Очкурова.

На посаді голови Старобільської РДА

30 серпня 2022 року Володимир Зеленський офіційно звільнив голову Старобільської РДА Віталія Кононова згідно з поданою ним заявою, який згодом за даними СБУ отримав підозру у державній зраді. І вже у вересні 2022 очільником Старобільської громади став Володимир Череватий за розпорядженням Президента України. 

Згодом новий голова Старобільської РДА розповів Східному Варіанту на чому зокрема зосереджена його робота.

«Формуємо необхідний матеріальний резерв, формуємо необхідне забезпечення першочергових потреб населення, формуємо проєкти, які ми зможемо запустити одразу після деокупації, — зазначив керівник. — Фахівці нашої адміністрації намагаються якомога більше брати участь у різних заходах, які зараз проходять всією країною, з метою напрацювання зв’язків із допомоги після деокупації».

Володимир Череватий
Володимир Череватий. Фото Східний Варіант

Наприкінці 2023 року Старобільська районна адміністрація за керівництва Володимира Череватого відкрила гуманітарний хаб у Києві. Розширити мережу гуманітарних хабів Старобільській громаді допомогли представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ), повідомила Старобільська РДА. 

Нині вся команда Старобільської РДА за участі Володимира Череватого працює над створенням ще одного простору для підтримки ВПО у Харкові. Очільник пояснив Східному Варіанту, що розміщення хабу саме у Харкові є раціональним рішенням з гуманітарної точки зору. 

«Це пряма дорога до Старобільського району, а отже, після деокупації регіону це спростить доставку всіх необхідних засобів туди, — додає посадовець. — Плюс, це велике потужне місто, де також є наші переселенці. Наразі ми шукаємо відповідне приміщення, склади під матеріальну базу, проводимо переговори з міжнародними донорами про ремонт цих приміщень».

Крім цього Володимир Череватий проводить оперативні особисті та онлайн-наради, продовжує займатись питаннями деокупації Старобільщини, вивчає потреби ВПО та має в планах створити STEM-лабораторії для дітей на базі хабу у Києві. 

«Ми знаємо, що в Києві можна отримати будь-яке навчання, послуги. Тут нічим не можна здивувати, — коментує Володимир Череватий. — Але такі заняття, як, наприклад, 3Д-моделювання, робототехніка, збір найпростіших дронів, досить дороговартісні. Тому ми хочемо дати можливість дітям з окупованих територій навчатися цього безкоштовно».

Крім цього Старобільська районна державна адміністрація співпрацює з міжнародними організаціями аби забезпечити необхідною допомогою Збройні сили України. Нещодавно за підтримки Фонду сприяння свободи та правосуддя (США) Старобільська громада передала на фронт тактичні рюкзаки бойового медика з медикаментами та аксесуарами.

Соціальні мережі

Всю інформацію про діяльність Володимира Череватого можна знайти на офіційній сторінці  Старобільської районної державної адміністрації у Facebook та Instagram.

***

Ця публікація здійснена за підтримки Фонду “Партнерство задля стійкості України”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.  Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю медіа і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Історія

Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни

Історія

Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн

Історія

Вишиванка — код нації: як донеччанка відроджує вишивані сорочки видатних українців

Що відбувається

"Кінотеатри на гастролях" та актори у фейкових сюжетах. Як окупанти посилюють пропаганду на ТОТ сходу України

Що відбувається

Космічні ціни на продукти та зростання безробіття. Як росіяни руйнують економіку на окупованих територіях сходу України

Актуально

Кераміка Донеччини та війна: з якими проблемами зіткнулися керамісти та яке майбутнє галузі в області

Історія

"Октава мого життя": у Києві переселенка з Маріуполя представить перформанс про війну, загибель чоловіка і боротьбу з хворобою

Антифейк

Фейкові заяви та маніпуляції: як пропагандисти рф брешуть про евакуацію з Донеччини

28 Квітня Неділя
20:47

За минулу добу на ТОТ Луганщини сталося 17 пожеж, загинула одна людина

20:28

Україна досі чекає на постачання обіцяних США озброєнь, — Зеленський

19:59

У Харкові переселенцям з Луганщини надали понад три сотні продуктових наборів

19:47

Зеленський обговорив посилення української ППО із лідером меншості у Палаті представників США 

19:30

Генштаб повідомив про 112 боїв з рашистами протягом доби

19:00

На Донеччині будуватимуть модульні будинки для постраждалих від обстрілів

18:49

У Львові вкотре нагадали про полонених росією захисників

18:34

У Краматорську витратять на ремонт укриттів майже 99 мільйонів гривень, — ЗМІ

18:00

Бійці 3 ОШБр знищили російський РЕБ "Гроза"

17:38

Сили оборони контролюють дві третини Красногорівки на Донеччині, — ОСУВ "Хортиця"

16:53

Відмова Шольца надати Taurus Україні є дедалі незрозумілішою, — голова Мюнхенської конференції

16:43

Втрати рф у війні проти України складають 450 тисяч військових, — Міноборони Британії

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: