Підтримка військових та тероборони: як допомагає Слов'янськ

З перших днів російської військової агресії у Слов'янську діє пункт збору допомоги територіальній обороні та армії. Як можна зробити свій внесок, і що потрібно нашим військовим насамперед — дізнався «Східний варіант».

Допомога з перших днів

Центр Слов'янська, вулиця Свободи 5, колишній магазин «Рыболов-турист».

Фото: Восточный Вариант

Тут уже у перші дні вторгнення російських військ на територію України волонтери відкрили пункт збору продуктів, медикаментів та речей для потреб територіальної оборони Слов'янська та воїнів ЗСУ.

«Приймаємо воду, каву, чай, сигарети, солодощі. Обов'язково медикаменти кровоспинні та знеболювальні. З одягу насамперед шкарпетки, спідня білизна», — розповідає координатор центру В'ячеслав Коваленко.

У перші дні на допомогу центру прийшло багато охочих зробити свій внесок. І щодня людей стає дедалі більше.

Хтось приносить речі та продукти, хтось допомагає паливом чи транспортом. Усередині постійно перебуває не менше десятка людей, кожен зайнятий справою.

Фото: Восточный Вариант

Одні сортують одяг та продукти, інші перешивають одяг, шиють імпровізовані розвантажувальні жилети для територіальної оборони.

«Я не думав, що у Слов'янську така велика кількість людей, які готові допомагати саме військовим. Несуть усі, бабусі навіть приносять консервацію, бутерброди.

Ми тільки просимо не приносити продукти, що швидко псуються, краще з магазину в заводській упаковці, щоб могло довго зберігатися», — уточнює В'ячеслав. 

Судячи з наповнення, продуктів та одягу люди приносять цілком достатньо. Враховуючи непросту продовольчу ситуацію в Слов'янську, все ж таки люди знаходять можливість допомогти армії.

Фото: Восточный Вариант

Продукти на позиції та блокпости розвозяться регулярно. Хоча, як каже В'ячеслав, їжі та медикаментів ніколи не буває забагато. 

Медикаменти першочергова потреба

Під час розмови з волонтерами про те, що насамперед і завжди необхідно бійцям, вказують на постійну потребу в базових медикаментах.

Фото: Восточный Вариант

Це протизапальні, протигрибкові, протимікробні та інші основні лікарські засоби. 

Фото: Восточный Вариант

«Серцеві, заспокійливі, знеболювальні, препарати від кашлю, джгути, вушні та очні краплі. Усе це потрібне постійно», — каже координаторка центру Лариса Коваленко.

Фото: Восточный Вариант

Крім того, не будуть зайвими ліхтарики, батарейки, спальні мішки, каримати. Якщо у когось є можливість самостійно шити спідню білизну, така допомога теж вітається.

Фото: Восточный Вариант

«Окремо треба сказати, що потрібні й більш специфічні речі. Це каски, бронежилети, розвантажувальні жилети, берці, тактичні рукавички, наколінники та інше. Таке не кожен може знайти, але якщо хтось має можливість, то будемо раді прийняти таку допомогу», — зауважує Лариса Коваленко.

Щодня список того, що потребують військові та територіальна оборона, які захищають Слов'янськ, коригується. Щоб мати актуальну інформацію, можна користуватися сторінками центру у фейсбуці, телеграмі та інстаграмі.

Речі, продукти, медикаменти приймаються на вул. Свободи 5, магазин Рыболов-Турист з 8:00 до 17:00.

Последние новости

  • Суспільство

"Українці завжди відокремлювали себе від росіян": письменниця та історикиня з Донецька Олена Стяжкіна розповіла про рідне місто

22 травня, у Києві, в книгарні Старого Лева, відбулась тепла розмова про Донеччину в рамках… Read More

13 години назад
  • Війна з РФ

Опитують про Маріуполь немаріупольців. Як пропагандисти окупованого міста маніпулюють новинами

Нещодавно журналісти пропагандистського телеканалу «Маріуполь24» випустили сюжет з опитуванням нібито місцевих жителів про те, які… Read More

2 дні назад
  • Суспільство

"Армія відновлення": як вона працює та як допомагає Донеччині

Повномасштабне вторгнення росії вкрай негативно вплинуло на ситуацію з безробіттям на Донеччині. Тисячі людей евакуювалися,… Read More

2 дні назад
  • Суспільство

Спроба вкрасти чужу культуру: як росіяни брешуть про Архипа Куїнджі

Архип Куїнджі — український митець, живописець-пейзажист і педагог грецького походження. Він народився в селі Карасівка,… Read More

2 дні назад
  • Суспільство

Знайти ресурс рухатись далі: як сєвєродончанка запустила продаж прикрас з натурального каміння

Наталя Тимошенко родом із Сєвєродонецька. Працювала економісткою в бухгалтерії лікарні, а після того, як пішла… Read More

3 дні назад
  • Війна з РФ

"Життя стає лише складнішим з кожним днем". Як росіяни посилюють гуманітарну кризу на ТОТ сходу України

На тимчасово окупованих територіях сходу України погіршується гуманітарна ситуація. Дефіцит медикаментів, кілометрові черги до лікарів,… Read More

3 дні назад

This website uses cookies.