UA
RU UA
21 Березня 2024, 13:48
2314
Тетяна Новикова: досьє голови Щастинської районної державної адміністрації
Досьє

Тетяна Новикова: досьє голови Щастинської районної державної адміністрації

Новикова Тетяна Володимирівна — державна службовиця з досвідом у сфері державного управління понад 20 років. На початку трудової діяльності мала досвід роботи у сфері освіти, однак згодом кардинально змінила напрямок роботи та впродовж тривалого часу очолювала Новоайдарську районну державну адміністрацію. Нині — голова Щастинської РДА, керівниця військової адміністрації.

Журналісти Східного Варіанту зібрали основні факти про освіту, сім'ю та трудову діяльність Тетяни Новикової.

Освіта

Тетяна Новикова народилася 15 червня 1971 року у селищі Новоайдар Луганської області. Закінчила Новоайдарську середню школу.

На початку 90-х здобула вищу освіту в Лисичанському педагогічному училищі Міністерства народної освіти УРСР, «Викладання в початкових класах загальноосвітньої школи» за спеціальністю «Вчитель початкових класів, вихователь групи продовженого дня».

У 1996 закінчила Луганський державний педагогічний інститут імені Т.Г.Шевченка Східноукраїнського університету. Тут здобула другу вищу освіту на факультеті «Початкове навчання» за спеціальністю «Учитель початкових класів».

Згодом вступила до Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля на факультет «Державна служба» та у 2003 році отримала диплом магістра.

У квітні 2003 прийняла присягу державного службовця.

Трудова діяльність

За першою освітою Тетяна педагог молодших класів, і перший досвід роботи вона отримувала за цією спеціальністю у Новоайдарській середній школі. Там вона працювала вчителькою початкових класів, вихователькою групи продовженого дня та старшою вожатою з 1990 по 1999 роки.

Тетяна Новикова
Тетяна Новикова. Фото з Facebook сторінки Тетяни Новикової

Згодом перейшла у відділ освіти Новоайдарської районної державної адміністрації Луганської області. Там обіймала посаду методиста з опіки та піклування і з навчально-виховної роботи. А з квітня 2003 протягом року була директором Новоайдарського районного центру соціальних служб для молоді.

У липні 2004 року Тетяна Новикова мала вже нові обов'язки в Новоайдарській РДА на посаді начальника відділу кадрової роботи апарату. І вже за три роки була призначенка заступником голови адміністрації Новоайдарського району.

Тетяна Новикова
Тетяна Новикова під час роботи на одній з апаратних нарад, 2018 рік. Фото із соцмереж.

За кілька років Тетяна Новикова стала начальником відділу освіти Новоайдарського району, а згодом знову виконувала обов'язки заступника голови РДА.

У травні 2020 очолила Новоайдарську РДА та почала керувати громадою. І вже за рік обійняла посаду Голови Щастинської районної державної адміністрації. 

«Перше завдання — завершити адміністративно-територіальну реформу щодо передачі комунальних установ і майна на баланс громад», — говорила Тетяна Новикова. 

На новій посаді керівниця зайнялась поточними питаннями громади, проводила виїзні приймання громадян та виконувала інші посадові обов'язки за розпорядженнями вищого керівництва.

Після 24 лютого 2022

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України Володимир Зеленський видав Указ про створення, зокрема, районних військових адміністрацій (РВА) на базі вже чинних  РДА. 

Так Тетяна Новикова автоматично стала керівницею Щастинської РВА. Вона на той час виїхала зі свого регіону і продовжила роботу віддалено з Кропивницького Кіровоградської області. Частина працівників адміністрації також виїхали та опинились у різних містах України, дехто виїхав за кордон. Понад 20 працівників громади залишились на окупованій території. 

Згодом під керівництвом Тетяни Новикової Щастинська РВА відкрила кілька координаційних центрів допомоги для ВПО з Луганщини.

«Луганська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація минулого року для підтримки внутрішньо переміщених осіб із Луганської області ініціювала створення гуманітарних хабів на території України. Щастинська ж РВА в межах цієї ініціативи відкрила координаційні центри допомоги ВПО Луганщини в містах Кропивницький, Одеса та Суми,роз'яснює Тетяна Новикова. —  У таких центрах переміщені особи можуть отримати допомогу різної спрямованості. Йдеться про забезпечення соціального захисту, надання інформаційних, юридичних послуг, сприяння розв'язанню житлових питань, проблем, пов’язаних із працевлаштуванням».

Тетяна Новикова
Тетяна Новикова біля Координаційного центру Щастинської громади у Луцьку

Тетяна Новикова зазначила, що «іноді люди розгублені та не знають, куди звернутися для вирішення того чи іншого питання», тому дуже важлива не лише гуманітарна допомога, а і консультативна.

У червні 2023 року начальниця Щастинської районної військової адміністрації взяла участь у конференції, що відбулася у Дніпрі. Там були розглянуті питання стабілізації та реінтеграції Луганської та Донецької областей після звільнення, а також залучення міжнародної технічної допомоги для їх відновлення.

Тетяна Новикова
Тетяна Новикова з Іриною Верещук на нараді у Дніпрі. Фото із соціальних мереж

На початку березня цього року керівниця Щастинської РВА  повідомила, що тепер ВПО з Луганщини матимуть змогу за потреби скористатися вільним доступом до комп'ютерів та інтернету у Координаційному штабі громади:

«Від сьогодні на базі Координаційного центру допомоги ВПО з Луганської області в Кіровоградській області облаштовано два місця самообслуговування наших громадян  за підтримки  ПроООН та реалізації проєкту «Згуртованість громади». Відтепер, кожен з наших мешканців, хто має потребу, може звернутися та отримати послугу з вільним доступом до інтернету та можливістю здійснення друку і копіювання документів».

Нині Тетяна Новикова продовжує керувати Щастинською РВА, бере участь у поточних засіданнях з питань підтримки ВПО, роботи гуманітарних хабів і співпраці з міжнародними партнерами, діяльності системи освіти. Посадовиця займається функціонуванням громади в умовах війни та звітує про виконану роботу.

Тетяна Новикова
Тетяна Новикова з головою Старобільської РДА-РВА під час робочої зустрічі у Києві. Фото з ФБ сторінки Щастинської РДА

Сім'я

Тетяна Новикова заміжня. Чоловік — Новиков Віталій Олександрович. З особистої сторінки Тетяни у соціальних мережах відомо, що у шлюбі з чоловіком вони мають вже дорослих дітей: сина та дочку.

Тетяна Новикова
Тетяна Новикова з родиною, фото з Facebook сторінки Тетяни

Соціальні мережі

Тетяна Новикова веде особисту сторінку у Facebook, де повідомляє поточні новини своєї громади, надає інформацію для ВПО. Також про її діяльність можна дізнатися на офіційній сторінці Щастинської районної державної адміністрації.

***

Ця публікація здійснена за підтримки Фонду “Партнерство задля стійкості України”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю медіа і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Історія

Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни

Історія

Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн

Історія

Вишиванка — код нації: як донеччанка відроджує вишивані сорочки видатних українців

Що відбувається

"Кінотеатри на гастролях" та актори у фейкових сюжетах. Як окупанти посилюють пропаганду на ТОТ сходу України

Що відбувається

Космічні ціни на продукти та зростання безробіття. Як росіяни руйнують економіку на окупованих територіях сходу України

Актуально

Кераміка Донеччини та війна: з якими проблемами зіткнулися керамісти та яке майбутнє галузі в області

Історія

"Октава мого життя": у Києві переселенка з Маріуполя представить перформанс про війну, загибель чоловіка і боротьбу з хворобою

Антифейк

Фейкові заяви та маніпуляції: як пропагандисти рф брешуть про евакуацію з Донеччини

28 Квітня Неділя
07:45

Історія Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни

Український мітинг 28 квітня 2014 року в Донецьку: як це було та як про це брехали росіяни
27 Квітня Субота
23:13

Українцям нагадали, коли та як знятися з обліку ВПО 

22:25

Кубинські найманці вбили російського командира на Донеччині, — "Атеш"

22:20

Історія Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн

Історія Вепрейського та Чиркова, або як українці відкрили Донецький вугільний басейн
22:02

На ТОТ Донеччини за добу сталося 22 пожежі

21:45

Російські окупанти перевезли снаряди й системи ППО в історичну частину Маріуполя, — Андрющенко

21:18

Російські війська захопили Бердичі на Донеччині, — DeepState

20:56

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження російських військ

20:39

Україна потребує щонайменше сімох батарей Patriot, — Зеленський

20:12

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, — ОСУВ "Хортиця"

19:52

Через російський обстріл Красногорівки поранено жінку

19:11

У Генштабі ЗСУ повідомили про 71 бойове зіткнення з російськими окупантами

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: