UA
RU UA
22 Травня 2024, 13:55
6141
Знайти ресурс рухатись далі: як сєвєродончанка запустила продаж прикрас з натурального каміння
Історія

Знайти ресурс рухатись далі: як сєвєродончанка запустила продаж прикрас з натурального каміння

Наталя Тимошенко родом із Сєвєродонецька. Працювала економісткою в бухгалтерії лікарні, а після того, як пішла в другий декрет, вирішила знайти альтернативний спосіб заробітку, щоб працювати з дому. Почала займатись створенням та продажем дитячих товарів. Займалась цим рік, але через повномасштабне вторгнення довелось залишити місто та свою справу. Згодом почала працювати над запуском нового бізнесу. Своєю історією жінка поділилась зі Східним Варіантом.

Три тижні у Сєвєродонецьку

На початок своєї справи Наталю надихнуло материнство. Все почалось зі створення гризунців для малят. Одного разу сину Наталі подарували такий і жінка подумала, що може самостійно створювати подібні гризунці для дітей та продавати їх. Оскільки вона була у декретній відпустці та хотіла почати працювати з дому, то така ідея для власної справи цілком підходила їй.

Сєвєродонецьк прикраси з каміння
Наталя Тимошенко. Автор фото: Юрій Верес

Вирішила спробувати, хоча було так страшно, бо з дитинства батьки завжди казали, що бізнес — це щось таке нечесне, там не про людей, зараз не заробиш на цьому. Але чоловік підтримав мене, декретні виплати вклала у цю справу і почала запускати свою справу та продавати дитячі товари”, — розповідає Наталя.

Наталя створювала іменні гризунці, тримачі для пустушок, для брязкалець, силіконовий посуд, нагрудники з кишенями, брязкальця, шуршалочки на букових кільцях. Також доповнювала свої вироби різною фурнітурою, залежно від побажань покупця.

“В першу чергу всі йшли за іменним гризунцем. Там можна самому вибрати дизайн, ім'я написати, вибрати букви та шрифт. Зазвичай це притягує. Потім хочеться чимось доповнити та часто обирали фотопелюшки, де кожен місяць підписано і можна фотографувати дитину і відмічати, скільки їй місяців. На народження дитини це були дуже популярні подарунки”, — згадує Наталя Тимошенко.

Сєвєродонецьк прикраси з каміння
Фото надала героїня

Своєю справою вона займалась рік, за цей час назбирала хорошу базу клієнтів, активно рекламувала свою продукцію. А на новорічні свята перед повномасштабним вторгненням мала багато замовлень, люди купували в неї речі на подарунки дітям.

Сєвєродонецьк прикраси з каміння
Фото надала героїня

Але 24 лютого все змінилось. Разом з сім’єю Наталя пробула в Сєвєродонецьку три тижні. Спершу переховувались в бомбосховищі дитячого інтернату, але згодом звідти вигнали людей через те, що дітей вивезли. Потім переховувались у підвалі школи. Там пробули приблизно два тижні, час від часу йшли додому по їжу і повертались назад у підвал. Потім тут виключилась електрика, без неї сім’я прожила ще декілька днів, пізніше свекор вивіз їх в інших район, де ще було світло. 

Вже звідти сім’я вирішила евакуюватись із міста. Чоловік Наталі тоді пішов додому, щоб забрати речі, але через щільні обстріли це не вдалось зробити. Тож речі, в тому числі і вся фурнітура та матеріали для створення дитячої продукції, залишились в Сєвєродонецьку. 

Через родичів пізніше вдалось передати одну сумку з фурнітурою для дитячих речей, все решта залишилось у квартирі в Сєвєродонецьку. Пізніше в Києві жінка потроху почала знову займатись цією справою та створювати дитячі речі.

Знову нова справа

Після приїзду до Києва Наталя волонтерила в гуманітарних штабах, згодом повернулась на попередню роботу і працювала дистанційно. Через деякий час на роботі сказали, що потрібно переїжджати в Дніпро, щоб працювати там. Наталя з сім’єю вже почали жити в Києві, тож не хотіли переїжджати, й жінка звільнилась. Тоді почала шукати роботу через центр зайнятості, але там пропонували роботу з низькою зарплатою.

Сєвєродонецьк прикраси з каміння
Наталя Тимошенко. Автор фото: Юрій Верес

“Просто вже морально було важко. Я сама не справлялася. І треба ж було ще підтримувати дітей і виховувати їх, тому звернулася до консультації психолога, це було безкоштовно. Я походила і помогло, трошки з'явився ресурс рухатись далі”, — каже Наталя.

Після цього Наталя почала шукати та проходити різні навчання та курси для жінок з підприємництва. Жінка згадує, що це її дуже надихнуло, адже там жінки ділились своїми історіями і підтримували одна одну. Так почали з’являтись сили та натхнення думати над створенням чогось нового.

Новою справою для Наталі стало створення прикрас із натурального каміння та бісеру. Жінці скинули анкету, де потрібно було описати свою ідею для бізнесу. Жінка тиждень вивчала, що саме їй потрібно для цієї справи, яка фурнітура, з чого можна робити їх, які прикраси можна створювати. Після цього описала все в цій анкеті та надіслала її. Каже, що не думала, що її ідею затвердять і вона буде успішною. Але згодом прийшла відповідь і ідею Наталі вирішили підтримати.

Сєвєродонецьк прикраси з каміння
Автор фото: Юрій Верес

Тоді Наталя почала активно працювати над запуском власної справи, паралельно ще влаштувалась на дистанційну роботу. Через те, що займалась багато чим та багато працювала, у неї почалось вигорання. Пізніше жінка пройшла на ретрит від фонду Маші Єфросиніної “Незламна мама” і на три тижні поїхала на захід України, де разом зі спеціалістами працювала над покращенням ментального стану та відпочивала.

Сєвєродонецьк прикраси з каміння
Фото надала героїня

Також Наталя взяла участь у форумі “Всупереч війні. Жіноча сила Луганщини”. Там познайомилась з іншими підприємницями з Луганщини та розповіла про свій бізнес. Каже, що дуже цінно зустрітись зі своїми землячками, адже вони розуміють тебе краще і їм не потрібно пояснювати багато речей. Там прослухала лекції про підприємництво і презентувала свої вироби. Також жінка почала представляти свої прикраси на ярмарках і це зацікавило людей. З’явились нові покупці, про прикраси жінки почало дізнаватись все більше і більше людей.

Сєвєродонецьк прикраси з каміння
Автор фото: Юрій Верес

Свої вироби Наталя виробляє самостійно, також займається веденням сторінки бізнесу, рекламою та комунікаціями. У планах жінка хоче зробити дохід від справи фіксованим та стабільним, щоб з хобі це переросло у постійний прибуток, яким може забезпечувати себе та дітей. 

Цією справою Наталя займається вже пів року і постійно працює над покращенням ведення власної справи, проходить різні навчання для підприємниць. Каже, що одного разу вона вже втратила дім та все, що було придбане за роки. А знання — це те, що втратити неможливо і це мотивує її працювати далі. До того ж жінка продовжує займатись створенням дитячих товарів, адже досі любить цю справу.

Як замовити?

Переглянути прикраси можна на цій інстаграм-сторінці.

Переглянути дитячі товари можна тут.

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
14 Червня П’ятниця
09:38

За добу на Донеччині — 14 обстрілів: в ОВА повідомили, куди влучили окупанти

09:25

Жителі на ТОТ Луганщини не вірять обіцянкам росіян про відновлення медицини в регіоні

09:07

Авіаудар по Селидовому: прокуратура повідомила про наслідки

08:31

Вночі під вогнем росіян опинилося Селидове: є поранені та пошкоджені будинки

08:20

Девʼятьох цивільних на Донеччині поранили рашисти внаслідок вчорашніх обстрілів

08:09

Ще 1250 окупантів та 48 артсистем ворога уразили ЗСУ минулої доби

13 Червня Четвер
23:11

Пасажири поїзда "Жовта Стрічка" писали листівки з побажаннями активістам Руху спротиву

22:50

Історія Апсайклінг як стиль життя: історія переселенки з Донеччини, яка розпочала творчу справу попри виклики війни

Апсайклінг як стиль життя: історія переселенки з Донеччини, яка розпочала творчу справу попри виклики війни
21:45

В окупованій Горлівці помер поранений внаслідок обстрілу пропагандист російського НТВ

20:59

На Покровському напрямку росіяни 30 разів атакували оборонні рубежі українських захисників

20:39

Гігієнічні набори від благодійників отримали родини з дітьми трьох старостинських округів Покровської громади (фото)

19:58

У Покровську рятувальники повернули трьох совенят у гніздо (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: