UA
RU UA
20 Лютого 2024, 14:35
5474
Олексій Рева: досьє керівника Бахмутської міської військової адміністрації
Досьє

Олексій Рева: досьє керівника Бахмутської міської військової адміністрації

Олексій Олександрович Рева — український політик, голова Бахмутської громади, нині керівник Бахмутської міської військової адміністрації. Родом з Бахмута, де керує своєю громадою понад 30 років. До цього був депутатом міської ради.

Східний Варіант зібрав основні факти про життя та діяльність керівника Бахмутської міської військової адміністрації. 

Освіта і трудова діяльність 

Олексій Рева народився 8 травня 1953 року в Артемівську (нині Бахмут). Має дві вищі освіти. Одну з них отримав в Українському заочному політехнічному інституті за спеціальністю «Інженер-механік», іншу — у Донецькому державному університеті управління, за спеціальністю  «Економіст». 

З 1971 року проходив військову службу на Північному Військово-Морському флоті протягом близько трьох років. Після демобілізації повернувся в рідне місто.

Олексій Рева
Фото з особистої сторінки Олексія Реви у Facebook

Трудову діяльність Олексій Рева розпочав з Артемівського машинобудівного заводу «Побєда труда», де був учнем зварювальника, заступником начальника цеху з виробництва. Згодом обійняв посаду начальника цеху ланцюгів. 

На посаді голови Бахмутської міської ради

У політиці Олексій Рева ще з 1990-х років. Тоді став головою Артемівської міської ради народних депутатів. Через рік Олексія Реву обрали на посаду міського голови Бахмута. І згодом щоразу переобирали на новий термін дотепер. Завдяки результативній діяльності жителі міста висловлювали високу довіру чинному меру, обираючи його міським головою.

Крім цього з 1990 по 1994 був депутатом Донецької обласної ради. У 1998 балотувався до Верховної ради. Був членом «Партії регіонів», яку покинув ще до Революції Гідності.

У 2014 році, коли міську раду Бахмута, тоді ще Артемівська, намагалося захопити проросійське угруповання «днр», Олексій Рева залишався на посаді міського голови. Підсумки так званого «референдуму» в Артемівській громаді  Олексій Рева прокоментував так:

«Що стосується «референдуму», законний він чи незаконний — ви знаєте краще за мене. Те, що люди пішли на «референдум» — вони хотіли висловити свою думку».

Олексій Рева
Фото з особистої сторінки Олексія Реви у Facebook

У березні 2017 на офіційній сторінці Національного агентства з питань запобігання корупції з'явилась інформація про «порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів» з боку міського голови Бахмута. В повідомленні йдеться:

«Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції направлено до суду два протоколи про адміністративні правопорушення стосовно Бахмутського міського голови Олексія Реви».

Олексія Реву звинуватили у тому, що на засіданнях сесій Артемівської міської ради при розгляді питань про надання дозволів на розробку проєктів землеустрою, затвердження проєктів землеустрою та надання земельних ділянок в оренду, він порушив правила врегулювання конфлікту інтересів в діяльності міських голів, бо у списку отримувачів було підприємство його дружини. 

«Було 14 обшуків у мене, у членів сім’ї —  за рішенням одного із судів. Одразу можу сказати, що золота, зброї, діамантів і наркотиків не було знайдено або вилучено», — запевнив Бахмутський міський голова Олексій Рева.

Олексій Рева
Фото з відкритих джерел

Суд визнав Олексія Реву винним у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень, однак суддя виніс йому усне зауваження і звільнив від адміністративної відповідальності через малозначність скоєного.

У 2020 чинний мер знову балотувався самовисуванцем на виборах міського голови. «Я прийняв рішення йти на вибори, заявив Олексі Рева, — Чому? Тому що залишилось багато нереалізованих проєктів. Я не звик зупинятися».

У жовтні 2020 Олексій Рева всьоме став мером Бахмута. Тоді за нього проголосували 77,99% виборців. На цих виборах на крісло мера претендували 9 кандидатів.

Ключовими напрямами своєї роботи Олексій Рева визначив забезпечення необхідних умов життя населення та стабільний соціально-економічний розвиток його громади.

Олексій Рева

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України у 2022 мер Бахмута поділився думками про рідне місто.

«Ми приділяли багато уваги розвитку сфер охорони здоров’я, освіти, культури, спорту. Відремонтовані школи та дитячі садочки, відділення лікарні, будинки культури – всі сьогодні знищені ворожими снарядами. — сказав Олексій Рева, — У нас було ще дуже багато планів, яким, на жаль, не судилося справдитись».

На посаді керівника Бахмутської військової адміністрації 

4 липня 2022 року Володимир Зеленський призначив Олексія Реву начальником Бахмутської міської військової адміністрації, відповідно до розпорядження, що розміщено на сайті Президента України.

Нині Олексій Рева займається питаннями громади: зустрічається зі своїми мешканцями із Бахмута, які вимушено покинули свої домівки через війну, врегульовує питання підтримки ВПО, освітні процеси та медичний напрямок. Бере участь у зустрічах щодо післявоєнної відбудови міста та виконує покладені на нього інші посадові обов'язки під час воєнного стану. 

Олексій Рева
Фото з особистої сторінки Олексія Реви у Facebook

Досягнення

Олексій Рева автор книги «Місто моєї долі» про рідне місто та його жителів. 

За багаторічну трудову та громадську діяльність він був нагороджений численними обласними та державними нагородами та відзнаками.

Зокрема деякі з них: Почесна відзнака Президента України (1996), Почесна грамота обласної ради (2001), Орден «За заслуги» II ступеня (2003), Орден «Преподобного Іллі Муромця» II ступеня, Орден «Миколи Чудотворця»(2006), Орден «За заслуги» І ступеня (2007), Ювілейна медаль «20 років незалежності України» (2011).

Також Олексій Рева відзначений подякою Президента України, нагороджений Почесними грамотами Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» та почесними грамотами Кабінету Міністрів України.

Крім цього у 2021 році, очільник Бахмутської громади офіційно став мером-рекордсменом і включений до національного реєстру рекордів України. Олексій Рева став рекордсменом серед колег, оскільки незмінно очолює Бахмутську громаду понад 30 років.

Сім'я

Олексій Рева одружений. У шлюбі з дружиною Оленою має сина Дмитра (1975 р.н.) та дочку Алевтину (1983 р.н.).

Соціальні мережі

Всю інформацію про роботу та діяльність керівника Бахмутської громади можна знайти на його сторінках у соціальних мережах: Facebook, Instagram.

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

08 Травня Середа
19:32

Луганські прикордонники показали, як дронами нищили та ранили російських окупантів (відео)

18:58

На Донеччині знешкодили 40 вибухонебезпечних предметів (фото)

18:39

"Укренерго" обмежує енергопостачання промисловості та бізнесу

18:18

Діток Луганщини в Австрії привітали з Великоднем

17:59

Піротехніки ДСНС Донеччини отримали гуманітарну допомогу від Міжнародного комітету Червоного Хреста України (фото)

17:08

На Авдіївському напрямку загинув військовослужбовець і журналіст Олександр Машлай

16:41

На Донеччині ліквідували загоряння Лиманського лісу, спричиненого ворожим обстрілом (фото)

16:11

Луганські поліціянти-вибухотехніки допомагають розміновувати деокуповані території Харківщини (фото)

15:34

На Донеччині привітали офіцерів цивільно-військового співробітництва ЗСУ з десятиріччям створення структури (фото)

15:32

У реєстрі "Оберіг" створили окреме поле про статус вручення людині повістки, — Міноборони

14:58

Двох колишніх поліціянтів з Луганщини судитимуть за держзраду

14:47

Україна наздогнала рф у виробництві далекобійних дронів-камікадзе, — Укроборонпром

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: