UA
RU UA
30 Листопада 2023, 18:07
1357
"Спільнота Відновлення": як фірмовий магазин шпалер з Донеччини релокувався на Київщину
Історія

"Спільнота Відновлення": як фірмовий магазин шпалер з Донеччини релокувався на Київщину

Магазин «Світ шпалер» працював у Добропіллі з 2010 року. Восени 2021 року власниця Оксана Єліна відкрила ще одну точку в Покровську. Після повномасштабного вторгнення їй довелося призупинити роботу магазинів та шукати можливості релокації в більш безпечне місце. Оксана Єліна — амбасадорка «Спільноти Відновлення» та лауреатка відзнаки «Незламні зі сходу». Сьогодні Східний Варіант розповідає її історію

«Спільнота Відновлення» — засноване Східним Варіантом ком’юніті незламних жителів сходу, які заново поставили на рейки свою діяльність у сфері бізнесу чи в громадському секторі. Люди, якими ми захоплюємось та про яких хочемо розповісти якнайбільшій кількості людей. Бо такі історії варті вашої уваги та підтримки. Підтримайте створення таких історій — долучайтесь до Спільноти відновлення та підтримайте Східний Варіант донейтом.

***

Понад 10 років роботи на ринку Донеччини

На початку 2010-х років підприємець Ілля Єлін, чоловік Оксани, уже мав свою невеличку будівельну фірму в Добропіллі. Поступово вона розширялася, постало питання в отриманні якісних шпалер для оздоблювальних робіт. Щоб не їздити постійно на закупівлі, чоловік вирішив відкрити в місті власний магазин, який назвав «Світ шпалер». Через кілька років власницею магазину стала дружина Іллі — Оксана.

магазин шпалер з Донеччини
Оксана Єліна. Фото: Східний Варіант

Подружжя розповідає, що всього за рік-півтора від початку роботи магазин добре розвинувся. Почавши з 20 видів шпалер, за рік було вже 200–250. Постачальником тоді була донецька фірма «Шпалери Плюс».

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

Окрім шпалер, у магазині пропонували ламінат, клеї, електрику, натяжні стелі, міжкімнатні та вхідні двері. Усе було налаштовано так, щоб клієнту було зручно отримати в одному місці все, що потрібно для ремонту.

магазин шпалер з Донеччини
Магазин “Імперія шпалер” у Києві. Фото: Східний Варіант

Власниця «Світу шпалер» розповідає, що магазин дуже швидко став відомим у місті:

«Дійсно, у нас був найкращий магазин шпалер у місті. Усі приїжджали до нас. Наш секрет в індивідуальному відношенні до клієнтів. Бувало так, що приходить людина вдруге, а я пам’ятаю, коли і які шпалери вона купляла в нас. Завжди я спілкувалася з усіма клієнтами, максимально розпитувала про кімнату або вподобання, щоб підібрати найкраще. І це працювало, бо люди до нас завжди поверталися», — розповідає Оксана Єліна.

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

Підприємиця згадує, що під час подій 2014 року продажі шпалер сильно впали. Через це родина була вимушена скоротити свій бізнес у Добропіллі. На щастя, місто не було окуповане терористами «днр» та залишилося під контролем України. Тож у найближчі декілька років була змога відновити втрачені обʼєми продажів та навіть думати про розширення.

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

«Згодом ми змогли відкрити ще один магазин у Краматорську, але незабаром його довелося зачинити. Ми тоді перенесли його з Краматорська до Добропілля, і відкрили в рідному місті другу точку «Світу шпалер». Важко було через пандемію COVID-19 та подальші карантинні обмеження. Але ми витримали та навіть почали думати про відкриття ще одного магазину», — пригадує Оксана.

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

За словами власниці, до них часто приїжджали клієнти з Покровська, що й наштовхнуло на думку про те, щоб відкрити там нову точку. Так у вересні 2021 року відбулося відкриття «Імперії шпалер» у Покровську. Та повноцінно попрацювати новий магазин не встиг — розпочалася повномасштабна війна.

«За три дні в нас виїхало майже все місто»

Оксана Єліна пригадує, що після початку повномасштабного вторгнення росії не було зрозуміло, що робити. Перший час вони родиною залишалися в Добропіллі. Та коли начальник Донецької ОВА оголосив про евакуацію з області, Оксана разом із дитиною вирішили виїхати за кордон.

«За три дні в нас виїхало майже все місто. Були чутки, що скоро тут щось почнеться. Росіяни тоді вже підходили до Слов’янська, вони були зовсім поруч до нас. Усі магазини в місті зачинилися, люди вивозили все своє майно, у всіх була паніка. Бо ніхто не знав, що буде далі», — розповідає Оксана.

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

Тим часом чоловік підприємиці почав шукати можливості релокації для бізнесу в більш безпечний регіон. Так він познайомився з програмою Київської обласної військової адміністрації, за допомогою якої можна було перевезти обладнання з товаром на Київщину. Тоді Оксана повернулася в Україну та почала готувати магазин до переїзду. Вона розповідає, що це було важко й довго. Але іншого вибору не було.

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

«Кожен рулон треба було завернути, упакувати, скласти. Спочатку ми везли все з Покровська до Добропілля, потім усе пакували та везли до вагонів потягу, який нам усе це перевозив. І все це під обстрілами та звуками постійної сирени. Ми дуже втомилися, але справу свою зробили», — каже власниця.

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

Так магазин «Імперія шпалер» відновив свою роботу в Києві у вересні минулого року.

Новий шанс «Імперії шпалер» у Києві

За понад рік роботи в столиці Оксана вже ознайомилася з київськими потребами, налаштувалася на новий ринок та запити. Поступово, але впевнено «Імперія шпалер» долає виклики повномасштабної війни.

«Шпалери — це достатньо важка тема. Це не будівельні матеріали, тут постійно змінюються мода, моделі, тренди, тенденції. Зміни відбуваються буквально кожен рік, якщо не швидше. Для роботи в цьому напрямку потрібно мали хоча б мінімальні знання в дизайні, мати смак в облаштуванні інтер’єру. Як на Донеччині, так і тут ми шукаємо інноваційні рішення, пропонуємо рідкі шпалери, фотошпалери, 3Д-шпалери. Свого часу ми були перші, хто це взагалі пропонував у Добропіллі. Ми завжди йшли і йдемо в ногу із часом», — розповідає Оксана Єліна.

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

Оксана щиро бажає перемоги України та хоче повернутися додому. Вона та її родина готові долучитися до відновлення Донеччини після великої війни, та вже зараз думають, чим саме зможуть допомагати.

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

Оксана Єліна здобула відзнаку «Незламні зі сходу» від Східного Варіанта. Її приклад вчергове показує незламність жителів сходу та готовність демонструвати стійкість у найважчі для країни часи!

магазин шпалер з Донеччини
Фото: Східний Варіант

Як знайти «Імперію шпалер»?

Магазин «Імперія шпалер» розташований у Києві за адресою: вул. Максимовича, 3Г (у дворі будинку).

Подивитися продукцію можна на офіційному сайті.

Слідкувати за новинами можна в Instagram.

Номер телефону для звʼязку: +38 (095) 333–6559

Електронна пошта: [email protected]

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
09 Травня Четвер
15:58

Подкаст Алчевськ. Історія українського міста

Алчевськ. Історія українського міста
15:50

На Донеччині виявили та знищили 55 вибухонебезпечних предметів

15:28

Про нову підозру повідомлено "ексмера" Лисичанська, який провадив медійну кампанію на підтримку збройної агресії рф

14:58

На фронті загинув автор відомого фото Серебрянського лісу на Луганщині Денис Зелений, його поховають у Києві

14:45

Зеленський призначив нового командувача Сил підтримки ЗСУ

14:40

Подкаст Бахмут. Справжня історія українського міста

Бахмут. Справжня історія українського міста
14:25

Зеленський призначив Залужного послом України у Великобританії

13:56

Зеленський змінив командувача Сил спецоперацій

13:45

У Покровську за підтримки БО GEM міняють пошкоджені обстрілами віконні конструкції (фото)

13:29

Поліція на Донеччині знайшла понад 900 тисяч літрів алкогольних напоїв на суму понад 98 мільйонів гривень

12:59

Ще 28 захисників з Луганщини отримали допомогу з місцевого бюджету на понад 300 тисяч гривень

12:51

В Україні фейковій "судді верховного суду днр" повідомлено про підозру у державній зраді

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: