UA
RU UA
30 Січня 2024, 14:56
"Спільнота Відновлення": як працює медичний центр "MedActiv" у Добропіллі
Історія

"Спільнота Відновлення": як працює медичний центр "MedActiv" у Добропіллі

У 2016 році Анна Колеснік разом із чоловіком вирішили відкрити власний медичний центр в Добропіллі. Все почалось із масажного кабінету, поступово справа розвивалась, кількість спеціалістів в клініці росла. Та повномасштабне вторгнення внесло свої корективи в роботу. “MedActiv” став амбасадором “Спільноти Відновлення” та лауреатом відзнаки “Незламні зі сходу”. Історію роботи медичного центру дізнавався Східний Варіант.

“Спільнота Відновлення” — засноване Східним Варіантом ком'юніті незламних жителів сходу, які заново поставили на рейки свою діяльність у сфері бізнесу чи в громадському секторі. Люди, якими ми захоплюємось та про яких хочемо розповісти якнайбільшій кількості людей. Бо такі історії варті вашої уваги та підтримки. Підтримайте створення таких історій — долучайтесь до Спільноти відновлення та підтримайте Східний Варіант донейтом.

***

Від масажного кабінету до медичного центру

Анна Колеснік та її чоловік мають медичну освіту. І у 2016 році вирішили спробувати створити свою справу. Спершу це був масажний кабінет. Поступово діяльність розширювалась і згодом все виросло в медичний центр “MedActiv”, де до повномасштабного вторгнення працювало багато спеціалістів. Там була хірургія, терапія, реабілітація. В клініці працював ендокринолог, гастроентеролог, косметолог, дерматолог, невролог. Анна розповідає, що в центрі працювали також спеціалісти з Краматорська та Лимана.

медичний центр у Добропіллі
Анна Колеснік. Фото з соцмереж героїні

Клініка розвивалась та брала на роботу нових спеціалістів. Але на заваді втілення планів стало повномасштабне вторгнення.

Перерва в роботі

Після початку повномасштабного вторгнення медичний центр “MedActiv” припинив свою діяльність. Багато лікарів виїхали з міста, а важливе та дороговартісне обладнання перевезли на захід України. На початку повномасштабного вторгнення поруч з будівлею лікарні прилетів російський снаряд. Тоді в медичному центрі ударною хвилею вибило декілька вікон та дверей. Деякі з них були заблоковані й потрібно було зривати замки, щоб їх зняти.

З часом до клініки почали звертатись люди. Був запит на медичну допомогу і керівництво медичного центру замислилось над відновленням своєї роботи в Добропіллі. Анна розповідає, що тоді колектив почали формувати практично з нуля, бо в місті залишилось декілька лікарів. Далі почали шукати спеціалістів, які б працювали в медичному центрі.

медичний центр у Добропіллі
Анна Колеснік. Фото з соцмереж медичного центру

У кінці серпня 2022 року медичний центр  “MedActiv” знову відкрив свої двері. Анна розповідає, що вони з чоловіком відновлювали діяльність медичного центру власними силами, без грантів. Пояснює це тим, що отримати грант, перебуваючи в Донецькій області, дуже важко, бо це прифронтова територія. У той час медичний центр почав працювати з декількома лікарями та медсестрою. 

Донецька область
Фото: István Huszti, Telex

Сьогодні в медичному центрі працюють різні спеціалісти. Це ревматолог, косметолог, нейрохірург, реабілітолог, невролог, дерматовенеролог, уролог, хірург, мамолог, кардіолог, онколог з видалення новоутворень, гінеколог-онколог. Також працює майстер з перманентного макіяжу, фахівець лазерної епіляції. 

 

медичний центр у Добропіллі

Деякі спеціалісти працюють декілька разів на тиждень, тому запис до них вже розписаний до кінця березня. Лікарі приїжджають в Добропілля з інших міст. Наприклад, є лікар-нейрохірург, який приїжджає з Кропивницького в Добропілля раз в три місяці та приймає пацієнтів.

Анна розповідає, що до нього на консультацію за день може прийти 70 людей. Більшість лікарів приїжджають на роботу в медичний центр з Краматорська, Мирнограда та Покровська.

 

Після відновлення роботи в медичному центрі почали проводити УЗД-діагностику. Анна розповідає, що діагностику УЗД проводять вузьконаправлені спеціалісти. Як приклад каже, що якщо пацієнт звернувся до уролога, то цей же спеціаліст і проведе діагностування та проведе консультацію.

медичний центр у Добропіллі
Фото: інстаграм-сторінка медичного центру

“Наразі це один з найбільших медичних центрів у Добропіллі, в якому доступні більшість видів послуг”, — каже Анна Колеснік.

Керівниця медичного центру розповідає, що до клініки звертається багато місцевих жителів і потік людей досить великий. Також клініка розташована на першому поверсі колишнього санаторія-профілакторія, там є облаштоване укриття.

Добропілля
Добропілля. Фото: Павло Пашко, Ukraїner

Про роботу медичного центру Анна розповідає: “Для людей важливо те, що вони можуть звернутись до спеціаліста у своєму місті, а не їхати кудись. Люди за це дуже вдячні”.

Слідкувати за роботою медичного центру “MedActiv” можна через інстаграм-сторінку.

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
09 Травня Четвер
19:16

Російські війська мають намір захопити Часів Яр і просунутися далі вглиб України, — Філашкін

18:52

Завтра у Києві переселенців з Луганщини проконсультує Пенсійний фонд

18:41

Зеленський підписав законопроєкти про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації до 11 серпня

17:56

У Добропіллі чотири медсестри отримали Подяки (фото)

17:26

У деокупованих селах Луганщини лишилось 55 людей: як вони живуть (фото)

16:33

Жителі трьох прифронтових населених пунктів Донеччини отримали понад 15 тонн гуманітарної допомоги (фото)

16:14

На користь держави вилучили понад 620 тисяч гривень застави за жителя Голубівки, який переховується від правосуддя

15:59

Через ворожі атаки минулої доби без газу залишилось 308 абонентів Донеччини

15:58

Подкаст Алчевськ. Історія українського міста

Алчевськ. Історія українського міста
15:50

На Донеччині виявили та знищили 55 вибухонебезпечних предметів

15:45

10 травня у Селидівській громаді видадуть безкоштовний хліб

15:28

Про нову підозру повідомлено "ексмера" Лисичанська, який провадив медійну кампанію на підтримку збройної агресії рф

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: