UA
UA RU
09 Вересня 2023, 16:57
1794
"Спільнота Відновлення": як донеччанин відновив роботу виробництва солодощів
Історія

"Спільнота Відновлення": як донеччанин відновив роботу виробництва солодощів

Сергій Пивовар родом зі сходу та є підприємцем вже понад 13 років. Починав працювати у Донецьку, але через війну переїхав до Покровська, де виготовляв солодощі під брендом “Справжня пекарня”. У 2022 році Сергію довелось втретє переїжджати та з нуля починати виробництво круасанів та тортів у Львові. Сьогодні Сергій став амбасадором “Спільноти Відновлення” та лауреатом відзнаки “Незламні зі сходу”. Розповідаємо його історію стійкості.

“Спільнота Відновлення” — засноване Східним Варіантом ком'юніті незламних жителів сходу, які заново поставили на рейки свою діяльність у сфері бізнесу чи в громадському секторі. Люди, якими ми захоплюємось та про яких хочемо розповісти якнайбільшій кількості людей. Бо такі історії варті вашої уваги та підтримки. Підтримайте створення таких історій — долучайтесь до “Спільноти Відновлення” та  підтримайте Східний Варіант донейтом.

***

Сергій Пивовар родом із Донеччини. Та свій підприємницький шлях почав ще у 2010 році.

Сергій Пивовар виробництво солодощів_08
Сергій на своєму виробництві “Бейккультура” у Львові. Фото: Сергій Пивовар

Моя основна діяльність до 2014 року була пов’язана із гуртовими продажами та дистриб'юцією кондитерських виробів у місті Донецьк та по області”, – розповідає підприємець.

Проте після початку війни Сергію довелось виїхати із Донецька до міста Покровська, де він продовжив свою діяльність.

Сергій Пивовар виробництво солодощів_08
Фото: Радіо Свобода

Це були не ті масштаби та темпи, що у Донецьку, тому було складно. Проте згодом знайшли приміщення під цех та самостійно почали робити кондитерські вироби. Географія постачання наших виробів була досить широка”, – ділиться підприємець. 

Заклад у Покровську називався “Справжня пекарня” та відкрився у 2017 році. Продукція була різна, наприклад: мафіни, сметанники, медовики та печиво. Виробництво працювало на широкий вжиток для ринків та магазинів. Працівників та працівниць було від 8 до 15 людей.

Сергій Пивовар виробництво солодощів_09
Фото: Сергій Пивовар

Виробництво розвивалось, ми почали поставляти товар у Дніпропетровську область. А у 2021 році додатково відкрили кулінарію в Одесі”, – розповіда Сергій.

Чоловік зазначив, що з початком повномасштабної війни довелось обирати між кулінарією в Одесі та виробництвом в Покровську.

Сергій Пивовар виробництво солодощів_08
Покровськ після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Фото: nv.ua

Війна все перекреслила та довелось обирати. Зупинились на кондитерських виробах, бо для них було більше обладнання. Кулінарію довелось закрити. Якщо з Донецьку ми з дружиною Оленою переїжджали й у нас не було ще обладнання, бо це була дистрибутивна компанія (кабінет та меблі), то вже у Покровську був цілий кондитерський цех, тому прийняли рішення перемістити бізнес в якомога безпечніший регіон. Довго не вагалися й 70% виробництва перевезли до Львова у квітні 2022 року”, – ділиться підприємець. 

Сергій розповів, що зараз все змінюється дуже динамічно. Він стикнувся із рядом викликів у Львові. 

Сергій Пивовар виробництво солодощів_08
Фото: Сергій Пивовар

Ринок виявився іншим, а в мене не було досвіду продажів у Львові. Коли працювали раніше у Покровську, то возили звідси продукцію та продавали на сході, а навпаки – ні”, – ділиться  підприємець. 

Чоловік зазначив, що в місті вдосталь своїх сильних операторів ринку. 

Конкурувати тут виявилось дуже складно, тому певний час ми продавали та намагалися звертатися до підприємців або гуртовиків, але не склалось. Можливо наш продукт не підійшов”, – розповідає Сергій.

Сергій Пивовар виробництво солодощів_08
Фото: Сергій Пивовар

Зі слів героя, місцеві структури надали суттєву допомогу. А з релокацією допомогла держава. 

Проте потрібно самому доводити цінність свого продукту та знаходити клієнтів й клієнток. Це був бізнес з нуля. З нуля вже втретє. Ми не встигаємо на новому місці стати сталим виробництвом, як все доводиться починати заново”, – ділиться підприємиць. 

Чоловік зазначив, що в Донецьку, коли він тільки починав, все було чудово: зростали продажі та прибуток. Працювати було передбачувано та комфортно.

Сергій Пивовар виробництво солодощів_08
Покровськ після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Фото: Еспресо. TV

У 2014 році спочатку в Покровську. Поступово почали мати попит на ринку, хоч і розвивались переважно “по сарафанному радіо”. Нас знали по продукції. Люди куштували, їм подобалось, й вони розповідали про нас знайомим. Так ми розширювались та дійшли до стадії, що хотіли покращити якість й виробляти для кав’ярень та мережі “Фора””, – розповідає Сергій. 

Підприємиць зазначив, що у Львові вони знову намагаються стати сталими.

Сергій Пивовар виробництво солодощів_08
Фото: Сергій Пивовар

“Рік-два, то не час. Не вистачає для сталого розвитку. Після релокації до Львова ми відкрили виробництво “Солодкі уяви” –  це була ніша широких кондитерських виробів, але ми її тимчасово закрили. Влітку продажі у всіх погіршуються, навіть у тих операторів, хто давно працює. Фактори були не на нашу користь, тому зараз я займаюсь круасанами та крафтовим пивоварінням”, – ділиться Сергій.

Зі слів героя, раніше він не готував, але у Львові довелось навчитися, й зараз він сам виробляє круасани за французьким рецептом. Дружина Сергія, Олена, їздила на навчання до партнерів у Францію, тому зараз родина використовує їхні рецепти для виробів із листового тіста.

У Покровську у нас було багато напрацювань, колектив знав рецептуру та якісно готував. Проте у Львові нові співробітники й співробітниці з якими не вдавалося зробити схожий продукт, тому зараз я просуваю інші вироби. Якщо раніше це були солодощі на гурт, то зараз тістечка, тортики й круасани для місцевих кав’ярень. Виробництво називається “Бейккультура”. Це як скульптура, тільки якщо скульптуру з каменя роблять, то ми з тіста ліпимо”, – розповів підприємець. 

Також Сергій зі своєю командою почав займатися крафтовим пивоварінням, і їхній продукт починає мати попит у Львові. 

Якщо бажаєте замовити продукцію Сергія та підтримати його виробництво, можете зателефонувати за номером: +380 50 545 03 50

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
21 Листопада Четвер
23:30

Кількість боїв сьогодні на фронті сягнула 174

22:58

Ще два Герої України отримали орден "Золота Зірка" за бої на Донеччині

22:30

Донеччина та Луганщина у трійці найбільш екологічно постраждалих від війни регіонів (інфографіка)

21:59

49 закладів охорони здоров’я Луганщини працюють на підконтрольній Україні території

21:44

Агент руху "АТЕШ" допоміг Силам оборони знищити на Донеччині підрозділ БпЛА армії рф

20:59

У момент удару по Костянтинівці поранені були у своїх оселях: одна у важкому стані

20:49

Житло для ВПО Для переселенців з Луганщини доступні 24 місцеві та 3 районні програми забезпечення житлом

20:21

На Костянтинівку армія рф скинула 2 авіабомби: поранено 6 людей (фото)

На Костянтинівку армія рф скинула 2 авіабомби: поранено 6 людей (фото)
19:54

Російський удар по Дніпру: путін заявив про випробування новітньої ракети середньої дальності "Орєшнік" (доповнено)

19:22

На Донеччині затвердили список спортсменів-кандидатів на участь в наступній Олімпіаді

18:59

Зеленський вручив "Хрест бойових заслуг" командиру десантників, які нищили росіян у Білогорівці

18:50

На Донеччині запустили в роботу 173 котельні: всі з запланованих

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: