У Волновасі на Донеччині вирощують гриби з європейського досвіду (фото)
У місті Волноваха Донецької області впровадили виробництво грибів за досвідом європейських країн. Річний обсяг виробництва шампіньйону становить 1300 тон.
Про це повідомляє Східний Варіант із посиланням на Волноваську районну державну адміністрацію.
Так, вирощувати якісні шампіньйони у рідному місті вирішив директор одного з заводів Артем Коваленко. Він проходив стажування в Голландії.
"Обладнання та посівні матеріали для вирощування шампіньйонів вирішив закупити у голландців. Облаштували приміщення сучасним обладнанням, та за допомогою спеціальної комп’ютерної програми налаштували підтримання необхідних мікрокліматичних умов у камерах вирощування. Поступово збільшуємо обсяги виробництва",
— розповів він.
Нині на підприємстві працює 145 людей. Середня заробітна плата складає 10 тис. грн.
А річний обсяг виробництва шампіньйону становить 1300 тон. Підприємство реалізує гриби до торговельних мереж Донецької області.
"Головна перевага грибного виробництва — це можливість збирати врожай круглий рік без перерв. До того ж гриби — популярний і корисний продукт, споживання якого щорічно зростає",
— зазначається у повідомленні.