На Луганщині виробляють практичні рекомендації зі шкільного харчування
У закладах освіти області організовані навчально-практичні заходи з безпечного харчування.
Про це повідомляє Східний варіант з посиланням на ЛОДА.
Тренінг-майстер-клас на робочому місці з впровадження міжнародних стандартів безпечного харчування проводять із 29 березня для працівників закладів освіти, учнів та батьків.
Крім того, відбувається моніторинг стану харчоблоку в закладах освіти.
За підсумками тренінгів у 18 школах області експертами будуть вироблені практичні рекомендації з проблематики шкільного харчування для обговорення на засіданнях регіональних круглих столів.
Навчають тренери-аудитори – кандидат ветеринарних наук, засновник Центру безпечності харчових продуктів Оксана Волощук, провідний аудитор НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) Руслан Нагорний, аудитор Центру безпечності харчових продуктів Дмитро Дерев’янко.
Читайте також: Підприємства Луганщини заплатили понад 28 млн грн екологічного податку
Заходи проводяться в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно з положеннями НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів Донецької і Луганської областей (підконтрольних Уряду України)».
Проєктом передбачено за допомогою принципів безпечного харчування впровадження в закладах освіти розвитку надійної системи контролю харчових продуктів.
Тож, на Луганщині відбувається практичне навчання ключовим положенням концепції HACCP.
Це має значно прискорити процес впровадження світових стандартів і підвищити якість харчування в освітніх закладах.