На Луганщині з’явилось 100 нових видів ковбас, хлібу та сиру
11 лютого відбулося перше у новому році робоче засідання обласної дегустаційної (приймальної) комісії. Про це повідомляє прес-служба державного підприємства «Луганський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».
Оцінювання представлених зразків продукції проводили фахівці харчової галузі та представники державних органів регіону: центру стандартизації, обласної санепідемстанції, головних управлінь економіки та сільського господарства облдержадміністрації, головного обласного управління у справах захисту прав споживачів та ін.
На розгляд комісії 12 підприємств області представили зразки 10 видів харчової продукції – 103 нових найменування. Серед них ковбаси варені, напівкопчені та смажені з м’яса птиці, сосиски, сардельки, молочні продукти, хліб та хлібобулочні вироби, напівфабрикати в тістовій оболонці, кондитерські вироби тощо. Крім того, було представлено широкий асортимент кисломолочної та сиркової продукції: кефір, ряжанку, простоквашу, ацидофілін, сир кисломолочний, сирки та сиркову масу, що виробляються виключно з натурального молока та живих культур, заквасок.
Під час засідання оцінювалися якість представлених зразків за не лише зовнішнім виглядом та оформленням (у тому числі споживче маркування), а й за органолептичними показниками (смак і запах), консистенцією тощо.
У результаті проведеної оцінки комісія встановила, що 100 нових найменувань продукції 11 обласних суб’єктів господарювання визнано якісними та безпечними: їхні зразки відповідають вимогам проектів нормативної та технологічної документації і можуть бути впроваджені у виробництво, а документація – затверджена.