На хлібзаводі Костянтинівки випікають хліб попри постійні обстріли
На Костянтинівському хлібокомбінаті випікають сім тонн хліба на добу — це майже 12 тисяч буханок. До війни виробляли 12 тонн. Половина з нього призначена для військових. А іншу половину розвозять по містах Донецької, Луганської та частково Дніпропетровської областей.
Про це йдеться у репортажі Суспільного.
Костянтинівський хлібокомбінат один з двох в області, що залишились працювати попри бойові дії.
"Так, робота додалася, бо ми робимо соціальний хліб. Раніше ми робили лише на місто", — розповіла пекарка Костянтинівського хлібокомбінату Світлана.
Випікають хліб при температурі 142 градуси протягом п'ятдесяти хвилин.
За словами заступника керівника виробництва Андрія Кошелєва, з початком повномасштабної війни обладнання з комбінату частково вивезли. Через відсутність газу, печі переобладнали під роботу на вугіллі, на якому працюють і зараз. На комбінаті у Костянтинівці виробляють п’ять різновидів хліба. Булки, торти та печиво — в іншому цеху, у Дружківці.
Крім того, військові допомагають розвозити хліб для жителів у Бахмуті.
"Співробітників не вистачає зовсім. Останні три доби були обстріли, народ евакуюється. На сьогодні в мене не вистачає 10-12 осіб. Тому змушені перекидати, щось на Дружківський завод. Костянтинівський завод працює цілодобово. Дружківський завод також. Там виробляють близько 7-8 тонн, і це максимально, що вони можуть", — зазначив заступник керівника з виробництва Андрій Кошелєв.
За його словами, цех з виготовлення хліба у Костянтинівці завантажений на 50 відсотків. У ньому продовжують працювати 160 працівників, до війни було понад 200. Також цього року на хлібокомбінаті планують виготовити до 20 тонн пасхальної випічки.
Читайте: Ракетний обстріл Костянтинівки: Кириленко повідомив подробиці