Донеччанин втретє відновив роботу виробництва солодощів
Сергій Пивовар родом зі сходу та є підприємцем вже понад 13 років. Починав працювати у Донецьку, але через війну переїхав до Покровська, де виготовляв солодощі під брендом “Справжня пекарня”. У 2022 році Сергію довелось втретє переїжджати та з нуля починати виробництво круасанів та тортів у Львові.
Про це йдеться у матеріалі Східного Варіанта.
“Моя основна діяльність до 2014 року була пов’язана із гуртовими продажами та дистриб'юцією кондитерських виробів у місті Донецьк та по області”, – розповідає підприємець.
Проте після початку війни Сергію довелось виїхати із Донецька до міста Покровська, де він продовжив свою діяльність.
Заклад у Покровську називався “Справжня пекарня” та відкрився у 2017 році. Продукція була різна, наприклад: мафіни, сметанники, медовики та печиво. Виробництво працювало на широкий вжиток для ринків та магазинів. Працівників та працівниць було від 8 до 15 людей.
“Виробництво розвивалось, ми почали поставляти товар у Дніпропетровську область. А у 2021 році додатково відкрили кулінарію в Одесі”, – розповіда Сергій.
Чоловік зазначив, що з початком повномасштабної війни довелось обирати між кулінарією в Одесі та виробництвом в Покровську.
“Війна все перекреслила та довелось обирати. Зупинились на кондитерських виробах, бо для них було більше обладнання. Кулінарію довелось закрити. Якщо з Донецьку ми з дружиною Оленою переїжджали й у нас не було ще обладнання, бо це була дистрибутивна компанія (кабінет та меблі), то вже у Покровську був цілий кондитерський цех, тому прийняли рішення перемістити бізнес в якомога безпечніший регіон. Довго не вагалися й 70% виробництва перевезли до Львова у квітні 2022 року”, – ділиться підприємець.
Зі слів героя, місцеві структури надали суттєву допомогу. А з релокацією допомогла держава.
“Проте потрібно самому доводити цінність свого продукту та знаходити клієнтів й клієнток. Це був бізнес з нуля. З нуля вже втретє. Ми не встигаємо на новому місці стати сталим виробництвом, як все доводиться починати заново”, – ділиться підприємиць.
Чоловік зазначив, що в Донецьку, коли він тільки починав, все було чудово: зростали продажі та прибуток. Працювати було передбачувано та комфортно.
“Рік-два, то не час. Не вистачає для сталого розвитку. Після релокації до Львова ми відкрили виробництво “Солодкі уяви” – це була ніша широких кондитерських виробів, але ми її тимчасово закрили. Влітку продажі у всіх погіршуються, навіть у тих операторів, хто давно працює. Фактори були не на нашу користь, тому зараз я займаюсь круасанами та крафтовим пивоварінням”, – ділиться Сергій.
Зі слів героя, раніше він не готував, але у Львові довелось навчитися, й зараз він сам виробляє круасани за французьким рецептом. Дружина Сергія, Олена, їздила на навчання до партнерів у Францію, тому зараз родина використовує їхні рецепти для виробів із листового тіста.
Читайте повністю матеріал: "Спільнота Відновлення": як донеччанин відновив роботу виробництва солодощів
Читайте про те, як підприємці з Маріуполя відновили виробництво страв тривалого зберігання в Славутичі.