"Слобожанський експрес": що варто знати про новий дизель-поїзд "Попасна - Харків"

Сьогодні, 18 грудня, на залізничному вокзалі станції Попасна відбувся запуск "Слобожанського експресу" за маршрутом "Попасна – Харків". У заході взяли участь голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін, член правління, керівник пасажирського напрямку АТ “Укрзалізниця” Олександр Перцовський та керівництво Луганської області.

“Найбільш надійний транспорт — це залізниця”

На маршруті працюватиме дизель-поїзд ДПКр-3 вітчизняного виробництва, а саме Крюківського вагонобудівного заводу. 

Фото: Восточный Вариант

Поїзд має максимальну швидкість 140 км/год. 

Він поєднує швидким сполученням такі міста як Попасна, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Сватове та Харків.

Фото: Восточный Вариант

Світлана Кравцова — керівниця вокзалу станції "Попасна" розповіла про сьогоднішню подію.

Фото: Восточный Вариант

“У нас буде перший рейс поїзда "Експрес регіональний” 887/888 сполученням "Попасна-Харків". Цей поїзд для пасажирів — велике благо.

Графік і розклад руху даного поїзда дуже порадував нас. Вранці відправляється і вранці прибуває до Харкова. Ввечері відправляється і в Попасній пізно ввечері тут”, — зазначає вона.

Потяг має три вагони: один вагон першого класу та два вагони другого класу. 

У вагоні другого класу для студентів діє знижка 50%. 

Фото: Восточный Вариант

“Сьогодні ми дуже раді всіх бачити. І раді, тому що регіональний експрес пішов під програмою “Велике будівництво””, — говорить вона.

Продаж квитків на регіональний експрес проводиться за 10 діб. 

Перший рейс для пасажирів з Попасної буде 20 грудня. Поїзд регіональний експрес 887/888 буде курсувати щодня, окрім четверга, з Попасної.

Свiтлана Кравцова додала, що попри погодні умови, “Укрзалізниця” працює за графіком, на відміну від інших видів транспорту. Також вона зауважила, що найбільш надійним транспортом є саме залізниця.

Нова якість пасажирських перевезень

Урочисте відкриття розпочалося о 7:00 годині ранку.

На заході був присутній голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін. Він привітав усіх присутніх

"Я радий разом з командою провести цей новий поїзд на Луганщину, Попасну. Для нас, як для компанії державної, дуже важливо, щоб такі нові поїзди з'являлися у найвіддаленіших куточках нашої великої країни.

Зовсім нещодавно це ухвалив Президент України Володимир Зеленський в рамках програми "Велике Будівництво", яка вже працює в рамках залізниці", —  зазначає голова правління АТ "Укрзалізниця".

Він додав, що всього у країні три таких дизель-потягів. Перший поїзд нещодавно рушив за маршрутом Ізмаїл-Одеса. І наступним є саме поїзд Попасна-Харків.

"Я думаю, що такий новенький потяг усім дуже сподобається. І думаю, що допоможе всім нам відчути, що ми насправді одна велика країна", — звертається до учасників заходу Олександр Камишін.

Фото: Восточный Вариант

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов також звернувся до гостей заходу та подякував команді, завдяки якій Схід України має належне транспортне сполучення та новітній потяг.

"Зараз ми маємо вже п'ять пасажирських потягів. Сьогодні відкривається цей комфортабельний дизель-потяг, який зв'язує нас з Харківщиною.

Ми чекали це, тому що це дозволить незахищеним верствам населення (студентам, пенсіонерам) комфортно, зручно і швидко добратися до Харківщини", — зазначає Олексій Смирнов. 

Він додав, що у дизель-потязі встановлена система локомотивної безпеки, яка виготовлена Сєвєродонецьким заводом "Імпульс".

Зручний для кожного

Керівниця вокзалу станції "Попасна" Світлана Кравцова зазначила, що у складі потяга 170 місць.

Потяг пристосований для перевезення маломобільних груп населення. 

“Підйомник вбудований у підлозі перед сходами. Санвузол облаштований сучасними методами. А також там є кнопка виклику провідника”, — уточнює керівниця вокзалу.  

"Східний Варіант" мав можливість власне побачити  підйомник та механіку його роботи.

У потязі є спеціальний санвузол для людей з інвалідністю. Він облаштований згідно з державними будівельними нормами.

Між вагонами встановлені автоматичні сенсорні двері.

У межах робочої зустрічі керівництво області та “Укрзалізниці” обговорило питання подальшого співробітництва. Було піднято питання реалізації будівництва залізничної гілки, яка з’єднає колію Кіндрашівська-Нова-Лантратівка із залізницею України.

Фото: Восточный Вариант

Також стало відомо, що кошти за програмою “єПідтримка” можна витратити також і на залізничні подорожі, а саме сплатити коштами з “Дії” залізничні квитки. Тим більш напередодні новорічних свят тема мандрівок особливо актуальна. 

Керівництво “Укрзалізниці” також повідомило, що нещодавно були відкриті нові сполучення до гірських регіонів. 

Фото: Восточный Вариант

Довідково

З 19 грудня регіональний поїзд №887 Харків-Попасна вирушатиме з Харкова щоденно, крім середи, о 17:33 і прибуватиме до Попасної о 22:53. 

Зворотно з 20 грудня з Попасної поїзд №888 відправлятиметься щоденно, крім четверга, о 03:48 і прибуватиме до Харкова о 08:47. 

З 20 грудня регіональний поїзд №885 Харків-Ворожба вирушатиме з Харкова о 09:05 і прибуватиме до Ворожби о 12:45. 

Зворотно з Ворожби поїзд № 886 вирушатиме о 13:10 і прибуватиме до Харкова о 17:04. З 21 грудня регіональний поїзд №885/886 Харків-Ворожба-Харків буде курсувати щоденно, крім середи. Зі станції Харків-Пасажирський він вирушатиме о 09:05 та прибуватиме на станцію Ворожба о 12:30. Зворотно з Ворожби відправлятиметься о 13:19 і прибуватиме до Харкова о 17:04.

Ознайомитися з розкладом поїздів та придбати квитки можна за цим посиланням.

Последние новости

  • Суспільство

"Українці завжди відокремлювали себе від росіян": письменниця та історикиня з Донецька Олена Стяжкіна розповіла про рідне місто

22 травня, у Києві, в книгарні Старого Лева, відбулась тепла розмова про Донеччину в рамках… Read More

18 години назад
  • Війна з РФ

Опитують про Маріуполь немаріупольців. Як пропагандисти окупованого міста маніпулюють новинами

Нещодавно журналісти пропагандистського телеканалу «Маріуполь24» випустили сюжет з опитуванням нібито місцевих жителів про те, які… Read More

2 дні назад
  • Суспільство

"Армія відновлення": як вона працює та як допомагає Донеччині

Повномасштабне вторгнення росії вкрай негативно вплинуло на ситуацію з безробіттям на Донеччині. Тисячі людей евакуювалися,… Read More

2 дні назад
  • Суспільство

Спроба вкрасти чужу культуру: як росіяни брешуть про Архипа Куїнджі

Архип Куїнджі — український митець, живописець-пейзажист і педагог грецького походження. Він народився в селі Карасівка,… Read More

3 дні назад
  • Суспільство

Знайти ресурс рухатись далі: як сєвєродончанка запустила продаж прикрас з натурального каміння

Наталя Тимошенко родом із Сєвєродонецька. Працювала економісткою в бухгалтерії лікарні, а після того, як пішла… Read More

3 дні назад
  • Війна з РФ

"Життя стає лише складнішим з кожним днем". Як росіяни посилюють гуманітарну кризу на ТОТ сходу України

На тимчасово окупованих територіях сходу України погіршується гуманітарна ситуація. Дефіцит медикаментів, кілометрові черги до лікарів,… Read More

3 дні назад

This website uses cookies.