UA
RU UA
20 Червня 2023, 16:44
4644
"Спільнота Відновлення": як переселенка з Покровська відновила виробництво товарів для рукоділля у Кропивницькому
Історія

"Спільнота Відновлення": як переселенка з Покровська відновила виробництво товарів для рукоділля у Кропивницькому

Компанія “Магія Бісеру” — з Донеччини. Її засновниця Вікторія Тривайло — амбасадорка “Спільноти Відновлення” та лауреатка відзнаки “Незламні зі сходу”. Після релокейту підприємиця продовжила свою справу у Кропивницькому. “Східний Варіант” дізнався, як вдалось налагодити роботу під час повномасштабної війни

Спільнота Відновлення — засноване “Східним Варіантом” ком'юніті незламних жителів сходу, які заново поставили на рейки свою діяльність у сфері бізнесу чи в громадському секторі. Люди, якими ми захоплюємось та про яких хочемо розповісти якнайбільшій кількості читачів. Бо такі історії варті вашої уваги та підтримки. Підтримайте створення таких історій — долучайтесь до Спільноти відновлення та підтримайте Східний Варіант донейтом.

***

Хоббі з дитинства стало власним бізнесом

Вікторія Тривайло народилась та виросла у Покровську. Саме з маленьких років у неї зародилась цікавість до рукоділля та вишивки нитками. Ще дівчинкою Вікторія власноруч вишивала наволочки або скатертини для столу. 

Деякий час Вікторія працювала продавчинею, але в один момент вирішила кардинально змінити своє життя. Жартуючи, жінка розповідає, що усе почалося після розлучення з колишнім чоловіком: 

“Я повністю змінила своє життя. Це, скоріше за все, після розлучення. Спочатку продавала потроху схеми для вишивки бісером та сам бісер. Але це були не мої роботи, а інших виробників. З цього починала. Набирала постійних клієнтів. І потім вже вирішила відкрити свій магазин”.

Вікторія Тривайло
Вікторія Тривайло. Фото: Східний Варіант

У 2015 році Вікторія відкрила свій магазин з продажу продукції для рукоділля. На поличках можна було знайти схеми під вишивку бісером, спиці, вишивку нитками, товари для декору. Поступово про магазинчик дізнавалась все більше людей, через що довелось переїхати у більше приміщення.  

Пізніше жінка виграла грант від Програми ООН, що дало можливість відкрити власне виробництво з виготовлення схем для вишивки бісером. Над унікальними зображеннями схем працювали  дизайнери. Підприємниця каже, що тоді це був рідкісний досвід для міста.  

“Спочатку я друкувала маленькі формати А4, потім були формати А5 і А6. А у 2019 році я отримала ще один грант від “Червоного хреста”,  ми купили великий принтер і почали друкувати вже великий формат А3 зі схемами під бісер”, — розповідає Вікторія. 

Додатково підприємиця запустила виробництво друку дизайнів на горнятках, футболках та подушках. У 2021 році Вікторія виграла ще один грант від ПРООН та змогла придбати декілька професійних швейних машинок — усе робилось для розвитку бізнесу та досягання нових вершин.

Вироби Магії Бісеру
Вироби “Магії Бісеру”. Фото: Східний Варіант

На початку 2022 року Вікторія думала розширятися, брати більше замовлень через Інтернет-сайт. Паралельно почались продажі через маркетплейси. Здавалося, що нічого не зможе зашкодити розвитку власної справи. Але сталася повномасштабна війна. 

“Я зрозуміла, що треба одразу повертатися до роботи”

Після початку повномасштабного вторгнення у суспільстві була розгубленість. Міста обстрілювали, люди панікували, багато бізнесів почали виїжджати з Донеччини. Непросте рішення щодо евакуації ухвалила й Вікторія. 

“Ми вирішили терміново продати обладнання. За два дні знайшли покупців і продали дві машинки для шиття, обладнання для друку на чашках та подушках. Ми бачили, що відбувається щось страшне у нашій країні. Тоді це здавалось правильним рішенням”, — пояснює Вікторія. 

Родина Вікторії евакуювалася до Кропивницького. З Покровська вдалось вивезти частину товару та торгові вітрини. Підприємниця каже, що на новому місці почала працювали майже одразу: 

“Замовлення продовжували стояти у черзі, їх треба було виконувати. Люди продовжували телефонувати. Я зрозуміла, що треба одразу повертатися до роботи. Ми закривали замовлення, які були. А потім сталося так, що постачальники товарів для рукоділля з Донеччини перестали працювати. Люди почали брати у мене, тому заробіток стрімко виріс”.

Вікторія Тривайло
Вікторія на “Схід-Експо”. Фото з особистої сторінки Вікторії у Facebook

Товар доводиться виготовляти вже без обладнання. Але люди продовжують замовляти. Зараз Вікторія працює переважно самостійно, інколи допомагає мама. Велику кількість відправок поштою обробляє власний менеджер.  

“Останнім часом думаю виходити на опт і на експорт за кордон. Взагалі, з повномасштабною війною багато чого змінилося. Дизайнери, з якими ми працювали до цього, зараз не працюють з нами. Тому продаємо те, що вже є”, — каже Вікторія. 

У складних воєнних умовах Вікторії вдалось вберегти виробництво та налагодити його роботу. Головне – вчасно реагувати на нові виклики та брати контроль у власні руки. 

Паралельно Вікторія бере участь у семінарах та тренінгах для отримання нових знань щодо ведення бізнесу. Нещодавно власну продукцію вдалось представити на виставці “Схід-Експо” у Києві. 

Після завершення війни Вікторія хотіла б повернутися до Покровська. Але поки що не наважується через підвищену небезпеку ворожих обстрілів. Та навіть зараз підприємиця періодично навідується туди, щоб побачити рідні вулиці та рідну домівку.

Побачити товари “Магії Бісеру” можна побачити в Інтернет-магазині

***

Вікторія Тривайло отримала відзнаку “Незламні зі сходу” від Східного Варіанта! Пишаємося нашими незламними!

Вікторія Тривайло
Фото надане Вікторією Тривайло

***

Читайте також: "Спільнота Відновлення": як маріупольська "MOKO PIZZA" почала працювати у Києві

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
05 Липня П’ятниця
22:52

З початку збройної агресії рф проти України вдалося відновити роботу 85 закладів загальної середньої освіти Луганщини

22:39

Для відновлення енергетичного потенціалу Луганщини необхідно вже зараз залучати інвестиції, — Лисогор

22:15

Щонайменше 5 людей загинули у Селидовому після того, як росіяни скинули на місто дві керовані авіабомби (фото)

21:59

Ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках

21:39

Енергетики повернули світло для 36 тисячі родин на Донеччині

21:25

В Україні створили соціальний ролик про безгромадянство

20:59

Архітектори презентували урбан-візію Маріуполя — інструмент відновлення на майбутнє для зруйнованих громад України

20:32

На Донеччині Шмигаль перевірив реконструкцію об'єкта теплової генерації (фото)

20:13

Жінки ВПО зможуть пройти безоплатне онлайн-навчання у креативних та IT-індустріях

19:54

Антифейк Маніпуляція фактами: як окупанти створюють фейки про евакуацію з Лимана та низки сіл

Маніпуляція фактами: як окупанти створюють фейки про евакуацію з Лимана та низки сіл
19:49

За підсумками роботи міністрів на Донеччині Шмигаль дав низку важливих доручень

19:33

У Селидівській громаді після ворожого обстрілу працюють для забезпечення населення потрібними будівельними матеріалами (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: