Методички обману: як в ОРДЛО та Криму брешуть про війну з Україною

На тимчасово окупованих територіях окупанти роздають методички, як виправдовувати війну рф проти України. Людей змушують публічно «зізнаватись у коханні» до путіна та російської армії.

Жителі ОРДО у соціальних мережах публікують телефонограми від так званого «керівництва днр». Усім підприємствам та організаціям окупованої частини Донецької області централізовано наказано змусити своїх співробітників записати відеозвернення.

У методичках викладено докладну інструкцію: відео лише горизонтальне, вказано хронометраж і навіть текст. 

Точніше, обов'язкові тези: «звільнимо Україну від нацистів», «дякую за звільнення Донбасу», «ура путіну». 

скріншот із соціальних мереж

А ось як виглядають «методички» в окупованому Криму. Інструкція детально описана та централізовано відправлена ​​по всіх адміністраціях та підприємствах. 

Потрібно робити не менше трьох публікацій від однієї людини у всіх соціальних мережах. 

Усі теми вказані та розписані: «проходить денацифікація», «росія вступила на захист мирних жителів Донбасу», «у Криму все стабільно». 

Окрім постів обов'язково залишати коментарі. Все має супроводжуватися фотографіями та хештегом «своїхнекидаємо». Звіт з усіма посиланнями потрібно надсилати щодня. На додаток, окупанти вимагають надати облікові записи співробітників у всіх соціальних мережах. 

скріншот із соціальних мереж
скріншот із соціальних мереж

Промивають мізки й школярам. Вчителям роздали конспекти для уроків класної години. Це методички для 5-8 класів, а також для 9-11 класів та студентів під назвою «Історична правда». Головна теза: «росіяни, українці та білоруси — споріднені народи» або навіть «один, єдиний народ, тільки з місцевими відмінностями». Нібито «єдину країну» 30 років тому розділили кордонами, а зараз настав час «возз'єднатися».

фото “Оперативний ЗСУ”
фото “Оперативний ЗСУ”
фото “Оперативний ЗСУ”

Дітям нав’язують, що нинішня влада в Україні вороже настроєна щодо рф, тому війна «лише вимушена міра». 

Пропагандистські методички роздають і в самій країні-агресорі рф. Вчителі мають переказати школярам 7-11 класів аргументи з виступу президента рф Володимира путіна про причини «спеціальної військової операції» проти України та засудити заклики до антивоєнних акцій.

Наприклад, стверджується, що «держави Україна не існувало на карті світу аж до XX століття», «Україна 8 років бомбардує Донбас», «останнім президентом, якого визнавала рф, був Янукович», а решта — «американські агенти». 

скриншот из социальных сетей

Усіх вчителів контролюють — уроки записують на відео або ведуть аудіозапис. З тими дітьми, хто ставить питання, вчителі ведуть бесіди індивідуально. 

Пропаганда залишається улюбленою зброєю РФ. Як росіянам, так і українцям на окупованих територіях, що залишилися в заручниках бойовиків, промивають мозок і вселяють одну «істину» — скажену риторику путіна. 

Последние новости

  • Війна з РФ

Маніпуляція історією, або як росіяни присвоюють собі "велику перемогу"

8 травня в Україні відзначається День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні… Read More

12 години назад
  • Суспільство

Вступ із ТОТ у 2024 році: що треба знати

Якою буде вступна кампанія для абітурієнтів із тимчасово окупованих територій? У які українські заклади вищої… Read More

2 дні назад
  • Суспільство

Володимир Рибалкін: досьє начальника Святогірської міської військової адміністрації

Рибалкін Володимир Миколайович родом з Донеччини. Учасник АТО, активіст та волонтер. Відомий як журналіст-антикорупціонер та… Read More

2 дні назад
  • Війна з РФ

Незламні, нескорені, неспинні: 10 років із заснування бригади "Азов"

5 травня 2014 року в Бердянську був створений батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Азов».… Read More

4 дні назад
  • Суспільство

Ім’я, яке російська імперія та радянська влада хотіли забути: історія Олексія Алчевського

Олексій Алчевський — український банкір, фінансист-реформатор, промисловець, меценат, засновник гірничих і металургійних підприємств на Донеччині… Read More

4 дні назад
  • Суспільство

Повідомляти про "зв'язки" з людьми в окупації, або що не так із новоприйнятим законом

25 квітня Верховна Рада України проголосувала за закон «Про внесення змін до Кодексу законів про… Read More

5 днів назад

This website uses cookies.