UA
RU UA
05 Червня 2024, 19:17
5175
Олександр Стрюк: досьє начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації
Досьє

Олександр Стрюк: досьє начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації

Олександр Сергійович Стрюк — полковник Служби безпеки України, родом з Херсонщини. Проходив військову службу в органах Служби безпеки України до 2020 року. Згодом був призначений керівником військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецька. У 2021 році очолив Сєвєродонецьку міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області. З 2023 року — начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Східний Варіант дізнався детальніше та зібрав основну інформацію про життя і діяльність очільника Сєвєродонецької МВА.

Освіта та військова служба

Олександр Стрюк народився у 1978 році на Херсонщині.

Вищу освіту здобув у Дніпропетровську (нині — Дніпро). Навчався у Дніпропетровському державному технічному університеті залізничного транспорту, де і розпочав свою трудову діяльність на посаді викладача-стажера кафедри «Облік і аудит».

З 2001 року проходив військову службу в органах Служби безпеки України. Має звання —  полковник. 

У 2016 році нагороджений відзнакою Президента України «За участь в АТО». У 2020 році — нагрудним знаком Командувача об’єднаних сил «За звитягу та вірність», відзнакою Міністерства оборони України —  нагрудним знаком «Знак пошани».

Трудовий шлях

У 2020 році був призначений керівником військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька. У 2021 році очолив Сєвєродонецьку міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області. Цей рік для Сєвєродонецька став роком розбудови та стартом реалізації проєктів розвитку міста. Олександр Стрюк розповідає:

«На місто чекали масштабні проєкти з озеленення, будівництво мікрорайонів для переселенців за участі та фінансування Міжнародної організації з міграції. Надвидовищним мав стати проєкт реконструкції кафе «Мозаїки» та скверу навколо нього».

Олександр Стрюк
Олександр Стрюк. Фото із соціальних мереж

Крім цього вдало працював і громадський бюджет. Відбулося відновлення спортивної і освітньої інфраструктури. 

«Було створено футбольні поля зі штучним покриттям, здійснена реконструкція басейну ДЮСШ «Садко», трьох шкіл за президентською програмою «Велике будівництво», розпочали підготовчі роботи на майданчику для проєкту «Спортивний комплекс» напроти Джазу, — пригадує Олександр Стрюк., — Масштабний проєкт, пілот якого вже був запущений — пробний проїзд тролейбусним маршрутом «Сєвєродонецьк —  Лисичанськ» до залізничного вокзалу, мав неабияку перспективу. На черзі була гілка «Сєвєродонецьк  —  Рубіжне». 

Одним з напрямків, яким також опікувалась Сєвєродонецька адміністрація під керівництвом Олександра Стрюка — це зони відпочинку. Керівник додає:

«Ми тільки-но завершили реконструкцію скверу імені Сергія Губанова, займались подальшим доброустроєм Спортивного містечка напроти «Амстору». Також була завершена реконструкція заплавного мосту №1, а сам міст введено в експлуатацію. Розпочали реконструкцію водозливної греблі річки Борової».

Початок повномасштабного вторгнення

24 лютого 2022 року розпочалось повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України. Олександр Стрюк згадує цей день:

«Моє 24 лютого розпочалося з гучного вибуху на аеродромі в Сєвєродонецьку. А мій робочий день розпочався о шостій ранку з розв'язання питань щодо евакуації населення та ухвалення рішень про подальше функціонування міста».

У червні 2022 росіяни захопили Сєвєродонецьк. Протягом всього часу від початку повномасштабного вторгнення до тимчасової окупації міста Олександр Стрюк разом з оборонцями Сєвєродонецька та працівниками військово-цивільної адміністрації знаходився у місті. 

Він безпосередньо керував процесом евакуації мирного населення, роботою гуманітарного штабу та наданням гуманітарної допомоги населенню. Також організовував доставлення захисникам всього, що надходило — це обладнання, харчові продукти, побутові речі, транспорт, запчастини до нього та паливо.

Олександр Стрюк
Олександр Стрюк з волонтером та громадським діячем Миколою Надулічним. Фото: Сєвєродонецька МВА

Після евакуації з міста Олександр Стрюк налагодив роботу Сєвєродонецької міської ВЦА у Дніпрі. 

У липні 2022 року відкрився гуманітарний хаб у Дніпрі, при Сєвєродонецькій міській ВЦА.

Олександр Стрюк налагодив роботу хабу, згодом долучивши туди фахівців для допомоги містянам з нагальних питань. Також дав старт хабу у місті Тернопіль, який розпочав свою роботу восени 2022.

Олександр Стрюк
Олександр Стрюк на відкритті гуманітарного хабу у Тернополі. Фото: Сєвєродонецьк онлайн

Крім цього ВЦА під керівництвом Олександра Стрюка продовжила надавати підтримку захисникам і захисницям України.

На посаді керівника Сєвєродонецької МВА

З квітня 2023 року Олександр Стрюк призначений начальником Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області. Нині керівник Сєвєродонецької МВА продовжує забезпечувати життєдіяльність громади та звітує про поточну ситуацію.

«На сьогодні нам вдалося зберегти майже всі інституції органу місцевого самоврядування, зберегти 40% кадрового потенціалу. Сєвєродонецька міська військова адміністрація забезпечила функціонування всіх структурних підрозділів, комунальних підприємств, медичних і соціальних установ, освітніх і культурних закладів. І, фактично, є одною єдиною командою, яка працює на те, щоб підтримувати громаду, зберігати її та готуватись до деокупації», — розповідає Олександр Стрюк.

Олександр Стрюк
Олександр Стрюк. Фото із соціальних мереж

Керівник МВА активно налагоджує співпрацю з міжнародними партнерами та інвесторами задля відбудови Сєвєродонецької громади після деокупації. Таке співробітництво є результатом подвійної участі Сєвєродонецької міської територіальної громади у Міжнародній виставці-конференції ReBuild Ukraine, яка проходила у Варшаві, Польща. Олександр Стрюк додає:

«Завдяки укладеним Меморандумам про співпрацю з інвесторами та виробниками, маємо базу щодо спроможності громади в умовах евакуації та після деокупації».

Олександр Стрюк
Олександр Стрюк під час робочої поїздки до Польщі Фото: Сєвєродонецька МВА

Також Сєвєродонецька громада під керівництвом Олександра Стрюка продовжує підтримувати військових. Зокрема нещодавно Сєвєродонецька МВА передала захисникам 130 швидкісних FPV-дронів. 

«Пропозиції та потужність техніки надходять від наших захисників. Ми до них прислуховуємось і намагаємось зробити так, щоб ці дрони вчасно було доставлено. Ці «пташки» —  матеріал витратний, але вони зберігають життя нашим бійцям і завдають нищівної шкоди як техніці, так і живій силі ворога», — зазначив Олександр Стрюк.

Олександр Стрюк
Олександр Стрюк під час передачі FPV-дронів. Фото: Сєвєродонецька МВА

Крім цього, разом з Луганської обласною військовою адміністрацією Сєвєродонецька МВА передала на передову 50 FPV-дронів, три РЕБ, пересувну мийку високого тиску та реабілітаційне обладнання для військових.

Сім'я

Олександр Стрюк одружений з Тетяною Боровською-Стрюк, має доньку та сина.

Соціальні мережі

За діяльністю Олександра Стрюка можна слідкувати на офіційному сайті Сєвєродонецької міської ВА за посиланням.  А також у Facebook  та Telegram.

***

Ця публікація здійснена за підтримки Фонду “Партнерство задля стійкості України”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю медіа і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

21 Червня П’ятниця
08:52

Противник атакував на Лиманському та Куп’янському напрямках 22 рази

08:28

За 20 червня росіяни вбили 5 жителів Донеччини

08:00

ЗСУ ліквідували ще 1060 окупантів

20 Червня Четвер
23:24

25 червня ВПО з Луганщини у Житомирі проконсультує ПФУ

22:54

Сьогодні на фронті вже відбулося 128 бойових зіткнень: які результати

22:53

Досьє Катерина Храпович: досьє громадської діячки, активістки, волонтерки з Маріуполя

Катерина Храпович: досьє громадської діячки, активістки, волонтерки з Маріуполя
22:15

Єдиний син Міністра внутрішніх справ України мобілізувався до війська

21:34

Партизани "АТЕШ" виявили російську військову базу в окупованому Луганську

20:54

На Курахівському та Придніпровському напрямках побільшало російських атак

20:27

Сєвєродонецький інклюзивно-ресурсний центр працює з дітьми та консультує батьків у Дніпрі

19:55

Один загиблий та троє поранених: армія рф обстріляла Миколаївку на Донеччині

19:21

Уряд отримав доручення розробити умови для спрощення встановлення українцями сонячних панелей та акумуляторів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: