Атака феєрверками, завали сміття та "квитки на виїзд": як зустріли Новий рік в окупації

Уже восьмий Новий рік окупована частина Донбасу зустрічає під бій кремлівських курантів і на годину раніше — за московським часом. Як це відбувалося цього року і якими стали наслідки новорічних гулянь — читайте у матеріалі

У святкову ніч мешканцям ОРДО дозволили виходити з дому, призупинивши дію комендантської години. Так буде на час новорічних та різдвяних вихідних. 31 грудня 2021 року, 1 та 2 січня 2022 року випадають на п'ятницю, суботу та неділю, і в ці дні комендантська година також не діє.

Фото із соцмереж

Цікаво, що у «ЛНР» її повністю скасували до 1 лютого 2022 року, а у сусідній «ДНР» до цього ж терміну продовжили скасування дії комендантської години у вихідні дні.

На честь такої події на площі Леніна у Донецьку відбулися «народні гуляння». Зустрічати Новий рік зібралося понад тисяча людей. Тут розливали чай із самоварів та провели дискотеку просто неба.

Фото із соцмереж

Головну ялинку так званої «республіки» прикрасили гірляндами у кольорах російського триколору. Офіційне відкриття провели 24 грудня. 

За кілька днів після Нового року, 3 січня, ілюмінація перегоріла. Горіла лише зірка на верхівці та кілька лампочок.  

Фото із соцмереж

Незабаром гірлянди полагодили, але збої в роботі все одно були.

Місцеві жителі на дизайн ялинки відреагували неоднозначно.

Водночас перевізники «ДНР» закликали жителів окупованого Донбасу зустрічати Новий Рік у вільній частині України

«Новорічні свята краще зустрічати разом із рідними та близькими! Тільки до 31.12.2021 бронюйте квитки в Україну з “ДНР” та отримайте знижку на зворотний квиток», — такі оголошення розміщувалися в Telegram-каналах.

Вартість квитка з ОРДО у вільні міста Донецької області — 2300-2500 рублів (825-897 гривень), а повернення в ДНР дешевше на 200-250 рублів (72-90 гривень).

Не обійшлося без НП

Не перегорілою ялинкою єдиною. В окупованому Луганську головну ялинку відкривали із феєрверком. При цьому салюти полетіли в людей. Усе це зображено на відео.

А ось у непідконтрольному Красному Лучі на Луганщині новорічна ялинка зовсім впала. Через сильні пориви вітру та хуртовини не витримала одна з розтяжок кріплення ялинки.

Працівники місцевих комунальних служб повернули дерево на місце. Як повідомили в окупаційній адміністрації, частково замінено та укріплено конструкції, відновлено основу, виконано роботи зі збирання та прикрашання головної новорічної ялинки.

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

Першого дня 2022 року ОРДЛО накрила непогода. На дорогах ДТП, негода, зірвані дроти. У Пролетарському районі Донецька трамвайна зупинка впала на проїзну частину. На щастя, обійшлося без потерпілих.

Також жителі розповідають у соціальних мережах про велику аварію на Червоногвардійському проспекті.

«За Артемом навпроти 2 муз. школи серйозно обірвані тролеї, проїзд утруднений. Ремонтна бригада працює. Другий маршрут тролейбуса стоїть», — пишуть у мережах.

2 січня на вході до готелю «Європа» у Куйбишевському районі Донецька обвалився козирок. Мабуть, не витримав льоду, що накопичився. 

4 січня в Донецьку нібито замінували 3 торгові центри: «Континент», «Грін Плаза» та «Атріум». Таку заяву зробив «мер» Донецька при угрупованні «ДНР» Олексій Кулемзін у своєму телеграм-каналі. Зрештою, інформація не підтвердилася. 

«Післясмак»

Після бурхливих святкувань на центральній площі Донецька жителі опублікували в соцмережах сміттєві «наслідки». Судячи з коментарів, акуратністю тих, хто гуляє, всі залишилися задоволені. 

Фото із соцмереж

Чого не скажеш про роботу місцевих комунальних служб. Уже довгий час на окупованих територіях триває сміттєвий колапс. Ситуація посилилася після новорічних свят. 

Фото із соцмереж

Серед головних досягнень за 2021 рік у своєму новорічному зверненні ватажок угруповання «ДНР» Денис Пушилін назвав ліквідацію умовного кордону між «братськими республіками» (йдеться про окуповану територію Луганщини) та участь у російських виборах.

Кремль справді зміцнив свій вплив на захопленому Донбасі. Але тільки про повторення шляху анексованого Криму, що б не віщали пропагандисти бойовиків, не йдеться.

Последние новости

  • Війна з РФ

Позивний "Гаєчка": війна очима військової медикині з Донеччини

35-річна військова медикиня Галина Сєвєріна з позивним «Гаєчка» зустріла 24 лютого 2022 року в Слов’янську.… Read More

3 години назад
  • Спільнота Відновлення
  • Суспільство

"Моє хобі перетворилося у роботу, яку я люблю": як донеччанка створює розписні шовкові вироби в Ірпені

Світлана Рибалко — родом зі Словʼянська. Вже понад 18 років вона створює розмальовані шовкові хустки,… Read More

18 години назад
  • Суспільство

Марина Богун: досьє соціальної підприємниці, співачки та засновниці ГО, яка допомагає жінкам та дітям з Луганщини

Марина Богун — соціальна підприємниця, волонтерка, громадська діячка з Луганщини. Крім цього — експертка з… Read More

19 години назад
  • Війна з РФ

"Тримаюсь тільки надією, що син повернеться й обійме мене": у Києві відбувся масштабний мітинг на честь полонених захисників України

Учора в Києві відбувся масштабний мітинг рідних полонених українців та небайдужих громадян. Для того, аби… Read More

20 години назад
  • Суспільство

"Пліч-о-пліч": як у столиці працює Центр підтримки ВПО Волноваського району

Яку допомогу переселенці з Волноваського району отримують у Центрі підтримки ВПО «Пліч-о-пліч»? У яких містах… Read More

22 години назад
  • Суспільство

Ольга Семибратова: досьє волонтерки з Донеччини та засновниці БФ "Сила Жінки"

Ольга Семибратова — волонтерка з Красногорівки, Донецької області. З перших днів повномасштабного вторгнення її чоловік… Read More

1 день назад

This website uses cookies.