UA
RU UA
30 Березня 2023, 19:20
22001
"Хто бореться – той переможе": як зараз працює "Artwinery" і чи з’явиться ігристе, присвячене Бахмуту
Історія

"Хто бореться – той переможе": як зараз працює "Artwinery" і чи з’явиться ігристе, присвячене Бахмуту

Artwinery – найбільше виноробне виробництво в Україні та Східній Європі. Підприємство працювало та розмішувалось у Бахмуті, та після початку повномасштабного вторгнення евакуювалося в Одеську область. Наскільки зруйнований завод у Бахмуті? Які збитки? Та чи вдалось Artwinery відновити діяльність на новому місці у повному обʼємі? Дізнавався Східний Варіант

З 1950-го до 24 лютого 2022 року український бренд ігристих вин Artwinery працював у Бахмуті. Але з початком повномасштабної агресії рф постало питання про продовження діяльності у безпечних та відповідних умовах. Та щоб перемістити масштабне виробництво, потрібно виконати безліч умов – вдале приміщення, потрібна температура та обладнання. Як відбувався процес релокації та відновлення роботи, читайте вже у матеріалі.

“Випускали до 15 млн пляшок ігристого вина на рік”

Завод Artwinery у Бахмуті розміщувався на 26 гектарах підземних галерей на рівні 72 м під землею, з ідеальним мікрокліматом для створення класичного ігристого вина – без протягів, перепадів температури та оптимальною вологістю.

Олександра Чередніченко

На заводі вироблявся знайомий усім українцям бренд – Артемівське.

“Маємо у портфелі асортимент ігристих вин із довгою витримкою – це бренди Artwine, Крим, Krimart. Підприємство знаходилося у постійному розвитку – ринок ігристих вин постійно зростав, також ми працювали над задовільненням інтересу до нашої продукції із закордону – напої від Artwinery  – постійні учасники та переможці багатьох міжнародних конкурсів та виставок”, – розповідає директорка з маркетингу Artwinery  Олександра Чередніченко. 

Але стабільна та налагоджена роками робота у Бахмуті припинилась після початку повномасштабного вторгнення минулого року. Одразу ж після цього завод Artwinery припинив свою роботу задля безпеки працівників. 

Вдалося організувати перевезення продукції зі складів до безпечної території України, завдяки цьому підприємство має значні запаси продукції для задовільнення попиту клієнтів.

Artwinery Бахмут_04
Артемівське – один з найпопулярніших брендів. Фото: Facebook Artwinery

“Ми досить довго розглядали різні варіанти для налагодження бази для нового виробництва. Попри те, що ми маємо дуже значні запаси готової продукції, яких, безперечно, вистачить для того, щоб відсвяткувати перемогу, ми розуміємо, що задля нормальної роботи компанії у майбутньому необхідно відновлювати виробничий процес, не чекаючи повного виснаження запасів”, – розповідає Олександра Чередніченко. 

“Глобально Artwinery не призупиняло роботу”

Деяке обладнання встановлене під землею, у галереях Artwinery, тому вивезти його було неможливо, розповідає Олександра Чередніченко. Та уся продукція, придатна для продажу, була вивезена і зараз зберігається на складах партнерів заводу у більш безпечних регіонах країни.

Artwinery Бахмут
Процес витримки напоїв. Фото: Facebook Artwinery

Під час вибору виробничого майданчика на новому місці потрібно було врахувати безліч факторів – стандарти та принципи виробництва, якість обладнання, професійність технологів та працівників, досвід та технології, і найголовніше – резонування з принципами та філософією роботи Artwinery. Олександра Чередніченко каже:

“Нам було важливо, щоб стандарти та принципи виробництва наших унікальних ігристих вин були прийняті без жодних вимушених коригувань. Зараз команда наших професійних технологів, які дбали про якість ігристого ще у Бахмуті, тісно співпрацює з командою наших партнерів та слідкує за тим, щоб такий звичний і рідний смак улюбленого ігристого залишався незмінним. На півдні України, в Одеському регіоні, ми зараз виробляємо найулюбленіший бренд українців – Артемівське”.

Artwinery Бахмут
Фото: Facebook Artwinery

На новому місці триває й робота по організації виготовлення ігристих вин довгої витримки. Працівники виробництва наразі не залучені, але команда технологів продовжує працювати. Зараз вони займаються виготовленням та контролем якості продукції. 

“Глобально Artwinery не призупиняло роботу. З перших днів повномасштабного вторгнення ми рятували продукцію, організовували евакуацію співробітників, реалізовували експортні постачання по раніше укладеним контрактам, реорганізовували процеси згідно з новими умовами реальності. Релоковане виробництво Артемівського у Південному регіоні розпочалось у серпні 2022”, – говорить Олександра Чередніченко.

Artwinery Бахмут
Виробництво на заводі Artwinery у Бахмуті. Фото: Facebook Artwinery

Та зараз підприємство не може говорити про відновлення роботи на 100% з точки зору виробництва, організації процесів чи складу команди. 

“Велика частина нашої країни окупована, ринок ігристих вин перетерпів глобальні зміни та зменшився, попит змінився. Але ми не припиняємо працювати заради повного відновлення. Той, хто бореться – той переможе”, – каже Олександра Чередніченко. 

Поки що неможливо оцінити масштаби пошкоджень та збитків для  заводу Artwinery у Бахмуті, адже на території підприємства та міста ведуться постійні бойові дії. Ця робота зможе проводитись лише після отримання дозволу від українських військових та стабілізації ситуації на фронті.  

“Уже розроблені дизайни та концепція для нового бренду, що уособлює незламність Бахмуту”

Нещодавно підприємство “Artwinery” анонсувало випуск нового виду ігристого вина з назвою “Перемога”, присвяченого перемозі України у боротьбі з російськими окупантами. Запустити напій у продаж планують ще до перемоги.

Artwinery Бахмут
Дизайн ігристого напою до перемоги України. Фото: пресслужба компанії

“Перемога України – це те, чого прагне кожен українець, кожна розумна і притомна людина у світі. Ми не з чуток знаємо про жахіття війни, вважаємо, що Артемівське уособлює у собі символ незламності та сили українського народу. Українці не скоряться загарбникам і, незважаючи ні на що, відвоюють своє право на волю. То ж ігристим, з яким ми усі разом будем святкувати нашу перемогу, може бути тільки Артемівське”, – говорить Олександра Чередніченко. 

Технологи вже розробили особливу рецептуру для нової лінійки та незабаром новий напій вже з’явиться у продажу. 

До того ж найближчим часом “Artwinery” повідомлять про новий бренд, присвячений незламному Бахмуту. Для цього вже розроблені дизайни та концепція.  

На запитання про повернення до Бахмуту у підприємстві кажуть, планувати відновлення будуть тільки після перемоги, а зараз “наша задача, як і усіх українців, – боротися, жити, перемагати”.

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
19 Квітня П’ятниця
19:00

Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено найближчим часом, — Столтенберг

18:33

У Луганську під час ракетного удару ЗСУ вбито російського полковника

18:27

Росіяни хочуть впровадити для контролю на ТОТ фейковий "освітній" орган, — Спротив

18:26

Досьє Сергій Шемерда: досьє волонтера та підприємця з Попасної

Сергій Шемерда: досьє волонтера та підприємця з Попасної
17:56

Жителі Словаччини зібрали майже 2 млн євро на снаряди для ЗСУ

17:48

На Донеччині енергетики відновили подачу світла для трьох тисяч осель

17:25

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення з надання ППО Україні, зокрема Patriot

17:23

Досьє Сергій Гошко: досьє керівника Соледарської міської військової адміністрації

Сергій Гошко: досьє керівника Соледарської міської військової адміністрації
16:57

Країни G7 підготують варіанти використання заморожених активів рф до саміту в червні

16:50

Українські бійці стримують ворога біля Білогорівки: у селі досі залишаються люди

16:20

Ексклюзив У Києві попрощались з активістом і військовослужбовцем Павлом Петриченком (фото)

16:00

На Донеччині за добу знищили 747 одиниць вибухонебезпечних предметів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: