UA
RU UA
22 Вересня 2023, 14:37
828
"Спільнота Відновлення": як стоматологія з Маріуполя запрацювала в Києві
Репортаж

"Спільнота Відновлення": як стоматологія з Маріуполя запрацювала в Києві

Стоматологічна клініка «Elite Dental» мала відкритися в Маріуполі восени 2022 року. Та цьому завадили повномасштабне вторгнення, руйнація та окупація міста. Опинившись у Києві, Сергій та Тимофій Єрмолаєви, батько та син, вирішили відкрити клініку тут. Сергій та Тимофій — амбасадори «Спільноти Відновлення» та лауреати відзнаки «Незламні зі сходу». Як вони працюють у столиці та з якими проблемами доводиться стикатися, дізнавався Східний Варіант.

«Спільнота Відновлення» — засноване Східним Варіантом ком’юніті незламних жителів сходу, які заново поставили на рейки свою діяльність у сфері бізнесу чи в громадському секторі. Люди, якими ми захоплюємось та про яких хочемо розповісти якнайбільшій кількості людей. Бо такі історії варті вашої уваги та підтримки. Підтримайте створення таких історій — долучайтесь до «Спільноти Відновлення» та підтримайте Східний Варіант донейтом.

***

Авторська клініка лікаря Єрмолаєва

Сергій Єрмолаєв — маріупольський стоматолог-імплантолог із 40-річним досвідом роботи. Його сини, Тимофій та Дмитро, пішли вслід батькові та також вивчилися на лікарів-стоматологів. Сергій та Тимофій ще в Маріуполі до повномасштабного вторгнення готували до відкриття власну стоматологічну клініку «Elite Dental». На жаль, цим планам не судилося збутися.

стоматологія з Маріуполя
Співзасновник та головний лікар клініки «Elite Dental» Сергій Єрмолаєв. Фото: «Elite Dental» в Instagram

Тимофій розповідає, чому для них було важливо відкрити клініку авторської концепції. За його словами, здебільшого стоматологічні клініки сьогодні засновують не фахові лікарі, а інвестори, яким найголовніше — це заробити гроші. Та, працюючи з людьми, насамперед важливо розуміти їхній запит та пояснювати увесь процес лікування. Тільки через таку комунікацію можна досягти гарного результату.

стоматологія з Маріуполя
Тимофій Єрмолаєв. Фото: Східний Варіант

«Можна добре виконувати свою роботу, але не говорити. Або мало говорити. Робити не так, як хотілося б людині, і як вона цього очікувала. Я пригадую зараз декількох сильних лікарів України, які є чудовими фахівцями, але з людьми вони поводитися не вміють. І враження залишаються не дуже добрі. Тому всіх пацієнтів, які приходять, спочатку оглядаємо я або мій батько. Ми консультуємо, дивимося, складаємо план лікування. Усе повинно бути ненав’язливо і в комплексі послуг», — розповідає лікар.

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

Тимофій свого часу вивчився на стоматолога-хірурга в Києві та Полтаві. Побував у багатьох країнах світу, вивчаючи основи роботи інших провідних стоматологів. Його брат, Дмитро, нещодавно закінчив навчання в Харкові, після чого теж долучився до роботи в родинній клініці в Києві.

стоматологія з Маріуполя
Брати Дмитро та Тимофій Єрмолаєви. Фото: Східний Варіант

Деякий час у Маріуполі Тимофій працював у місцевих клініках, та він зізнається, що ідея заснувати щось своє була завжди:

«Кожна людина в ідеалі повинна побудувати собі робоче місце. Це дає змогу працювати за власними методиками, які ти вважаєш кращими, та будувати власний бренд. У Маріуполі ми вже придбали приміщення в центрі міста та деяке обладнання. Активно готувалися до відкриття. Та почалася повномасштабна війна».

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

Тимофію вдалося виїхати з блокадного міста 15 березня минулого року. Побувавши в Кривому Розі та Дніпрі, він вирішив їхати в столицю та доробити те, що вони почали з батьком.

Уже понад 600 пацієнтів у базі

Тимофій пригадує, як багато людей казали йому, що це погана ідея — відкривати власну клініку під час повномасштабної війни та нестабільної економічної ситуації в країні. Та його вже нічого не зупиняло. Звичайно, не обійшлося без складнощів.

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

Підписавши договір оренди влітку минулого року, ліцензію стоматологія «Elite Dental» отримала в грудні. Приміщення виявилося з великими боргами за електропостачання, тож деякий час тут не було світла. Перші прийоми пацієнтів після відкриття припали на періодичні відключення світла через масові атаки росіян на українську енергетичну інфраструктуру. Цю проблему допоміг розв’язати генератор, який й надалі допомагає працювати клініці під час планових відключень.

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

«У медичній установі повинно бути альтернативне джерело безперебійного електропостачання», — каже Тимофій Єрмолаєв.

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

Були складнощі й з пошуком клієнтів. Перші рекламні оголошення не давали великого результату. Тимофій пригадує, як у перші тижні чи місяці вони могли прийняти лише кілька пацієнтів. Та поступово база стала наповнятися іменами. Зараз у ній знаходиться приблизно 600 пацієнтів, що вже є гарним результатом. До кінця року «Elite Dental» планує вийти до тисячі пацієнтів у базі.

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

Лікарі «Elite Dental» спеціалізуються на установці дентальних імплантатів. Окрім цього в клініці доступні послуги з професійного чищення зубів, лікування карієсу, протезування, ортодонтії та естетичної стоматології.

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

Зараз у лікарні працює сім лікарів та є два кабінети для прийому пацієнтів. Лікарі після прийому видають клієнтам спеціальні книжечки з подальшими діями після лікування. Тимофій Єрмолаєв зазначає, що основна робота за доглядом ротової порожнини людини відбувається вдома. А більшість проблем із зубами виникають через брак гігієни та знань щодо догляду. Тому лікарі намагаються максимально проговорювати всі моменти зі своїми пацієнтами й давати рекомендації.

«Тут потрібно дбати про все», — пояснює Тимофій.

«Я ніколи не збирався переїжджати з Маріуполя»

«Elite Dental» має і соціальний аспект своєї роботи. Безплатну допомогу у разі гострого болю тут надають пенсіонерам, людям з інвалідністю, військовим та вимушеним переселенцям. За свою допомогу людям клініка здобула нагороду від міжнародного благодійного проєкту «Charity 100лиця» 2023.

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

Тимофій каже, що до повномасштабного вторгнення ніколи не думав виїжджати з Маріуполя. Він планував будувати кар’єру в рідному місті та за можливості відкрити філіали власної клініки в інших містах України. Та повномасштабна війна все змінила.

«Коли я тільки виїхав, звичайно, були думки про повернення. Та потім я побачив, скільки руйнувань у Маріуполі. Навіть після деокупації не повернеться те життя, яке було до цього. Будинки, лікарні, школи — усе зруйновано. Якщо активно працювати, це мінімум декілька років активних робіт. І там загинуло дуже багато людей… Хтось казав, що «Маріуполь — це місто не дуже гарне». Але я не хотів виїжджати. Та доля склалася інакше. І скоро майже два роки, як я виїхав зі свого дому», — каже лікар.

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

Зараз Тимофій прагне розвивати власну справу та не зупинятися на досягнутому. Адже тільки так можна підкорювати нові вершини та підлаштовуватися під нові сьогоденні реалії.

Стоматологічна клініка «Elite Dental» здобула відзнаку «Незламні зі сходу» від Східного Варіанта!

стоматологія з Маріуполя
Дмитро та Тимофій Єрмолаєви з відзнакою. Фото: Східний Варіант

Це ще один приклад незламного підприємства зі сходу!

стоматологія з Маріуполя
Фото: Східний Варіант

Підтримуємо та пишаємося!

Як звʼязатися?

Докладніше ознайомитися з послугами клініки та їхньою вартістю можна на офіційному сайті «Elite Dental»

Слідкувати за оновленнями та новинами клініки можна через Instagram

***

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
27 Вересня П’ятниця
22:59

Сьогодні на фронті відбулося 170 боїв: зведення Генштабу ЗСУ

22:51

Лубінець розповів, що передав у Катарі список на повернення 751 викраденої рф української дитини

22:34

10 переселенців звернулися за консультаціями з пенсійних питань у хаб Лисичанської громади в Києві

21:59

Рятувальники Донеччини отримали від благодійників 15 систем зберігання енергії Tesla (фото)

21:51

План перемоги представлений Америці, — Зеленський (відео)

21:42

Відтепер українці можуть подавати онлайн-заяви на соціальні послуги

20:59

Знай наших Завдяки спортсменам Донеччини 20 разів підіймали прапор України на Паралімпійських іграх у Парижі

20:48

МОЗ затвердило перелік хвороб і станів, за яких призначатиметься медичний канабіс

20:27

Зеленський зустрівся з Трампом (відео)

20:21

Що відбувається Як спецслужби рф вербують українців через заборонені в Україні російські соцмережі "ВКонтакті" та "Однокласники"

Як спецслужби рф вербують українців через заборонені в Україні російські соцмережі "ВКонтакті" та "Однокласники"
20:00

Жителі Селидівської громади отримали гуманітарну допомогу на Київщині та Дніпропетровщині

19:44

Луганські прикордонники показали, як на Бахмутському напрямку нищили окупантів і їхню техніку (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: