Піцерія в Маріуполі транслює всі процеси на кухні онлайн: виконують всі санвимоги
Одна з піцерій Маріуполя транслює всі процеси на кухні онлайн.
Про це повідомляє Східний варіант із посиланням на Проєкт USAID.
За сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) підприємець з Маріуполя Ігор Виноградов розвиває піцерію “Моко піца”.
Нещодавно на кухні у піцерії Ігор встановив камери, які транслюють онлайн увесь процес приготування.
“Завдяки цій камері кожна людина може бачити, як у нас організований процес, як ми дбаємо про чистоту, виконуємо усі санітарні вимоги. Зараз, в часи карантину, коли усі ми більше думаємо про власну безпеку, це дуже важливо. Так ми формуємо довіру клієнта”, - сказав менеджер піцерії у Лівобережному районі Маріуполя Руслан Мішутін.
Щодня на кухні – п’ять людей. Жодного тут не скоротили і не відправили у безоплатну відпустку. Від початку роботи у грудні 2019 року піцерія працювала “на виніс”. Для Олени Лійник ця робота дуже важлива, жінка виховує шістьох дітей.
“Я вдячна, що сюди мене взяли на роботу. Зараз важко працевлаштуватися, маючи постійний заробіток, я можу прогодувати родину. Я вже навчаю нових працівників, можу виконувати усі процеси. А загалом я люблю начиняти піцу – це творчий процес. Секрет смачної піци – у тому, щоб робити її з любов’ю”, - говорить інструкторка Олена.
Торік Ігор Виноградов вперше подав заявку на грантову допомогу від Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України”. Підприємець отримав морозильну камеру, холодильний стіл, машину для округлення тіста, піч для випікання піци. Вартість печі разом з витяжним обладнанням складає 1 мільйон 640 тисяч гривень. Наразі вона єдина такого типу серед піцерій Сходу України.
Час на виготовлення піци перед завантаженням у піч – 15 хвилин. Це тому, що усе на кухні готово – тісто, начинки, соуси. У піцерії співпрацюють з кур'єром, який доставляє замовлення клієнту у призначене місце.
“Це конвеєрна піч, піца у ній випікається під час руху у робочій камері. Піч велика, тому одночасно ми можемо завантажити у неї більше піци для випікання. Ми беремо часом – адже робимо швидко та якістю продуктів – добираємо кожен інгредієнт. Спеціальна система контролює розподіл потоків гарячого повітря, тому випічка з усіх боків відбувається однаково. Піца випікається 3,5 хвилини, поки їде з одного боку печі до іншого, наші працівники не контролюють готовність – усі процеси вже виставлені”, - розповів власник піцерії Ігор Виноградов.
Щодня у цій піцерії випікають до ста різних піц. Також працюють над розширенням асортименту. Зараз мають тридцять різновидів піци.
“Наша авторська піца – Моко. Туди входять бекон, курка, цибуля, сир, пепероні. Також ми стали робити моко роли – це лаваш, у ньому - сир, курка, политі соусом. Випікаємо у новій печі, виходить красива і запашна скоринка – клієнти люблять цей продукт”, - каже Руслан.
У піцерії постійно влаштовують для клієнтів різні акції, це дозволяє залучити більше клієнтів.
За цим посиланням можна подивитися відео з кухні піцерії.
Бетонну сіру стіну біля піцерії команда Ігоря Виноградова вирішила перетворити на яскраву. Для цього запросили місцевого художника. На ній зобразили Моко – це тваринка, яка стала логотипом піцерії. Зараз до цієї фотозони приходять місцеві жителі фотографуватися.