В Азовському морі стає все менше риби
З кожним роком в акваторії Азовського моря стає менше риби. Особливо мало стало азовського бичка, і він тепер вважається вже справжнім делікатесом.
Про це повідомляє agronews.ua.
Але з Азовського моря зникає не тільки бичок, а й судак, лящ, тарань та інші види риби. Причин кілька.
По-перше, глобальне потепління, яке викликає підвищення рівня солоності морської води, і провокує обміління основних прісноводних артерій Азовського моря.
По-друге, людські фактори, що впливають на чисельність і різноманітність морських жителів Азова. Це і незаконний промисловий вилов морських жителів, і браконьєрство, і забруднення акваторії моря промисловими підприємствами, і витік нафтопродуктів, аварії на території морських портів і погіршення екології через металургійні підприємства.
Фахівці кажуть, щоб запобігти знищенню риб в акваторії Азовського моря необхідно вжити таких заходів:
- посилити контроль з боку держави, правоохоронних та природоохоронних органів;
- посилити рівень відповідальності за браконьєрство;
- контролювати методи і знаряддя, за допомогою яких здійснюється вилов риби;
- підтримати розвиток штучного розведення риб;
- заборонити промисловий вилов риби на кілька років.