RU
RU UA
18 сентября 2024, 14:28
Как житель Луганска пытался организовать убийства чиновников сил обороны Украины
Что происходит

Как житель Луганска пытался организовать убийства чиновников сил обороны Украины

«Хочу к своим» — публічна база російських агентів, зрадників і колаборантів, які бажають виїхати до рф в обмін на повернення українців з російської неволі. Це спільний проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, який реалізується за підтримки ГУР, СБУ та Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

У спецпроєкті «Колаборанти серед нас» Східний Варіант публікує матеріали на основі публікацій з офіційних ресурсів «Хочу к своим».

Роками спецслужби рф вибудовували агентурну мережу для вчинення диверсійних операцій, усунення проукраїнських активістів, здійснення впливу на свідомість громадян України. Росіяни інтегрували агентів у різні сфери життя українців для збору інформації, щоб потім використати її для підривної діяльності проти України.

Часом такі операції відбуваються спонтанно, але здебільшого, для більш масштабних задач агенти росії готуються та зрощуються спецслужбами рф тривалий час.

Які мотиви рухають діями колаборантів?

Іноді зрадник сподівається втілити свої нереалізовані амбіції та зайняти високу посаду у незаконній адміністрації на тимчасово окупованих територіях України. Хтось переслідує ідеологічні мотиви. 

Та в основному, вирішальним у прийнятті рішення про співпрацю з ворогом стає фінансова зацікавленість. Саме жага до наживи стала мотивом для зрадника, історія якого лягла в основу нашої публікації.

Артем Єрмишкін народився та виріс у Луганську. З початком російсько-української війни на сході України у 2014 році чоловік вступив до незаконного збройного формування «Витязь» так званої «лнр». Йому було надано зброю та доручено як командиру групи бойові виїзди до села Жовте та міста Сєвєродонецьк. Також він зі своїми поплічниками охороняв збройні формування рф у аеропорту «Луганськ» та патрулював вулиці прилеглих населених пунктів.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну зрадник виїхав до росії та провів щонайменше три зустрічі у Москві з представниками «Головного управління Генерального штабу рф»  (центральний розвідувальний орган росії «ГРУ»). Там чоловікові запропонували активні дії у підривній діяльності проти України.

Артем Єрмишкін
Артем Єрмишкін. Фото взято з сайту «Хочу к своим»

Першим серйозним завданням стало умисне вбивство очільника одного з підрозділів спеціального призначення ЗСУ. Це було випробувальне завдання. У випадку його вдалого виконання, йому обіцяли, за винагороду до 100 тис. доларів, завдання з ліквідації перших осіб Сил оборони України. Такими цілями могли стати начальник ГУР Кирило Буданов, тогочасний міністр оборони Олексій Рєзніков та очільник «Національного корпусу».

Для вчинення вбивства Єрмишкін залучив спільника, який повинен був виконати всю «брудну роботу». Для цього він надсилав йому інструкції та гроші: 10000 грн за купівлю мобільного телефона та стеження за жертвою, 10000 грн за купівлю нелегального пістолета «Макарова». Ну і 23000 грн як передплату, власне, за саме вбивство.

17 червня 2022 року від російського куратора надійшов наказ на вбивство. Зрадник передав наказ своєму спільнику і справу було зроблено. Все скоєне було зафільмовано на камеру та відправлено представнику ворожих спецслужб. За успішне виконання завдання виконавець отримав 250 тис. рублів, що склало близько 110 тис. грн. Сам Єрмишкін отримав лише 50 тис. рублів, але сподівався на наступні доручення, у яких були багатообіцяючі гонорари.

Колаборанта було затримано українськими спецслужбами у місті Ковель, коли він перетнув Державний кордон України. Це сталося незабаром після завершення всієї злочинної оборудки. Весь цей час він навіть не здогадувався, що кожен його крок контролюється українськими правоохоронцями навіть на території росії. А надійний спільник співпрацює зі спецслужбами України. Саме ж вбивство було ретельно інсценоване і ціллю цього талановитого спектаклю було виявлення ворожих агентів, які брали участь в організації диверсій на території України.

Суд визнав зрадника винним та відправив його за грати на 12 років. Зараз він перебуває у в’язниці. А його спільник, який весь цей час співпрацював зі спецслужбами України перебуває під захистом Держави та користується перевагами заходів безпеки, які були для нього організовані українськими правоохоронцями.

Якщо ви з тієї чи іншої причини досі співпрацюєте з ворогом і займаєтесь тим, чим займався Артем, у вас є шанс припинити цю діяльність на визначених умовах. Заповнюйте спеціальну анкету на сайті "Хочу к своим" і чітко виконуйте отримані інструкції.

Володієте інформацією про діяльність ворожих агентів? Допоможіть Силам оборони України! Повідомте, скориставшись анкетою на сайті.

***

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Поделиться:
Актуально

"Выезжать людей убеждают обстрелы": как полицейские Краматорска и Славянска помогают в эвакуации с Донетчины

Что происходит

Как житель Луганска пытался организовать убийства чиновников сил обороны Украины

Що відбувається

Зоопарк в 20 км от фронта: как “Зоомир” на Донетчине приходит в себя после обстрела и планируется ли эвакуация животных

Актуально

Образование во время войны: как сегодня работает школа села Поддубное Донецкой области

История

От кризиса к возможностям: как переселенка из Луганска создала успешный образовательный центр в Кременчуге

Антифейк

День Бахмута: многолетняя история и теплые воспоминания о несокрушимом городе

Антифейк

День Луганска: город козацкой истории и промышленности шотландских корней

Антифейк

Детский лагерь "кадыровцев": как россия внедряет фейковые нарративы и милитаризирует молодежь на востоке Украины

18 сентября Среда
19:16

Завершились сварочные работы на Втором Донецком водопроводе: его заполняют водой

18:59

В течение сентября с Донетчины только железнодорожным транспортом эвакуировались 1 413 человек, среди них 222 ребенка

18:49

На прошлой неделе пограничники Луганского отряда уничтожили 2 российских танка и 77 оккупантов

18:37

20 общественных организаций привлечены к эвакуации жителей Донетчины

18:03

Завтра в Броварах ВПЛ с Луганщины смогут обратиться к юристу

17:53

Будут судить 10 боевиков рф, задержанных в Бахмутском и Марьинском районах

17:37

Российские террористы продолжают разрушать украинские города и села ракетными, авиационными и артиллерийскими ударами, — Генштаб ВСУ

17:16

Актуально "Выезжать людей убеждают обстрелы": как полицейские Краматорска и Славянска помогают в эвакуации с Донетчины

"Выезжать людей убеждают обстрелы": как полицейские Краматорска и Славянска помогают в эвакуации с Донетчины
17:16

В культурном пространстве Торецкой гомады в Днепре работает медицинский кабинет (фото)

17:13

Минобороны допустило к поставке в войска импульсный металлоискатель украинского производства "Хортич-1"

16:45

На Краматорщине обсудили состояние укрепления национального сознания и гражданской позиции жителей района

16:40

Враг продвинулся возле Стельмаховки, в Гродовке и Украинске, — DeepState

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: