"Нова кухня": переселенці з Маріуполя готують супи, що тривалий час зберігаються без холодильника
За допомогою грантових грошей родина підприємців-переселенців створила новий бізнес.
Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
Повномасштабне вторгнення змусило Марію та Сергія Бубнових покинути домівку й бізнес у тимчасово окупованому Маріуполі, де вони мали власне виробництво квашених і маринованих овочів. Вивезти обладнання з Донеччини підприємцям не вдалося, тож після переїзду до Славутича вони почали шукати різні грантові програми.
Як розповіла Марія, за допомогою проєкту USAID «Економічна підтримка України» подружжю надали необхідне обладнання. Також підприємці подавали заявки на участь в урядових грантових програмах «Власна справа» та «Переробне підприємство». Зрештою, отримали грант на додаткове устаткування.
У Славутичі подружжя Бубнових готує супи за власним рецептом. Вибрали новий продукт, тому й назва — «Нова кухня». Це як домашня страва, але запакована так, що може зберігатися тривалий час без холодильника.
Рецептуру родина розробляла й вдосконалювала понад рік. Нині виробництво активно працює, й за одну зміну на фабриці виготовляють півтори тисячі супів.
Нагадаємо, переселенка з Бахмута відкрила у Черкасах кав’ярню.
Читайте також: Переселенець з Лиману започаткував на Черкащині грибну ферму