На Донеччині понад 170 шкіл впровадили нове меню в їдальнях
Нове шкільне меню впроваджено в понад 170 навчальних закладах Донецької області.
Про це повідомляє пресслужба Донецької облдержадміністрації.
В оновленому меню запропоновані страви як традиційної української кухні, так і популярні страви різних країн світу. Збільшено кількість фруктів, овочів та зменшено кількість солі, цукру. Меню стало більш збалансованим, різноманітним, разом з тим менш калорійним.
"На сьогоднішній день в Донецькій області в 172 закладах загальної середньої освіти впроваджено оновлене чотиритижневе сезонне меню. З 1 січня 2022 року всі навчальні заклади перейдуть на нове меню", - йдеться в повідомленні.
Одним з прикладів успішного впровадження реформи системи шкільного харчування стала Новгородська спеціальна школа № 38 з смт Нью-Йорк, де вчаться 125 дітей. З 1 вересня 2021 року харчування тут здійснюється за системою українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Колектив закладу створив стенд із зображенням страв меню дня. На ньому разом з картинками розміщена інформація про корисні властивості та поживну цінність кожного інгредієнта страви.
Серед нових страв, які найбільш подобаються дітям, - запечені курячі нагетси з ягідним соусом, вертута з яблуками, бланманже, запечене яблуко з сиром під соусом «Куркума», фруктові та овочеві салати. У трійці лідерів - пастулий пиріг, кебаб і борщ з чорносливом.