"Східний Варіант" дегустує: що смачного та красивого купити у підприємців з Донбасу
Ковбаси та сири, зефір і варення, кизилові дропси та кавунове мило — розповідаємо, чим багаті Донецька і Луганська області
Нещодавно наші колеги з редакції «Свої.Сіті» надіслали в редакцію видання «Східний варіант» цілий кошик частувань, створених підприємцями зі сходу України або переселенцями.
Ми продегустували ці товари та оцінили брендинг, пакування, вид і смак продуктів. І тепер точно знаємо, що можна рекомендувати поставити на стіл або подарувати друзям;)
🧀 Ковбаса і сир з екоферми Козацьке подвір'я в селі Іванопілля
На пробу нам прислали два види копченої ковбаси. Одна з них була сухою, практично знежиреною, спеції в міру витримані, з невеликою перевагою перцю. Нормально жується, але важко ріжеться.
Друга ковбаса має волокнисту структуру, трохи соковитіша за попередню, з більш вираженим смаком спецій. З такої ковбаси не зробиш бутерброд, вона створена швидше для закуски й добре підійде до пива.
Італійська копікола або, як її ще називають, коппа — це приємне сиров'ялене м'ясо з невеликою кількістю нежирного сала. У ньому немає яскраво виражених смаків, виробник рекомендує куштувати його, як делікатес до білого вина, і ми з цим повністю згодні.
Паштет виглядає не дуже показно, якщо ви не любите «бабусині закатки»: прозора банка, бляшана кришка і неоднорідна суміш із шаром жиру зверху. Але смак відрізняється від презентації в кращу сторону. Паштет має дуже натуральний печінковий смак з приємним часниковим відтінком, трохи жирніше за магазинний.
Лабне — це вершкові сирні кульки законсервовані у банці зі спеціями та оливковою олією. Має м'який смак з невеликою кислинкою і червоним перцем. Дуже смачно їсти його намазаним на теплий хліб або хрусткий тост. А ось над пакуванням потрібно ще подумати — кришка погано утримує олію всередині банки. Багато олії не витекло, але банка була злегка жирною.
Глибокий насичений солоний смак. Це не бутербродний сир, його приємно повільно розжовувати та смакувати. Сир залишає приємний посмак.
Крім високої якості, в цьому сирі немає нічого яскравого. У ньому потроху кислинки, гіркуватості та молочного смаку. Простіше кажучи, нейтральний сир.
🍵 Карпатські трав'яні чаї Trava.ua від переселенця з Донецька
У самому пакуванні немає нічого особливого і використовувати його постійно буде незручно, тому краще пересипати чай з травами до іншої тари. Заварювати його краще в ситечку для заварювання чаю, що не є проблемою для людей, які звикли пити розсипний, а не пакетований чай. За бажанням, під час замовлення замість лимонної меліси можна вибрати м'яту. Пакування повністю екологічне.
Сам смак чаю приємно стриманий. Жодна з трав в його складі не виділяється так сильно, щоб вибиватися із загальної композиції чайного букета. Крім натуральних трав в суміші містяться сушені груші, що додає чаю нотку узвару.
Чого не вистачає цьому товару, так це інструкції з приготування — незрозуміло, цей чай потрібно заварювати або варити на вогні. Також не зайвим було б додати пропорції чаю з водою при приготуванні.
🍨 Солодкий зефір Zefirki_ot_Kirki від переселенки з Донецька
У продажу є зефір з різними смаками. У ньому добре витримані смакові добавки — фрукти, м'ята, какао і цукор, але зрештою це просто зефір.
Що набагато цікавіше в цьому наборі, так це коричневі кубики маршмелоу з какао. Всі кубики мають різний розмір і злегка нерівно обрізані, що додає маршмелоу якогось домашнього затишку. Зефір і кубики добре підійдуть як солодкий снек.
🥫Ароматне варення Ажур-Конфітюр з Костянтинівки
За що хочеться похвалити виробників, так це за незвичайні смаки в їхній лінійці варення. Якщо полуничне, малинове і вишневе варення пробував багато хто, то шовковичне навряд чи. Думки щодо смаку шовковичного варення в «Східному варіанті» розділилися — одним воно здалося помірно солодким, що якраз підходить для тих, хто не любить солодощавість, а іншим воно здалося таким же солодким, як і інші.
Традиційний смак абрикосового варення доповнений волоським горіхом, і це дуже приємне поєднання. Але справжній фаворит редакції «Східного варіанту» — грушеве варення з імбиром, який додає гострого смаку й аромату.
🍯 Мед і дропси з магазину Наше.Ua в Слов'янську
Магазин допомагає малим виробникам Донеччини продавати свої товари. Травневий мед, який «Східний варіант» отримав на пробу, нам сподобався — ароматний і з яскравим смаком. Хоча нас злегка здивувала його пюреподібна структура.
А ось дропси від Famberry отримали неоднозначні оцінки. Дропси — це солодкі крапельки з шоколаду або фруктового парфе, які зазвичай використовують для прикраси десертів.
Половині редакції вони нагадали дитячі вітамінки з присмаком ліків, а інша половина, навпаки, зазначила приємну кислинку. Але можна точно стверджувати, що ці дропси корисніші за звичайні солодощі, оскільки приготовлені без цукру.
Пакування дой-пак зручна, її можна взяти з собою, відкрити, перекусити, а потім знову закрити. І головне, на наш погляд: дропси зроблені з ягід кизилу, які куштували далеко не всі.
🧼 ДЗапашне мило SoapBySoap
Аромат мила — це перше, що відчувається, коли відкриваєш посилку. Він дуже різкий і виділяється. Також в наборі є баночка перлин для ванни. Як правило, вони використовуються для зволоження і насичення шкіри вітамінами. Особливої різниці від одного використання ми не помітили, але вони не викликають подразнень і не сушать шкіру.
Справжня радість — це бомбочки для ванної. Під час зіткнення з водою вони з шипінням розчиняються і злегка забарвлюють воду. Цей набір стане гарним подарунком тим, хто любить довго плескатися у ванні, використовуючи б'юті-процедури.
А ось так виглядав повний набір товарів зі сходу України.
Дегустуйте і пишіть відгуки в коментарях до статті та в соцмережах 😉
Читайте також:
22 коржі "Маріуполя". Історія створення солодкого символу міста
"Кулінарія у мене в крові": три рецепти від авторки кулінарної книги греків Приазов'я
"В Індії люблять українську кухню": історія кулінара з Сєвєродонецька, який підкорив Гоа