UA
RU UA
15 Липня 2024, 13:34
"Варіанти дій": Східний Варіант запустив нову YouTube-програму
Відео

"Варіанти дій": Східний Варіант запустив нову YouTube-програму

“Варіанти дій” — нова YouTube-програма Східного Варіанта, кожен випуск якої буде присвячений людській історії. Героями та героїнями програми стануть вихідці з Донеччини та Луганщини: переселенці, волонтери, медики, підприємці, громадські активісти.

Кожна історія — приклад того, як людина, долаючи труднощі, кризу, втрати минулого життя й надій на майбутнє, знаходить в собі сили йти далі. Герої знаходять себе в нових обставинах, продовжують свою діяльність та діляться своїм досвідом із глядачами.

Із початком повномасштабного вторгнення мільйони українців задають собі питання, як діяти далі. Мільйони з нас зрозуміли, що таке втрачати, жити в невідомості від тривоги до тривоги, покидати назавжди свій дім, землю, рідних.

Жителі ж Донецької та Луганської областей відчули все це на собі ще у 2014-му році. Вже тоді вони мусили покидати рідні домівки, а нерідко — і рідних людей, та починати заново своє життя на новому місці. Часто люди зі сходу говорять, що до лютого 2022 року в них уже сформувався імунітет на війну. 

І саме в їх історіях часом можна знайти відповіді на питання, які в один момент постали перед мільйонами наших співгромадян: як діяти? 

Героїня першого випуску програми “Варіанти дій” — підприємиця та майстриня Світлана Рибалко. Вже понад 18 років вона створює розмальовані шовкові хустки, шарфи та одяг. Познайомилася вона із технікою розпису шовку, коли жила в Донецьку. Проте після початку окупації міста у 2014 році Світлані разом з чоловіком та дітьми довелося переїхати в Ірпінь. Зараз жінка має власний блог та онлайн крамницю, виготовляє вироби у техніці батик та продає їх по всьому світу.

У випуску Світлана ділиться своєю історією та дає поради людям, які опинилися в схожій ситуації. Як розвивати власну справу? Як знайти свій шлях і які є варіанти дій у такій ситуації.

Нагадаємо, що цього року Східний Варіант відновив регулярний відеопродакшн, який був призупинений після повномасштабного вторгення. Зараз на YouTube Східного Варіанта також можна подивитися програми: “Незламні зі сходу”“Рішення: як діяти”“Варіанти”, подкаст “Справжня історія міст сходу України”, “Прифронтові історії”, “Що треба знати про міжнародну допомогу”.

***

Цей проєкт реалізується завдяки програмі “Український фонд швидкого реагування”, що втілює IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключною відповідальністю громадської організації “Східний Варіант” і не обов’язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
15 Липня Понеділок
13:34

Відео "Варіанти дій": Східний Варіант запустив нову YouTube-програму

"Варіанти дій": Східний Варіант запустив нову YouTube-програму
13:20

У Мирнограді під завалами 5-поверхівки можуть знаходитися ще 2 людини (фото)

У Мирнограді під завалами 5-поверхівки можуть знаходитися ще 2 людини (фото)
12:59

Через бойові дії на Донеччині вимикалась високовольтна повітряна лінія

12:40

Повідомлено про підозру трьом жителькам Луганщини, які організовували та проводили псевдовибори президента рф

11:59

Причини втрат у 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка перевірить Військова служба правопорядку ЗСУ

11:39

В окупованому Маріуполі пролунали два вибухи

10:59

Окуповані Білокуракине, Новопсков і Марківка упевнено крокують у минуле, — Лисогор

10:50

У Краматорську адресну гуманітарну допомогу отримали самотні пенсіонери та люди з інвалідністю (фото)

10:28

Три райони Донеччини постраждали від учорашніх російських обстрілів

10:07

В окупованому Рубіжному "гастролери" зняли кровлю з багатоповерхівки та втекли

09:39

Минулої доби на фронті відбулися 114 боїв: найбільше загарбники атакували на Покровському напрямку

08:55

Росіяни щодня нищать наші прифронтові села, — Лисогор

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: