Старі нові керівники. У Луганській області призначили голів РДА та ВЦА

Правда, поки що не всіх. Хто керує укрупненими районами та новими військово-цивільними адміністраціями, а також які будуть перші кроки нових голів — дізнавався «Східний варіант».

Районні державні адміністрації: Сєвєродонецьк

У Луганській області (без окупованої території) 4 укрупнених райони. У 3-х з них президент України вже призначив керівників.

Сєвєродонецьку райдержадміністрацію (куди, крім обласного центру, увійшли Лисичанськ, Рубіжне, колишні Кремінський і Попаснянський райони) очолив Роман Власенко.

Роман Власенко. Фото з особистого архіву

Він народився в Попасній 17 квітня 1983 року. Дві вищі освіти: за фахом «Економіка підприємства» (Харківський авіаційний інститут) і «Державна служба» (СНУ ім. В. Даля).

На державній службі з 2004 року. У Попаснянській райдержадміністрації пройшов шлях від головного спеціаліста до керівника РДА.

«У більшості випадків відбувається об'єднання декількох адміністрацій на базі чинної. У нашому випадку — створення нової Сєвєродонецької районної державної адміністрації. Перше завдання — її зареєструвати та сформувати штат. Тут будуть залучатися співробітники колишніх Кремінської та Попаснянської райдержадміністрацій. Друге завдання — робота з районною радою з питань передачі майна громадам і прийняття районного бюджету», — говорить Роман Геннадійович про перші кроки на новій посаді.

Прифронтовий Щастинський район

Щастинську районну державну адміністрацію очолила Тетяна Новикова. Це прифронтовий район, який об'єднав Станично-Луганський і Новоайдарський райони.

Адміністративний центр — селище міського типу Новоайдар.

Тетяна Новикова. Фото: сайт Новоайдарської РДА

Тетяна Володимирівна народилася 15 червня 1971 року. 1996 року закінчила Луганський державний педагогічний інститут ім. Т. Г. Шевченка (вчитель початкових класів). А 2003 — Східноукраїнський національний університет ім. В. Даля (державна служба, магістр). Загальний трудовий стаж — 30 років.

«Перше завдання — завершити адміністративно-територіальну реформу щодо передачі комунальних установ і майна на баланс громад. На нашій території це ВЦА й одна Новоайдарська громада. Там були вибори та все вже передали. Днями була сесія районної ради, передавали майно Горській, Сєвєродонецькій та Щастинській ВЦА. Горській та Сєвєродонецькій військово-цивільним адміністраціям передали об'єкти сіл Кримське, Чабанівка та Смолянинове. За Щастинською ВЦА ще триває процес, дуже багато майна. Є ВЦА, які створені, але не призначені керівники та вони не зареєстровані. Тому їм поки передати нічого не можемо», — говорить Тетяна Новикова.

Наступне завдання — допомога ВЦА і громадам у створенні структурних підрозділів. Це і соціальні служби, і ЦНАП, і підрозділ з цивільного захисту населення. Більш точні обов'язки нових райдержадміністрацій повинен ще визначити законодавець.

«Виходячи з постанови Кабінету міністрів №606, яка визначає перелік підрозділів райдержадміністрацій, ми розуміємо, що у нас буде організаційно-координаційна робота стосовно громад», — пояснює Тетяна Володимирівна.

Сватове і Старобільськ

Новий Старобільський район включає також території Біловодського, Марківського, Міловського та Новопсковського районів.

Головою Старобільської районної державної адміністрації президент призначив Віталія Кононова. Він народився 25 жовтня 1979 року в Старобільську. 2000-го року закінчив Луганський інститут внутрішніх справ МВС України (правознавство, юрист).

У 2004 — освоїв професію «спеціаліст з фінансів» в Університеті сучасних знань. У вересні 2020-го став заступником голови Старобільської районної державної адміністрації.

Віталій Кононов. Фото: сайт Старобільської РДА

Новий голова Сватівської райдержадміністрації поки не призначений. На посаді залишається Валерій Чесних. Але це не поодинока ситуація, призначення тривають по всій Україні.

Нові військово-цивільні адміністрації

Там, де в Луганській області не було місцевих виборів 2020 року, створено 8 нових військово-цивільних адміністрацій. Згідно з даними держреєстру юридичних осіб, поки 5 з них офіційно зареєстровані керівниками.

У Лисичанську і Сєвєродонецьку президент Володимир Зеленський запровадив військово-цивільні адміністрації ще влітку 2020 року. Але замість ВЦА міста Сєвєродонецька — тепер Сєвєродонецька міська ВЦА. Тобто була військово-цивільна адміністрація міста, а тепер об'єднаної територіальної громади. Така ж ситуація і в Лисичанську.

Олександр Стрюк. Фото: Сайт Сєвєродонецької міської ВЦА

Керівниками залишилися: Олександр Стрюк в Сєвєродонецьку та Олександр Заїка в Лисичанську.

Горську міську військово-цивільну адміністрацію очолив Олексій Бабченко. У цій ВЦА такі відомі прифронтові населені пункти як Золоте, Катеринівка, Кримське.

Олексій Бабченко родом з Новотроїцького Херсонської області. Народився 8 березня 1987 року. Юрист за освітою. З 2014 року брав участь в АТО та ООС в гарячих точках Донбасу, був поранений. У жовтні 2019 року був призначений головою ВЦА міста Золоте і села Катеринівка.

Олексій Бабченко. Фото з особистого архіву

«Позитивні зміни в тому, що громада стає самостійною. Хочу, щоб люди могли у своїй громаді отримувати якісні адміністративні, соціальні та культурні послуги. Насамперед потрібно створювати структурні підрозділи, набирати штат. Раніше багато питань розв’язувалися в районних органах, тепер потрібно створювати відповідні структури у нас», — розповідає Олексій Іванович про першочергові напрямки роботи.

Щастинську міську військово-цивільну адміністрацію очолив її попередній керівник підполковник ЗСУ Олександр Дунець. За героїзм у бойових діях нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Згідно з декларацією, на Луганщину він приїхав із Мукачева Закарпатської області. Роботу в ВЦА почав в жовтні 2020 року.

Нижньотеплівською сільською військово-цивільною адміністрацією керує Дмитро Кондратьєв. Раніше він був головою ВЦА прифронтового Новотошківського і села Жолобок.

Читайте також: ВЦА або перевибори? Політична криза в Слов'янську досягла піку

Последние новости

  • Суспільство

У пошуках нового дому: історія Луганського обласного краєзнавчого музею

Луганський обласний краєзнавчий музей має сторічну історію. Двічі заклад втрачав усе через війну та релоковувався:… Read More

3 години назад
  • Суспільство

Прифронтові історії. Один день з евакуаційниками "Схід СОС" на Донеччині

З початку повномасштабної війни евакуаційники благодійної організації «Схід СОС» евакуйовують цивільних з прифронтових сіл та… Read More

5 години назад
  • Суспільство

Як отримати українську юридичну допомогу в окупації: поради та важливі контакти

Мешканці тимчасово окупованих територій можуть дистанційно отримати безоплатну юридичну допомогу. Східний Варіант підготував підбірку корисних… Read More

23 години назад
  • Суспільство

Як знайти тимчасове житло після виїзду з ТОТ: поради та корисні контакти

Після виїзду з окупованих територій для багатьох українців пошук тимчасового житла стає першочерговим завданням. Східний… Read More

24 години назад
  • Війна з РФ

Фейки про викрадення дітей: як російська пропаганда бреше про "Білих янголів"

«Білі янголи» — це загони поліцейських, які працюють у прифронтових населених пунктах. Вони їдуть туди,… Read More

2 дні назад
  • Війна з РФ

Електронні повістки в окупації: що відомо про новий метод примусової мобілізації від росіян

Злочинний уряд росії ухвалив постанову про запуск Єдиного реєстру військового обліку з 1 листопада. Це… Read More

2 дні назад

This website uses cookies.