Як кожен мешканець Слов'янська може допомогти українській армії

У той час як наші воїни захищають нас від вторгнення ворога, громадянське населення має кілька можливостей надати посильну допомогу армії. Як жителі Слов'янська можуть допомогти ЗСУ — дізнався «Східний варіант».

Записатися до Територіальної оборони

Якщо ви хоча б раз тримали в руках зброю (відслужили термінову службу, військові у відставці, колишні контрактники) або громадяни, що відчувають в собі сили прийняти бій, у разі потреби ви можете допомогти в війні проти окупантів, захищаючи своє рідне місто. Для цього є можливість записатися до Батальйону територіальної оборони або до тероборони громади (за наявності особистої зброї).

До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну для підписання контракту резервіста (члена тероборони) був потрібен цілий список документів. Нині можна пред'явити лише паспорт. 

Фото wz.lviv.ua

Штаб територіальної оборони у Слов'янську знаходиться за адресою вул. Науки, 2.

Також можна звернутися до Першого відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) за адресою: вул. Торська, 14.

Для отримання повнішої інформації потрібно звертатися на «гарячу лінію» Донецької окремої бригади територіальної оборони: 093 514 95 75

Плетіння маскувальних сіток

Для тих, хто хоче допомогти іншим способом, також є можливості. У Слов'янську ще з 2014 року працює група волонтерів, які плетуть маскувальні сітки для військових. 

Ви також можете у цьому брати участь: або безпосередньо плетінням, або матеріалами. Можна дати гроші волонтерам на придбання матеріалів.

Фото: Геннадій Марапулець

Для плетіння маскувальних сіток необхідна сіткова основа та будь-яка натуральна тканина неяскравого кольору. Бажано природні кольори: темно-зелений, коричневий, сірий, коричневий, бежевий. Підійде будь-який непотрібний одяг.

Для тих, хто хоче брати участь у плетінні маскувальних сіток, є контактний телефон, за яким можна дізнатися більш детальну інформацію: 050 989 78 38.

Здача крові

Запаси крові завжди потрібні. Вони можуть стати в пригоді українським військовим, добровольцям, просто мирному населенню.

Охочі здати кров можуть зробити це у відділенні трансфузіології (станція переливання крові) Слов'янської клінічної лікарні за адресою вул. Університетська, 18. 

Відділення працює сьогодні з 9:00 до 13:00. Субота та неділя — вихідний. З понеділка відновиться робота з 9:00 до 13:00.

З собою потрібно мати лише паспорт.

Фото: Восточный Вариант

Рекомендації:

✅ не вживати алкоголь за 48 годин до здачі;

✅ не вживати жирну та гостру їжу за 24 години до здачі;

✅ не вживати тютюн за 2 години до здачі;

перед здачею вдома не вживайте їжу, вам дадуть необхідні солодощі на станції перед забором крові.

Також кров не можуть здавати люди, які мають ВІЛ чи гепатит. 

Виявлення міток

Міська адміністрація Слов'янська повідомляла, що у місті фіксували мітки, за якими орієнтується ворог. Їх наносять фарбою, що світиться. 

Ми дуже допоможемо не тільки нашій армії, але й собі, якщо будемо повідомляти про підозрілі знаки на дорозі, будівлі, стовпах в Слов'янську за телефоном 066 153 49 33.

Фото: телеграм-канал Антона Геращенка

Також за цим телефоном можна повідомляти про будь-яких підозрілих осіб, випадки мародерства. Вказуємо район міста та адресу, де це відбувається.

Також кіберполіція створила спеціальний бот для повідомлень про позначки, залишені окупантами на дорогах. Можна сфотографувати точку, і вона потрапить до єдиної бази на Google Maps. Адреса бота — @ukraine_avanger_bot.

Фінансова чи матеріальна допомога військовим

Допомогти грошима, продуктами, речами — це найпростіше, що може зробити кожен із нас для тих, хто бореться на передовий.

Наразі немає інформації про те, хто у Слов'янську займається матеріальною допомогою армії. Якщо у вас є такі дані, прохання повідомити місцевого журналіста «Східного Варіанта».

Фото: Reuters

Щодо фінансової допомоги, то найпростіше надсилати гроші на спеціальний рахунок Нацбанку.

Також ви можете налагодити контакт із найбільшим фондом допомоги військовим «Повернись живим».

Крім того, наразі з'явилася можливість перераховувати кошти на допомогу армії через «єПідтримку».

Последние новости

  • Війна з РФ
  • Суспільство

Евакуація для всіх: як маломобільним людям виїхати з окупації?

На тимчасово окупованих територіях залишаються люди, яким складно подолати довгий шлях до підконтрольної частини України… Read More

1 день назад
  • Суспільство

Олександр Волчанський: досьє активіста та фотографа, який закарбував на фото початок війни у Луганську

Олександр Волчанський — активіст, фотограф-анімаліст з Луганська. Відомий своїми фотографіями, на яких закарбував початок війни… Read More

1 день назад
  • Суспільство

Місія — єднання. Як у Києві для переселенців працює гуманітарний центр Соледарської громади

Уже півтора року в столиці працює Гуманітарний центр підтримки ВПО «Соледар: дорога додому». Тут переселенці… Read More

2 дні назад
  • Спільнота Відновлення
  • Суспільство

Як керамічні вази зі Слов’янська допомагають військовим із ремонтом автомобілів

Військовий Дмитро Хоменко з Івано-Франківська під час служби на Донеччині отримав не лише нових друзів,… Read More

2 дні назад
  • Суспільство

Вишиванка Донеччини та Луганщини: яка вона та що значить для сходу України

Кожен третій четвер травня увесь світ відзначає День вишиванки. Розпочате як студентська ініціатива, зараз це… Read More

4 дні назад
  • Суспільство

"Не хочемо залишати свій дім": як живе Селидове та де можна отримати допомогу

Яка наразі безпекова ситуація у Селидовому? Де можна отримати гуманітарну та медичну допомогу? Як відбувається… Read More

4 дні назад

This website uses cookies.