UA
RU UA
21 Лютого 2024, 13:48
Голос з окупації: продовжується набір до Школи громадянської журналістики для мешканців ТОТ
Важливо

Голос з окупації: продовжується набір до Школи громадянської журналістики для мешканців ТОТ

Зважаючи на кількість запитів, Східний Варіант вирішив не закривати реєстрацію на участь в тренінгах, які відбудуться у березні-квітні. Школа громадянської журналістики від Східного Варіанта буде спрямована на навчання безпечних методів збору та передачі інформації, з акцентом на фізичну та цифрову безпеку умовах війни.

З метою забезпечення високого рівня довіри та безпеки серед користувачів, команда Східного Варіанта організовує у березні-квітні 5 тренінгів в рамках Школи громадянської журналістики. Для всіх, кому цікава тема, що відбувається на окупованих територіях, як це безпечно висвітлювати, вже можуть заповнювати реєстраційну форму або у чат-боті видання.

Школа громадянської журналістики буде цікава тим, хто живе на тимчасово окупованих територіях або поблизу лінії фронту, і хоче розповісти безпечно про свій досвід світу, а також громадським діячам та активістам. Участь у Школі громадянської журналістики безплатна.

Нагадаємо, що Східний Варіант також оголосив про запуск “гарячої лінії” для мешканців прифронтових територій та тимчасово окупованих територій, яка називається “HelpPrint”.

Ця ініціатива має на меті надати можливість для безпечного обміну інформацією та розповіді особистих історій чи проблемних ситуацій, що відбуваються на територіях, де обмежений доступ українських журналістів.

HelpPrint” стане надійним каналом для тих, хто потребує підтримки, допомоги або бажає поділитися інформацією зі світом. Гаряча лінія забезпечена сучасними засобами комунікації, такі як:

Редакція працює над розширенням каналів зв'язку. 

Відповіді можна отримати з 9:00 до 18:00. Якщо запит прийшов в інший час команда видання зв'яжеться та надасть відповідь протягом наступного робочого дня.

“Важливість безпеки (фізичної, цифрової) взагалі важко переоцінити, а в умовах війни — тим більше. Наша з вами задача — дивитися на всі сфери, в яких ми беремо участь не тільки з огляду на користь, важливість тощо, а й з точки зору запропонованих підходів у безпеці. Супер, коли проєкти акцентують не тільки на задачах, а й на безпеці отримувачів послуг тощо. 

Школа громадянської журналістики та гаряча лінія є тому підтвердженням, що безпеці тут приділяють максимум уваги, розуміючи всі ризики, з якими можуть зіштовхнутися учасники. Проте, самі учасники теж мають дотримуватися заходів безпеки та якщо є сумніви у підходах, інструментах тощо — спочатку проконсультуватися з експертами, які допоможуть оцінити ризики та запропонують рішення, які ці ризики знизять”, — зазначив експерт з цифрової безпеки Павло Бєлоусов про Школу громадянської журналістики та гарячу лінію “HelpPrint”.

Ці ініціативи мають важливе значення для підтримки зв'язку з українцями, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Кожен має право безпечно розповісти світу власну історію — саме про це проєкти Східного Варіанта.

Нагадаємо, Східний Варіант має сайт-дзеркало, який обходить блокування окупантів.

***

Більше про життя в окупації читайте в нашій рубриці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
07 Липня Неділя
22:02

Окупанти в школах ТОТ Луганщини запроваджують платне харчування для старшокласників

21:40

Україна очікує від саміту НАТО суттєвого кроку до членства, — Кулеба

21:29

Британія анонсувала новий пакет допомоги Україні: що містить

20:48

У Дніпрі ВПО з Луганщини прийматиме лікар-невропатолог

20:29

Нідерланди нададуть Україні ще один комплекс Patriot

20:07

В Одесі новий міністр оборони Британії пообіцяв нарощувати допомогу Україні

19:50

Вчителям ТОТ Луганщини окупанти не виплатили зарплату і не дали відпускних

19:28

Росіяни завдали ударів по Нью-Йорку та Іллінці, поранено двох людей

18:59

Бійці Нацгвардії показали, як нищать ворога у Серебрянському лісі (відео)

18:46

Росіяни на ТОТ не беруть на облік вагітних українок без російського паспорта, — Спротив

18:34

Втрати ворога на східному напрямку за три місяці сягнули близько 82 тисяч

17:46

Ворожої армії в Торецьку немає, територіальних успіхів у окупантів не було, — ОСУВ "Хортиця"

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: