"Пункти незламності" на Донеччині: де шукати та які є послуги

Скільки “Пунктів незламності” розташовано сьогодні на Донеччині? Як вони працюють та які послуги надають жителям регіону? “Східний Варіант” дізнався відповіді

Масовані обстріли росії по енергосистемі України змусили шукати альтернативні варіанти для забезпечення громадян можливістю зігрітися, підзарядити свої гаджети та вийти на зв’язок з рідними. Саме тому по всій Україні, зокрема, і на Донеччині, запрацювали “Пункти незламності”. Це спеціально облаштовані місця з генератором, мобільним звʼязком та теплом.

Сьогодні на території вільній території Донецької області знаходиться 186 “Пунктів незламності”. Більша частина з них розташована на базі закладів середньої або дошкільної освіти, ще частина – в адміністративних будівлях органів місцевого самоврядування. Є пункти незламності на базі Головного управління Національної поліції, а також у громадських закладах.

“Пункт незламності” // Фото зі сторінки Facebook Тетяни Ігнатченко

“Пункти незламності” розташовуються у всіх типах населених пунктів, чи то місто, чи селище міського типу або село, розповіли “Східному Варіанту” в Донецькій обласній військовій адміністрації.

“Пункти незламності є, перш за все, в тих населених пунктах, що знаходяться в безпосередній близькості до лінії фронту. У містах Авдіївка та Бахмут «Пункти незламності» з’явились ще до того, як ми дали таку назву місцям, де люди могли підзарядити свій мобільний телефон, отримати доступ до мережі інтернет та скористатись іншими послугами”, – розповідає речниця Донецької ОВА Тетяна Ігнатченко.

“Пункт незламності” // Фото зі сторінки Facebook Тетяни Ігнатченко

У “Пунктах незламності” люди можуть зарядити свої пристрої, скористатись мережею Інтернет (якщо його наявність передбачена у такому пункті), випити гарячі напої та просто побути в мінімально комфортних умовах завдяки наявності альтернативних джерел опалення (твердопаливні котли, буржуйки). 

Графік роботи «Пунктів незламності» – цілодобовий, тобто жителі можуть навіть прийти до початку комендантської години та перебувати в ньому до ранку.

Генератор в одному з “Пунктів незламності” Донеччини // Фото: сайт Донецької ОВА

Найбільше “Пунктів незламності” зараз розташовано у Краматорському районі – це 87 закладів. Щоб дізнатися, де саме вони розташовані, можна зателефонувати за номерами (099) - 099 - 15 - 05 чи 15-05.

Ще 77 “Пунктів” розміщуються на території Покровського району по різним населених пунктах. Щоб дізнатись їх адреси та додаткові умови роботи, можна звернутись за номером 0-800-300-101. 

12 закладів “Пунктів незламності” облаштовані у Волноваському районі, і ще 10 – у Бахмутському. Їхні адреси вже знають місцеві жителі, але за потреби додаткової інформації можна звертатися за телефонами 0-800-50-17-20 (Волноваський район) та 095-202-31-87 (Бахмутський район).

У “Пунктах незламності” для громадян є гарячі напої, вода, тепло та мобільний звʼязок // Фото: сайт Донецької ОВА

Станом на 5 грудня на Донеччині відкриті та працюють цілодобово 186 “Пунктів незламності”. З них 16 закладів розташовані у приміщеннях Національної поліції, ще 22 – на базі Головного управління ДСНС області. Туди можна завітати у будь-який час та отримати необхідні послуги. 

В усіх закладах є генератори, булерʼяни чи буржуйки. У деяких розміщуються і супутникова система Starlink, що допоможе вийти на звʼязок у разі відсутності мобільного звʼязку в області.

Starlink в одному з “Пунктів незламності” Донеччини // Фото: сайт Донецької ОВА

Донецька ОВА нагадує, що такі послуги є повністю безплатними. Кожен може завітати до “Пункту незламності” та зігрітися, випити гарячий напій, отримати допомогу.

***

Последние новости

  • Суспільство

Ім’я, яке російська імперія та радянська влада хотіли забути: історія Олексія Алчевського

Олексій Алчевський — український банкір, фінансист-реформатор, промисловець, меценат, засновник гірничих і металургійних підприємств на Донеччині… Read More

2 години назад
  • Суспільство

Повідомляти про "зв'язки" з людьми в окупації, або що не так із новоприйнятим законом

25 квітня Верховна Рада України проголосувала за закон «Про внесення змін до Кодексу законів про… Read More

23 години назад
  • Війна з РФ

Як знайти зниклу безвісти людину на окупованій території: алгоритм дій

Випадки насильницьких зникнень та свавільних затримань українців на тимчасово окупованих територіях стають все більш масовими… Read More

23 години назад
  • Війна з РФ

"Нелояльні мешканці" та свавільні затримання. Як росія вчиняє черговий злочин проти людяності в окупації на сході України

Окупанти здійснюють жорстоку політику репресій, спрямовану проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. Їхня мета… Read More

1 день назад
  • Суспільство

Ірина Болткова: досьє начальниці Міловської селищної військової адміністрації Старобільського району

Болткова Ірина Іванівна — родом з Сєвєродонецька, за освітою економіст. Тривалий час працювала у приватному… Read More

2 дні назад
  • Війна з РФ

"Від мене вже смердить через багно на вулиці": як донеччани вже десять років живуть в окупації

Мешканці Донецька обурені: виконання обіцянок росіян про «покращення життя» вони вже не очікують. Проте виживати… Read More

2 дні назад

This website uses cookies.