UA
RU UA
01 Листопада 2023, 14:03
1886
"Спільнота Відновлення": як переселенка з Авдіївки відкрила кав'ярню на Вінниччині
Історія

"Спільнота Відновлення": як переселенка з Авдіївки відкрила кав'ярню на Вінниччині

Діана Максименко родом з Авдіївки. Вона має різноманітний досвід підприємництва. Спочатку відкрила кав’ярню у Києві, а згодом вітрину з аксесуарами та гаджетами для телефонів у Краматорську. Через повномасштабне вторгнення дівчині довелося все покинути та переїхати на Вінниччину. Проте вона не зневірилася, й відкрила кав’ярню “Milk&Honey” в смт Теплику, що на Вінниччині. Сьогодні Діана Максименко стала амбасадоркою “Спільноти Відновлення” та лауреаткою відзнаки “Незламні зі сходу”. Розповідаємо історію її стійкості та сили

“Спільнота Відновлення” — засноване Східним Варіантом ком'юніті незламних жителів сходу, які заново поставили на рейки свою діяльність у сфері бізнесу чи в громадському секторі. Люди, якими ми захоплюємось та про яких хочемо розповісти якнайбільшій кількості людей. Бо такі історії варті вашої уваги та підтримки. Підтримайте створення таких історій — долучайтесь до “Спільноти Відновлення” та  підтримайте Східний Варіант донейтом.

***

“Замість Донецької області, нам довелося поїхати у Вінницьку”

Діана Максименко родом з  Авдіївки, але у 2014 році їй довелось покинути рідний дім й переїхати разом із батьками на дачу, яка знаходилася поблизу міста Лиман. Сім’я дівчини прожила там 4 роки. Діана закінчила школу, й у 2018 році родина переїхала до Києва.

переселенка з Авдіївки
Діана Максименко. Фото: Діана Максименко

Дівчина розповіла, що її перша власна справа — це кав’ярня у Києві. Діана разом із хлопцем відкрила заклад під час пандемії COVID-19: 

Наша переважна більшість клієнтів та клієнток були зі школи або садочку. Батьки, які відводили дітей, або самі діти. І під час запровадження карантину для шкіл й дитячих садочків, нам довелося закритися”, — поділилася підприємиця.

переселенка з Авдіївки
Заклад “Milk&Honey”. Фото: Діана Максименко

Трохи згодом було прийнято рішення відкрити бізнес у Краматорську. Тоді у місті з’явився новий торговельний центр, і пара відкрила вітрину із гаджетами та аксесуарами для телефонів. 

Ми все оформили за 2 тижні, хоча знайомі із цієї сфери казали, що потрібен місяць або навіть два. Але ми швидко впоралися та почали працювати! Жили в той період на дачі біля Лиману, це 40 кілометрів від Краматорська”, — розповіла Діана.

переселенка з Авдіївки
Заклад “Milk&Honey”. Фото: Діана Максименко

Зі слів підприємиці, вже із першого дня магазин гаджетів та аксесуарів для телефонів почав приносити хороший заробіток. Справа бути рентабельною та перспективною. Проте почалося повномасштабне вторгнення:

24 лютого 2022 року ми планували їхати в Краматорськ. Хотіли на місяць залишитися у місті, щоб повністю налагодити роботу магазину. Проте замість Донецької області, нам довелося поїхати у Вінницьку”. 

“Я дуже люблю Донеччину й сподіваюся повернутися”

Діана розповіла, що виїхала до родини хлопця в смт Теплик, що у Вінницькій області. І декілька місяців не розуміла, як бути далі.

Я дуже люблю Донецьку область, й сподіваюся повернутися. Було важко читати новини на початку повномасштабного вторгнення. На той момент, мої бабуся із дідусем ще перебували в Авдіївці. Ми вмовили їх виїхати до Києва, й зараз мої батьки про них піклуються. Але я дивлюся новини з Авдіївки, й розумію, що там вже нічого немає. Бабуся при кожній зустрічі каже, що повернеться додому. Розумію, що у своєму житті вона туди вже не повернеться. І я дуже сумую за домом”, — поділилася дівчина.

переселенка з Авдіївки
Заклад “Milk&Honey”. Фото: Діана Максименко

Зі слів Діани, ще у 2014 році, коли родина дівчина переїхала на дачу під Лиман, то дуже хотіли повернутися додому.

Ми тоді не любили дачу, тому що хотілось додому.  Але після переїзду до Києва навіть почали сумувати за дачею. Але, як кажуть, поки маєш, то особливо не цінуєш. Тому після того, як мені сказали, що дачі більше немає, все всередині зруйнувалося. Я розумію це, але не хочу вірити. Тому що для мене це місце стало другим домом, і в мене його знову забрали”, — розповіла Діана. 

Кав'ярня “Milk&Honey” у Теплику

Діана розповіла, що перебуваючи у Теплику, що на Вінниччині, вирішила знову відкрити кав'ярню: 

У Києві була повністю обладнана барна стійка, ми її зберігали у гаражі після першої кав’ярні. Тому, перебуваючи вже на Вінниччині, знайшли приміщення, почали робити ремонт й через місяць відкрилися. У місті були достойні конкуренти серед кав’ярень, але також присутній гарний попит. Тому 30 червня 2022 року відкрив свої двері “Milk&Honey””, — пригадала дівчина.

переселенка з Авдіївки
Заклад “Milk&Honey”. Фото: Діана Максименко

Зі слів підприємиці, заклад працює на якість та смак кави. Й для Теплика формат “Milk&Honey” був новим. Кав'ярня не типова для селища міського типу, каже власниця. А все тому, що у закладі можна не тільки поїсти та випити кави, а й гарно провести своє дозвілля. Пограти в настільні ігри, розфарбувати розмальовки. А літом був кінотеатр просто неба. Подвір’я кав’ярні прикрасили ліхтариками й створили сімейну, затишну атмосферу. 

Якщо розповідати про десерти, то ми хотіли трубочки зі смачним кремом. Я його придумала, й виготовляла самостійно перший час. Допоки не зрозуміла, що вже не можу постійно працювати тільки над трубочками. Тому домовилася із місцевою майстринею кондитерських виробів. Вона робить дуже смачні десерти”, — розповіла Діана.

переселенка з Авдіївки
Заклад “Milk&Honey”. Фото: Діана Максименко

Власниця поділилася, що дизайн закладу несе в собі патріотичні мотиви та яскраві фарби: 

Цей дизайн відчувався душею. Його нам малювала місцева дівчина. Зараз її картини продаються у нас в кав'ярні! Частина прибутку із них йде їй, а частина на ЗСУ”.

переселенка з Авдіївки
Заклад “Milk&Honey”. Фото: Діана Максименко

Діана додала, що також в закладі діють знижки 10% на всю продукцію для ЗСУ та поліції. 

У нас є бокс для збору на потреби ЗСУ. Ним займається наш бариста Денис. Він разом зі своїм селищем багато закрив зборів на потреби української армії. Останній був на дрони для ЗСУ. Ми його дуже підтримуємо!” — поділилася підприємиця.

переселенка з Авдіївки
Заклад “Milk&Honey”. Фото: Діана Максименко

Діана розповіла, що зараз працює над відкриттям нового закладу в Одеській області. На цей раз буде не стаціонар, а МАФ. Денис буде менеджерам закладу. 

Плани — це відкриватися у селищах міського типу! Людям це подобається! Я бачу, що багато людей збираються друзями та родинами. Це стало місцем для відпочинку й розваг”, — розповіла Діана. 

Де знайти заклад? 

Заклад “Milk&Honey” знаходиться у Теплику, що на Вінниччині.

Підпишіться на соціальні мережі кав’ярні, де зможете побачити звістки щодо нових закладів! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитись:
05 Жовтня Субота
22:58

Сьогодні на фронті відбулося 147 бойових зіткнень українських захисників із російськими загарбниками

22:44

Знай наших Скелелазки з Донеччини здобули "золото" та "бронзу" молодіжного чемпіонату Європи у Франції (фото)

21:59

Луганський прикордонний загін показав відбиття масового штурму на Куп’янському напрямку (відео)

21:50

Частина Краматорська залишилася без води

21:37

В окупованому Луганську росіяни закликають місцевих жителів до служби у своїй армії за контрактом (фото)

20:59

Спортсмен з Покровська став кращим боксером чемпіонату Донеччини (фото)

20:46

Понад 1,6 тонни гуманітарних вантажів отримали жителі Краматорського району (фото)

20:28

Зеленський подякував бійцям Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України (відео)

19:59

У Покровську рятувальники продовжують працювати під нищівним вогнем ворога (відео)

19:53

Дронарі 56-ї Маріупольської бригади ганяють окупантів по Калинівці на Донеччині (відео)

19:29

Сьогодні на Донеччині армія рф вбила 2 людей та поранила ще 6: подробиці від прокуратури

18:59

Ще 5 людей евакуювали з Селидового на Донеччині (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: