12 маріупольців навчаються кулінарії та хлібопекарству у Франції
Четверо захисників Маріуполя отримали таку унікальну можливість разом з іншими вимушеними переселенцями Маріуполя. Це навчання у відомого французького шеф-кухаря, володаря зірки Мішлен — Т’єррі Маркса.
Про це повідомляє Маріупольська міська рада
Всього курс проходять 12 маріупольців, які прибули до франзузького міста Тулуз — до кулінарної школи «Cuisine Mode d’Emploi(s)». Серед них — захисники Маріуполя. Це Володимир Капчук, Денис Дятченко, Євген Хазан та Віталій Агеєв.
Під керівництвом досвідчених майстрів вони опанують секрети французької кухні та вдосконалять свої навички.
Кожен із них має свою мотивацію. Володимир мріє повернутися до улюбленої справи після багаторічного досвіду у ресторанній сфері. Денис прагне вдосконалити своє вміння сушиста.
Євген хоче відкрити власний ресторан, а для Віталія кулінарія — це хобі, яке може стати чимось більшим
Навчання триватиме до 21 листопада 2024 року, а після його завершення оборонці та маріупольці зможуть застосувати здобуті навички у дніпровському просторі «La Cantine», який й організував навчання.
Партнери навчання: ГО «STAND WITH UKRAINE», кулінарна школа «CUISINE MODE D’EMPLOI(s)» за підтримки Маріупольської міської ради та ГО «Серце Азовсталі»
Також: 10 млрд гривень інвестувала держава в розвиток малого й середнього бізнесу через гранти єРобота
Також: Східний Варіант запустив набір до Школи громадянської журналістики